Førstegangstjenesten

Hei igjen!

Hei alle sammen.

Nå er jeg hjemme på perm, og har tid til å sette inn et lite innlegg på bloggen. Det begynner å bli en stund siden sist, men det er nok pågrunn av litt annerledes prioritering av tid. Siden jeg kom inn til førstegangstjenesten, så har jeg omprioritert litt forskjellig når det kommer til å sitte foran pcen. Jeg sjekker facebook mye mindre nå enn før, og er generelt mye mindre på datamaskinen / mobilen.

Siden sist så har jeg blitt flytta til Gardermoen militære flystasjon. Der har jeg vært vakt i ca. halve perioden min siden jeg kom dit, og har nå nettopp blitt overflytta til Wing Ops-en ved basen. Det vil si de som har kontroll over hvilke fly som kommer inn til basen, hvem som flyr de forskjellige flya.. og litt slikt diverse. Vi er rett og slett en mini flygeleder. (De som jobber i tårnet ved flystasjonene).

Jeg har lært utrolig mye på kortest mulig tid. Har fått utrolig mye bra befal, som jeg trives kjempegodt sammen med. Nå er det bare å la tida fly litt, slik at jeg kan bli ferdig med mitt år i militæret og jeg kan begynne å jobbe. Jeg vil komme meg kjappest mulig i jobb slik at jeg og Eirik kan spare mest mulig penger sammen til et eget hus et sted. Dette er noe jeg gleder meg utrolig mye til!

Igjennom forsvaret har jeg nettopp fått tatt gratis teorikurs som maskinfører igjennom FOKUS (Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter). Dette gjør det mest sannsynlig enklere for meg å få meg jobb når jeg er ferdig i forsvaret. Planen er å skaffe seg en fast jobb innen mars, og muligens søke om førtidsdimmisjon, slik at jeg får starta så fort som mulig.

Hvis det er noe dere som leser lurer på, så håper jeg dere spør. For jeg sitter her med en del erfaring innenfor forsvaret, og svarer gjerne fra mitt ståsted som jente i forsvaret.

Håper dere får en fin helg! For det skal jeg sammen med min kjære i nordland på perm. ♥


1403 - Tropp 1.3

Førstegangstjenesten. Igang!

Hei hopp!

Som dere kanskje skjønner er det lite tid til blogging her i forsvaret. Men, jeg tenkte jeg kunne fortelle litt kort og godt om hva vi har gjort til nå.

Etter å ha fullført 8 uker med rekruttskole på Madla, hvor vi har lært om alt fra våpenbruk til sanitet, så har jeg havna på Vakt og sikringskurs her på Rygge. Her skal jeg være i enda 2 og en halv uke, før jeg blir overflytta til Gardermoen. Gardermoen blir da det stedet hvor jeg skal være vaktsoldat resten av mine 9 mnd. i forsvaret. 

Rygge har mye positivt, men og litt negative ting. Kasernene er litt mer slitte enn de vi er vante til på Madla, men dette overlever en fint, da det kun er snakk om 4 uker en skal være her. En annen ting er at rommene er  både blanda jenter og gutter, noe en heller ikke er vant med fra rekrutten. Dette gjør meg da ingenting, da jeg vanligvis kommer best overens med gutter generelt. :-)
Ellers har Rygge en helt OK velferd. Velferden ordner med skyss inn til nærmeste nærbutikk hver dag, hvis der er behov for det. Ettersom at Rygge ligger litt avsides, så har de ganske mye velferdstransport hvis det er behov. Ellers så er kiosken helt OK, og velferdsassistentene hjelper til med det som trengs der borte.

En annen ting er at befalet her ikke er like kresne på vask som det vi er opplært til. Dette er nok da det ikke er så god tid til skikkelig omvask hver gang noen failer litt. Så bare en husker å tømme søpla og vaske kjapt over gulvet, blir befalet for det meste fornøyd. Er verre når det kommer til permvask før helga.

Ellers har vi ikke rukket å gjøre så mye enda her på Rygge. Er desverre ikke mye jeg kan avsløre som soldat, da det meste er "hemmelig". Kan ikke avsløre for mye av opplæringen.. Noe som sier litt om hvorfor det er så lite informasjon om akkurat dette temaet ute på nett. Har selv googla div. ting angående kurset på Rygge, men har funnet lite... Er nok nettopp derfor.

Har og vært heldig å havna på en ny tropp. Har fortsatt 1 fra forige troppen min her, men de fleste andre er nye fjes. Trives kjempegodt med denne gjengen her, derfor er det litt synd at det er litt kortvarig.

Det var litt om det fra meg. Da veit dere iværtfall hvorfor det blir litt stille fra denne kanten ellers.

Cheers! 

Førstegangstjeneste, starter imorgen.

Hei hå alle sammen!

 

Imorgen tar jeg toget til gardermoen, for så å fly videre med fly til Sola/Stavanger. Der ifra skal jeg ta buss til Madla. Hvor jeg der igjen skal starte med førstegangstjenesten min. Det eneste jeg har smått nerver for nå er at jeg enten har glemt noe. Har en følelse at jeg har glemt igjen ett eller annet, men samtidig har jeg lest over pakkelista et par ganger nå, så kan jo ikke være noe problem.. Tenker jeg?

Gleder meg allerede til å møte disse jeg skal være på rekrutten sammen med. Gleder meg til å se hvordan ting er der borte.. Har nok lavere forhåpninger enn det jeg trenger, så da blir jeg vel bare overraska positivt når jeg først kommer dit. 

Skal bli spennende å se hvor jeg havner tilslutt etter 8 uker med rekrutt! Men gleder meg allerede til påskeferien, da har kjærsten noe lurt på lager til meg. Så får litt dårlig samvittighet overfor mamma som blei lei seg når jeg dro hjemmenfra, at jeg ikke kommer hjem i påska. Men vi har jo for det meste fri i helgene, så skal nok greie å trø meg hjem ei eller to helger. :-) 

Har du vært i rekrutten?
hits