Studentmamma - Hvordan skal det gå?

26.09.2015 // kl.01:24 // Hverdag // Ingen kommentarer

Hei alle sammen!

Jeg har jo for tiden startet opp med studie. Det jeg har begynt med er Optometri, som da vil si en treårig utdannelse (med muligheter for fler år) for å bli optiker. Det jeg for tiden sliter med er hvor jeg skal få inntekt fra. Jeg har jo min kjære samboer som sliter og jobber for at ting skal gå rundt, men for min egen del føler jeg at jeg må bidra. Fra jeg var ferdig i førstegangstjenesten, har jeg jobbet litt som servitør, helt til dette ikke gikk lenger pga. tunge løft osv. under graviditeten. Da ble jobbinga kutta ut, og dagpenger fra NAV ble et must.

NAV har nå kutta dagpengene mine, fordi jeg er student og under utdannelse. Dette er noe som såklart ikke jeg eller noen andre kan gjøre noe med, da reglene bare er slik at en ikke får dagpenger under utdannelse. Pågrunn av at jeg ett år tidligere har tatt opp studielån for å studere i Oslo, så tenkte jeg å la være å gjøre dette nå, da jeg føler at jeg har nok i både studie- og huslån. Det eneste som er veldig dumt i forhold til høgskoleutdannelse er at en ikke har "rett" på noe videre med stipend. Jeg har nå søkt forsørgerstipend, men leste nettopp at det meste en kan få der er 1580,- i måneden. Så da er en nesten nødt til å søke om lån da, for å kunne overleve som student idag..?

Jeg har jo selvfølgelig søkt om foreldrepenger. Men i forholdt til dagpengene, så kommer disse i slutten av hver måned. Ikke går det å endre på heller. Jeg prøvde å forklare til NAV i telefonen idag at jeg har regninger å betale. De ba meg å ringe lånekassen for å be dem om å skynde frem behandlingstida på søknaden min. Dette var jo selvfølgelig heller ikke mulig, da det tar den tida den trenger. Men etter jeg fant ut at jeg får 1580,- i måneden, max. Fra lånekassen, så kommer jeg ikke veldig langt da heller. Så, hva skal jeg gjøre?

Jeg sitter her å blir stressa for å få hjelpa til med litt penger i husholdninga jeg og. Men må vente. Vente på svar, og vente på utbetalingsdato i slutten av måneden. Det er nesten som jeg skulle droppa ut av skolen, bare for å kunne overleve ut måneden. Ting kommer ikke til å gå rundt på en inntekt. Sånn er det bare, og det er veldig surt. For da begynner jeg kun å lure på hva jeg må finne på da kravet mitt om foreldrepenger går ut..? Hva skal jeg gjøre da?

Foreløbig kan jeg bare fokusere på en ting. Studie og fødsel. Har idag, endelig fått pakka ferdig fødebaggen. Er snart ferdig med maling av barnerom. Og har en uke høstferie/studieuke nå, hvor jeg skal være flink med lekser, og fullføre barnerommet. Men her må jeg og gå å tenke og vurdere hva jeg skal gjøre, for å få ting til å gå rundt. Jeg hater at en trenger de jævla pengene for å få ting til å gå rundt, men sånn er livet. Og i all hovedsak er jo det grunnen til å studere, for å få en fast inntekt en gang i livet..? Så dette er en ond sirkel, spør du meg.26.09.2015 kl.01:24 // Hverdag // 0 kommentarer // Permalenke // Tips en venn

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits