Førstegangstjenesten. Igang!

27.05.2014 // kl.18:45 // Førstegangstjenesten // Ingen kommentarer

Hei hopp!

Som dere kanskje skjønner er det lite tid til blogging her i forsvaret. Men, jeg tenkte jeg kunne fortelle litt kort og godt om hva vi har gjort til nå.

Etter å ha fullført 8 uker med rekruttskole på Madla, hvor vi har lært om alt fra våpenbruk til sanitet, så har jeg havna på Vakt og sikringskurs her på Rygge. Her skal jeg være i enda 2 og en halv uke, før jeg blir overflytta til Gardermoen. Gardermoen blir da det stedet hvor jeg skal være vaktsoldat resten av mine 9 mnd. i forsvaret. 

Rygge har mye positivt, men og litt negative ting. Kasernene er litt mer slitte enn de vi er vante til på Madla, men dette overlever en fint, da det kun er snakk om 4 uker en skal være her. En annen ting er at rommene er  både blanda jenter og gutter, noe en heller ikke er vant med fra rekrutten. Dette gjør meg da ingenting, da jeg vanligvis kommer best overens med gutter generelt. :-)
Ellers har Rygge en helt OK velferd. Velferden ordner med skyss inn til nærmeste nærbutikk hver dag, hvis der er behov for det. Ettersom at Rygge ligger litt avsides, så har de ganske mye velferdstransport hvis det er behov. Ellers så er kiosken helt OK, og velferdsassistentene hjelper til med det som trengs der borte.

En annen ting er at befalet her ikke er like kresne på vask som det vi er opplært til. Dette er nok da det ikke er så god tid til skikkelig omvask hver gang noen failer litt. Så bare en husker å tømme søpla og vaske kjapt over gulvet, blir befalet for det meste fornøyd. Er verre når det kommer til permvask før helga.

Ellers har vi ikke rukket å gjøre så mye enda her på Rygge. Er desverre ikke mye jeg kan avsløre som soldat, da det meste er "hemmelig". Kan ikke avsløre for mye av opplæringen.. Noe som sier litt om hvorfor det er så lite informasjon om akkurat dette temaet ute på nett. Har selv googla div. ting angående kurset på Rygge, men har funnet lite... Er nok nettopp derfor.

Har og vært heldig å havna på en ny tropp. Har fortsatt 1 fra forige troppen min her, men de fleste andre er nye fjes. Trives kjempegodt med denne gjengen her, derfor er det litt synd at det er litt kortvarig.

Det var litt om det fra meg. Da veit dere iværtfall hvorfor det blir litt stille fra denne kanten ellers.

Cheers! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits