Intensivkurs - Klasse B

Jeg fikk bestått, førerprøven!

Beklager at det har tatt så lang tid før jeg fikk skrevet dette innlegget.. Har ikke fått ordning på internettet i leiligheta, som sagt. Så nå er jeg reist hjemover en tur til Nordland, og her er jo nettet i behold. Vel.. Det jeg skulle fortelle om var jo førerprøven min. Er jo det selve avsluttende kapittelet til hele intensivkurset. Jeg kan jo avsløre med engang at jeg fikk bestått, og har fått førerkortet. :)

Den 9. November klokken 08.10 hadde jeg fått beskjed at jeg hadde førerprøven. De to siste dagene før, så hadde jeg tatt meg noen ekstratimer.. For å være 100% sikker på at jeg var klar. Så da dagen kom, startet vi en halvtime før. Slik at vi fikk varma opp litt først, gådd over litt forskjellige ting vi skulle være klar over. Så da klokken var 08.00, så gikk jeg  inn på Ørsta trafikkstasjon for å betale 890,- for FP. Da klokken var 08.10, sto jeg ute å venta på sensoren min sammen med trafikkskole læreren min. Sensoren kom, og var en utrolig hyggelig fyr.

Det første han gjorde var å forklare meg litt om hvordan dette fungerte. Etter det skulle jeg velge ett tall mellom 1-10, for å få "velge" ett sikkerhetsspørsmål. Spørsmålet jeg trakk var enkelt og greit: "Hvordan sjekker du at tåkelyset bak funker som det skal?". Så fikk jeg også spørsmål om hvilke ulemper det kunne ha hvis det sto på. Jeg gjorde det rette å sjekka tåkelysene bake.. Å svaret er jo enkelt å greit at du kan blende andre i trafikken.

Da det var gjort, så var det bare å begynne å kjøre. Alle som har førerprøven får på forhånd trekt ut en random kjørerute som sensoren skal ta en med på. Da vi begynte å kjøre, så skulle sensoren fortelle veien med å enten si f.eks: "Følg skiltningen mot...", eller "Kjør denne veien til enden, å sving så mot høyre.". Dette var ett rimelig enkelt opplegg. Så jeg kjørte ruta mi, hadde noen småfeil her og der hvor jeg f.eks. holdt på å svinge til venstre når han sa høyre. Men da sa han bare ifra at jeg holder på å svinge feil, så da var det bare å rette opp igjen. Verre enn det var det ikke. Greide å kvele motoren en gang da jeg satt i feil gir da jeg skulle opp en bakke. Dette lo jeg bare av å sa: "Dette er hva vi hjemme kaller for kjerringstopp...". Så da lo vi bare så kjørte jeg videre opp i ett boligfelt. Etter en liten stund med kjøring i Volda, så snudde vi snuten mot Ørsta igjen. Da kjørte vi bare en liten rute ned mot ett industriområde for så å komme opp tilbake på motorveien. Da det var gjort kjørte jeg tilbake til trafikkstasjonen, hvor jeg selv skulle få velge hvor jeg ville parkere. Så da rygga jeg bare inn der hvor bilen sto da vi starta.

På slutten da jeg hadde slådd av bilen, og parkert.. Så fikk du lov til å forklare deg selv om hva du synes om turen. Så skulle han si hva han syntes. Han sa han følte seg dønn trygg da han satt på i bilen sammen med meg. Han mente jeg opptrådde rett i forhold til regelverket. Og at ingenting å klage på. Så det var vel bestått sa han. Da gliste han bare å sa: "Lykke til videre". Så ga han meg en lapp som jeg skulle gå inn å vise til damen i skranken. Så gratulerte hun meg. Jeg betalte enda en gang for ett nytt førerkort (230,-). Så fikk jeg mitt midlertidige bevis. Så tutet jeg ned mot flyplassen for å dra hjem sammen med Hansi.

Thats that! :)

Det eneste tipset jeg har til dere som er nervøse: Ikke tenk noe videre på at han sitter å noterer ved siden av deg. Gjør du en liten feil, så holder du bare hodet kalt og kjører videre slik du ville gjort. Tenk deg at han er en slags GPS. Den bare er der. :) Ingenting farlig kan skje. Lykke til!

Intensivkurs Dag 14 - Siste dag!

Idag har jeg tatt min siste kjøretime! For godt, håper jeg! :) Vi tok en slik vanlig time mest for å drille på det jeg gjør litt feil og slikt. Men på slutten spurte han: "Kjører du slik imorgen?". Så sa jeg at forhåpentligvis så gjør jeg vel det. Da sa han at jeg mest sannsynlig kommer hjem med førerkort! :) Hihi! Jeg gleder meg faktisk mer til imorgen.

Men. Nå på slutten ble jeg smått irritert. Jeg føler at jeg har blitt litt lurt for pengene. Har tydeligvis kjørt to ekstratimer som jeg ikke visste om. Han har ikke fortalt meg at jeg har kjørt det to ekstratimene, så nå når han sa det, følte jeg meg lurt. Men jeg orker ikke direkte krangle på det. Ikke har jeg tid til det heller da kontoret stenger klokken 16.00, og jeg ikke rekker å betale imorgen. Så. Da ble det å betale 1180,- "for mye", i forhold til det jeg hadde tenkt meg.

Senere ikveld skal vi derimot ut å gå igjennom litt sikkerthetsrutiner på bilen. Sjekke olje og slikt. Det er slikt en får før førerprøven. Så vi må være forberedt! Jeg føler meg forberedt. Og hvis jeg kjører så bra som jeg gjorde idag, så skal det gå bra. Dessuten.. Så var jeg ordentlig uthvilt idag.. Det skal jeg være imorgen og. Hihi!
Intensivkurs Dag 13 - Ekstratime

Idag tok jeg tipset til kjøreskolelæreren å tok en ekstra time. Selv om den koster 590,- ekstra, så har jeg vel behov for det hvis han anbefaler det. Imorgen skal jeg også ta en ekstra time, og virkelig drille på de tingene som jeg har som en vane å gjøre feil. Jeg begynte kjempebra idag, men så soser jeg det til her og der. Men jeg tror jeg skal komme i mål. Jeg orker ikke sitte å tenke negativt på det, får heller tenke at det blir å gå bra. Slik som jeg tenker på eksamener. Hihi!

Men nå som bilen er i boks, så skal lappen i boks den og. :)


//privat

Intensivkurs Dag 12 - Kartkjøring

Idag sto jeg opp klokken 07.50 for å gjøre meg klar til kartkjøring. Begynte å notere ut etter beskrivelsene jeg hadde fått om hvor jeg skulle kjøre. Markerte på kartet hvilken vei jeg hadde planlagt å kjøre, så var det bare ut i bilen. Da jeg kom i bilen gikk vi igjennom det jeg hadde notert meg. Han ga meg noen tips om hvilke andre veier som var bedre å kjøre, så kjørte vi utfra det. Læreren var kartleser å sa hvilke skilt jeg skulle følge osv. Så rimelig enkelt var det igrunn. Var ca. det samme som de andre kjøringene, bare litt lengre og at det var du selv som måtte planlegge.

Idag vimsa jeg litt mye. Kanskje mest fordi jeg var småtrøtt. Fikk ikke helt sove om natta før litt seint. Men jeg skjerpa meg da jeg innså det selv. Men imorgen bestemte jeg meg for å ta en ekstra time, bare slik for sikkerhetsskyld. På Torsdag tror jeg vi skal gå igjennom litt forskjellige ting med bilen, sikkerhet osv. Ganske greit!

Anbefaler alle å ta intensivkurs. Spesielt her på Ørsta.
Selv om det blir litt lite å finne på til tider.
Intensivkurs Dag 11 - Landveiskjøring

Beklager at jeg har skrevet lite de siste dagene, har som sagt vært i Ålesund en tur for å hilse på en kompis og dama. Vi hadde det utrolig kjekt i helga, og jeg ble kjent med en av de beste kompisene til Hansi! Men nå er jeg og Hansi tilbake på internatet, og jeg er ca. nettopp kommet hjem fra landveiskjøringa.

Vi startet kjøringa i 13.00-tida, og kjørte avsted mot Hareid. Der snudde vi og kjørte tilbake for så å kjøre inn mot Fosnavågen. Jeg tenkte at kjøring generelt er rimelig avslappende og greit, men etter noen timer kjente jeg jammen at det ble tungt i ryggen og høyre foten. Men ja. Da vi kom til Fosnavågen parkerte jeg, så gikk vi en tur på bakeriet for å ta en pause. Jeg fikk spandert kaffe av læreren ettersom at jeg hadde glemt kortet.. Og den trengte jeg! Kjente jeg begynte å bli rimelig sulten og, hadde kun spist ei brødskive til frokost. Menmen!

Da vi hadde drukket opp kaffen var det bare å snu tilbake igjen. Grunnen for at en kjører på landevei, er vel for å øve og finne ut av hva som kan være farlig i slike forskjellige situasjoner! Jeg fikk en situasjon som jeg blir å tenke mer over fremover. Var en syklist på en av de største bruene. Jeg så ikke hva som kunne komme fremfor meg på bruen, så i det jeg var på vei forbi sykkelen kom det en svær trailer. Neste gang skal jeg heller kjøre litt sakte bak syklisten, slik at jeg ikke kræsjer med vogntog pga. en sjanse. :)

Kjøreruta idag

Men nå har Hansi lagd middag! :) Fredag er det oppkjøring!

Intensivkurs Dag 10 - Masse skryt!

Idag kjørte jeg bare en vanlig kjøretime sammen med læreren rundt om kring i byen og litt slikt. Det gikk utrolig fint, og jeg begynner å bli skikkelig flink nå! Det var en gang som det holdt på å skje noe, men det var ikke min feil. Men jeg lærer av slike feil og. Det var en fyr som holdt på å rygge ut av en parkeringplass, og fulgte litt for mye med på høyre side av bilen, så han fikk ikke med seg at jeg kom kjørende fra venstre. Så da ble det en bråbrems der, å han så veldig uskyldig ut. Haha. Teite folk. Men ja. Da har jeg lært enda en gang at det finnes uoppmerksomme folk der ute. Får jo slike eksempel hver dag. Menmen!

På slutten fikk jeg iværtfall mye skryt. Og det er noe av det minste vi har fått her ifra. Læreren er mer en klager, så vi har nesten begynt å lukke ørene når han plaprer i vei om slike ting du egentlig vet. Men idag åpna jeg ørene da han skrøyt av meg at vi er på rett vei. Jeg er blitt mer trygg på trafikken og roligere i kjøringa. Så han er veldig fornøyd. Er han fornøyd, så er jeg fornøyd!

Nå går jeg i dvale for helga! :) For i morgen kommer kjæresten!


Sexye Robert PlantIntensivkurs Dag 9 (Del 2) - Forbikjøring

Hei igjen alle sammen!

Da er jeg nettopp kommet inn fra forbikjøring. Enkelt og greit. Vi kjørte avgårde til ett sted hvor det var utrolig mye lange strekninger, slik at jeg skulle få prøve meg mest mulig på forbikjøring. Vi kjørte to biler, slik at vi slapp å øve oss på randoms i trafikken. Måtte avbryte forbikjøringen en gang. Tips: Kjør helt frem til du ser bilen bak deg i bakspeilet før du blinker inn til høyre og kjører inn på rett felt igjen. Da er du sikra at du får nok plass og slipper å få snuten til bilen bak deg i baken. Hihi!

Nå kjenner jeg at kjøring sliter på kroppen. Mye frem og tilbake. Snart er det til og med risikokurs! Puh!


//Ringsaker blad.

Intensivkurs Dag 9 (Del1) - Glattkjøring

Idag gikk turen til NAF øvningsbane for glattkjøring! Utrolig gøy var det! Først fikk vi se litt hvordan gassen påvirka bremselengda, hvor vanskelig det er å svinge med brems og håndbremsa osv. Jeg synes selvfølgelig det var mest gøy med håndbremsa. Ikke minst i svingebana! Men etterhvert så fikk vi da kjøre mot disse blå mennene som læreren har en kontroll til. De begynte da å "løpe" ut i kjørebana di, og da skal du svinge unna. Jeg traff min kun en gang, så jeg er smålig stolt!

Bilen ble jo full av rustvann pga. disse jernplatene under snøen, så den må nok vaskes!
Nå venter jeg bare på at de andre skal komme tilbake, så skal jeg ut på forbikjøring. Cheers!


 Mobilbilder !

Intensivkurs Dag 8 - Langkjøring

Idag gikk turen til Ålesund på langtur. Det var jeg og en annen på kurset som skulle kjøre hver vår vei. Først var det en lang landevei mot fergen mellom Ørsta og Ålesund. Da vi kom av den 20 min. lange turen med ferge, så ble det mer rundkjøringer og slikt. Vi fikk øvd en del på fartsøkningsfelt og fartreduseringsfelt. Noe som er veldig greit, for å få øvd mer på fletting og slikt. Turen ble veldig lang. Vi dro herfra 08.00 og kom hjem nå litt før klokken 14.00. Hvis noen av dere som leser skal på langkjøring, så anbefaler jeg å ta med matpakke. Med mindre dere skal stoppe for å sitte på cafè eller noe. Er også lurt å drikke mye kaffe hvis dere ikke har fått nok søvn fra natta! :)

Selve kjøringa inn til Ålesund gikk for det meste fint. Jeg selv må tenke mer på plasseringa inn i rundkjøringer og slikt, men det kommer seg nok etterhvert. Ellers gikk selve kjøringa inni byen fint. Vi tok noen runder rundt, ut av byen og inn igjen. Så kjørte vi litt slik i en time ca. Etterhvert var vi plutselig på tur ut av byen igjen og på vei hjem!

Jeg irrirterer meg fortsatt smått på at vi ikke får nok komplimanger på de tingene vi faktisk gjør bra. Vi hører mer klaging enn noe annet, noe som gjør at en blir litt lei av akkurat det. Selv om jeg spurte da vi var kommet frem om: "Hva synes du, da?".. Sånn rett frem hint om, litt komplimanger, takk? Men neida. Mer klager. Jaja, har hørt klagene tusen ganger, så de som kommer om og om igjen.. De begynner jeg snart å overse. Haha! Neida, får bare begynne å kjøre perfekt, så kanskje han tir stilt ei stund. :) Ellers finfin tur! Nå er det hjemmelagd pizza til middag snart!

Imorgen: Glattkjøring og forbikjøring.


Kilde

Snart avgårde mot Ålesund!

Ble en tidlig morgen her på Ørsta. Akkurat nå sitter jeg å blogger mens jeg spiser meg ett horn med kokt egg og kaviar. Tenkte jeg skulle kaste innpå med en iskaffe fra Starbucks også, den er så god! Så hjelper den vel på søvnen litt, så jeg ikke sovner av bak rattet! Hihi! Neida. Heldigvis har kjørelæreren clutch og brems på sin side, så hadde nok ikke vært ett problem uansett.

Iværtfall. Jeg skal kjøre ene veien til/fra Ålesund, så skal han andre gutten på internatet kjøre den andre veien. Jeg gleder meg til å kjøre langt. Er litt mer avslappende enn å bare kjøre inni en by eller ett visst område, så det skal bli bra. Rundt klokken 08.00 skal vi ut å kjøre!
Cheers!


Link

Intensivkurs Dag 7 - Går bedre og bedre!

Hei alle sammen! Beklager så mye for alt for lite blogging de siste døgna. Som dagt, så har jeg vært på besøk i Byrkjelo, så ikke hatt noe spesielt tid fremfor macen. Men nå er jeg tilbake på internatet igjen, så da skal jeg fyre opp her inne igjen!

Idag sto jeg opp rundt klokka ti, spiste frokost og ordna meg. Da klokka var litt over 11.00 var det ut igjen sammen med kjørelæreren for å øve mer. Idag kjørte vi en tur inn til Volda sentrum. Der møtte jeg på bla. en som måtte kjøre over i mitt felt pga. at noen hadde parkert i hans kjørebane. Så ble pittelitt problemer der, men var bare å bremse, så gikk alt fint. Ellers øver vi mye på det samme hele tida. Og idag hadde han veldig lite å klage på. Det var mest på dette at jeg må "gi det mere tid". Jeg kjører litt for fort inn i rundkjøringer, svinger og slikt. Men da må jeg bare pakke inn i hodet mitt at jeg skal gire litt mer ned og bruke litt mer tid. Så om noen dager tror jeg dette også er i boks.

Gleder meg litt ekstra til imorgen. Da skal vi kjøre langtur til Ålesund. Jeg og han andre som er på intensivkurset skal kjøre en vei hver. Tror det skal bli litt mer avslappende å kjøre litt lengre strekninger. Det blir vel litt mer intenst da en kommer inn i byen og i rundkjøringer og slikt. Men jeg tror det skal gå bare fint tilslutt! :)

Ellers har snøen lagt seg litt bedre, så det er ikke så sinnsykt mye slafs som de forige kjøreturene. Mye mer behagelig å kjøre på slikt føre. Men sola er oppe, så jeg tror at snøen kommer til å smelte sakte men sikkert. Kommer garantert tilbake igjen om noen dager, men bort tror jeg den drar iværtfall for en liten stund.

Ellers beklager jeg at jeg ikke har så mange bilder å dele med dere. Det er ikke direkte lett å ta bilder når en kjører etc. Hihi!

Spørsmål? Bare rop ut!


Savner å ha pannelugg. :c

En ny ting å gjøre i Ørsta!

Jeg og Cecilie fant ut at vi hadde litt lyst å pizza idag, så vi dro på pizza Napoli! Vi spleiset på en stor pizza med bacon, pepperoni og løk. Den var utrolig god, men ble smålig skuffa av baconet, som var mer flesk med masse fett. Synes bacon skal være bacon jeg, og ikke flesk. Men det er kanskje bare meg? Nei, vi plukka vekk det meste av "baconet" og spiste det andre. Kjente det frista med en pils når vi spiste pizza, men lot være med den! Skal jo spare penga jeg! Hihi!
Ellers er været her helt ufyselig. Nesten som å bo i Bodø igjen! Er en av grunnene til at jeg aldri vil bo i Bodø igjen, faktisk. Men sånn er det!

Har du hatt en fin ettermiddag?
Intensivkurs Dag 5 - Glattkjøring

Det var ikke igrunn ment at vi skulle ha glattkjøring idag, men slik endte det opp ettersom at snøen og sluddet har landa på vegen iløpet av natta. Jeg synes selv det er veldig greit at vi får kjørt litt på realistisk glattkjøring istedet for bare bane før vi skal opp til førerprøven. Så vet vi hva vi har i vente hvis det blir snø. Så nå er jeg smålig forberedt på begge deler, men det som er her i Norge er at det finnes 100 typer vinter.. Så jeg har på en måte bare vært igjennom den ene typen idag. Men som sagt: Bedre å være forberedt nå, enn å  ikke være forberedt i det hele tatt før førerprøven!

Så idag har vi gjort ca. det samme som vi alltid har gjort. Kjørt litt rundt på Ørsta, litt ut mot Volda osv. Så det har vært litt forskjellig med rundkjøringer og alt. MenMen! Er bare å hoppe i det! Imorgen, hvis det ikke er snøstorm, så blir det langkjøring. Så drar jeg videre med buss til Erika etterpå! Gledes!Foto: Knut Arne Nygård

Koselig ettermiddag på Ørsta

Jeg skal innrømme at det blir den del lite å gjøre her å Ørsta. Jeg og Cecilie prøvde å google etter ting å gjøre her oppe.. Enten på Ørsta eller i Volda, men nada! Vi hadde spesielt veldig lyst å bade, men det var kun ett pittelite innendørsbasseng på ungdomsskolen. Altså, ikke noen sklier eller større basseng at all. Å bade sammen med eldre som trener har jeg heller ikke veldig lyst til! Men ja. Så var andre valget å dra på kino, men da gikk kun  Tingeling.. Og Paranormal Activity 4 imorgen, men jeg har ikke sett nr. 3, så da vil jeg ikke hoppe rett dit! Gahd. Jeg sier dere bare, skal dere hit og ta intensivkurs, så er det mye å glede seg til - MEN ta med ting å gjøre! Jeg er snart fri for '70s show! Hoho, hva jeg skal gjøre da blir ett mysterium!

Oppdateringer om kjøringen: Imorgen starter jeg rundt klokken halv tolv, som da betyr at jeg kan sove litt lenge! På Fredag mener jeg at det var snakk om litt landkjøring, men husker ikke 100% sikkert. Vel! Jeg skal iværtfall reise bort til Gloppen da for å hilse på Erika, Theodor og Joakim. Så får jeg lov å komme tilbake på Mandagen, så slipper jeg å stresse slik. På Mandagen skal nemlig de andre ha mørkekjøring og bykjøring. Jeg har mørkekjøringa fra før av, så får bykjøringa mi på Tirsdagen når jeg kommer tilbake igjen! Det var alt om det sålangt!
Intensivkurs Dag 4 - Starter å nærme seg!

Nå er det 4. dagen jeg er her i Ørsta på intensivkurs. Selv om jeg savner kjæresten min en del, så begynner jeg å mestre kjøringa sakte men sikkert! Idag tok vi ca. samme greia som igår, bare litt mer. Da kjørelæreren så på kjøringa mi at jeg huska kritikken jeg fikk fra igår, så kjørte vi videre på noen nye øvelser. Igår hadde jeg problemer med å stille meg 90° inn till midtrabatten i ett vegkryss. Vi kjørte samme ruta idag, og jeg huska å gjøre det. Det som var forskjellen fra igår i tillegg var at jeg faktisk fikk to hele komplimenter for at jeg var flink! Noe jeg mener personlig er viktig med slike ting, slik at en husker på hva en gjorde bra til neste gang. Vel! Så har vi øvd litt mer på å kjøre i rundkjøring og slike ting.. Kjørt enda litt mer i boligfeltet opp og ned, øvd på å følge med på høyre siden slik at en ikke bryter vikeplikta si fra høyresiden! Så alt i alt så øver vi mye på av det samme, men jeg merker forskjellen og at jeg gjør ting bedre! Wihi!

Jeg elsker å kjøre bil! :)


Rett plassering inn til midtrabatten er viktig!Intensivkurs Dag 3 - Øvelse gjør mester!

Da har jeg nettopp vært ute på min andre kjøretur med læreren. Han kom sånn ca. rett rundt åtte, så hoppet vi rett i bilen for å kjøre. Det er alltid en viss sjekkeliste jeg må gå igjennom i hodet mitt før vi starter å kjøre, og underveis. Det er alltid: "Setebelte, lys, stille inn sete,..".. osv. Så er det jo å huske hele sulamitten da en er ute å kjører.. Blinklys, giring, kryss, vikeplikt.. osv. Ja, det er mye som skal inn i hodet og ut i virkeligheten for å si det slik. Men det er jo noe alle vet når det kommer til å kjøre bil.

Idag kjørte vi tilbake til en parkeringsplass som vi var på i går. Stoppet for å øve litt på å rygge med clutchen. Når vi var ferdig med det, kjørte vi inn til Ørsta sentrum område og oppi boligfeltene for å øve på litt vikeplikt for gangfelt i kryss og slikt. Så var det også mye forskjellig med giring som jeg må huske å øve mere på. Igår klagde han litt på at jeg girte ned før jeg bremsa mot ett kryss, noe som tydeligvis var feil. Så idag har jeg skjerpa meg på det,.. virka det som iværtfall! Det er en ting jeg synes er dumt med kjørelæreren, det er at vi får ikke nok komplimanger på ting vi gjør rett. Jeg synes det er greit å få litt hint om hva en gjør bra, så en ikke får alt det dårlige slengt opp på fanget med en gang. Det kan jo hende det har noe med taktikken hans å gjøre, ikke vet jeg. Men slik føler jeg det iværtfall.

Så imorgen blir det noe av samme kaka, bare at jeg kan sove litt lengre. Så det er noen andre sin tur å stå opp da hanen galer imorgen! Men ja. Nå skal jeg tenke på det jeg skal øve på. Så skal jeg sove en time ekstra, mens Cecilie er ute.

Er det fortsatt noe dere lurer på, så bare å kommentere!


Kilde

Opp en tidlig morgen, for å kjøre!

Etter å ha vært oppe litt for sent igår sammen med Cecilie, så er jeg småtrøtt nå. Men er også småspent, så fikk ikke til å sove. Om en halvtimes tid er det ut på veien igjen med den fine BMW-en! Har virkerlig fått sansen for de bilene. Vel, jeg sitter akkurat nå å spiser rester fra carbonaraen til frokost, med mitt siste glass melk. Så lurer jeg litt på hvordan dag 2 med kjøring blir å foregå. I går ble det jo bare en liten kjapp runde bort i krattet for så å snu igjen, idag skal det være litt lengre. Men jeg kommer tilbake til det!

Vi fant foresten en av de mest koseligste pubene i hele Ørsta (er jeg rimelig sikker på!). Er iværtfall den første vi har vært innom sålangt.. forutenom hotellet, som ikke er en pub.. etter min smak. Men Norrøna pub er en familie bedrift her på Ørsta, om jeg forsto det rett! De selger øl til en billig penge (for å være i Norge): 67,- for en 0,6L ! I tillegg var det en meget koselig atmosfære der, meget brunt og fint. Jeg trives mer i slike omgivelser enn stygge diskotek, om jeg får si det slik. Men ja!

Kommer tilbake om rundt to timer å skriver mer! Med mindre jeg bestemmer meg for å legge meg å sove litt til først. Sov jo trots alt kun 5 timer inatt! Hihi!


Kilde - Moanytt

Kveldstid på Ørsta!

Nå er kvelden kommet hit igjen og straks er det klart for Farmen. Jeg og Cecilie ser Farmen sammen, så vi var heldig med den. Kjenner jeg gleder meg til helga, da skal jeg reise til Gloppen for å hilse på Erika. Søskenbarnet mitt. I tillegg har jeg fått beskjed om at halvtanta mi Rebecka mest sannsynlig blir å komme dit også, samtidig. Så da gleder jeg meg bare enda mer. Så jeg har kikket litt på buss og slikt, men er ikke 100% sikker på hvordan jeg skal gjør det enda. Er ikke kjent i Møre i det hele tatt. Men det går seg vel til! Det kan faktisk muligens være at jeg kan få fri på Mandagen og. Ettersom at vi skal ha bykjøring på Mandag og Tirsdag i neste uke, så kan han kun ta to stk. om dagen. Så da spurte jeg og Cecilie om vi kunne få Tirsdagen, ettersom at vi skal bort til helga. Så blir det litt mere tid på reising og slikt for vår del. Så er rimelig praktisk at en kan planlegge litt ekstra. Jeg og Hansi driver forøvrig å planlegger litt at han skal komme hit siste helga mi her. Så skal vi reise til Ålesund sammen for å hilse på en kompis av hans. Kan bli gøy! Så kjekt at jeg har med kamera.

Kan forøvrig si at jeg har fått førerprøven min bestilt til den 9. November klokken 08.10. Er smånervøs allerede, men er jo mest bare å slappe av... Er vel da det går best! :)
Forøvrig så kan dere bare spørre i vei om intensivkurs så mye dere vil, så skal jeg prøve å svare mitt beste. Vi har fri i helgene for dere som lurte litt på det. Det virker også som at dette var ett interresant tema for en del av dere. Har fordobblet lesere iløpet av døgnet.. Godt over det og! Så regner med det er en del av dere som leser. :)

Oppdatering fra internatet:

Jeg har funnet ut en positiv ting, og en negativ. Den positive er at de har en kaffemaskin som kan lage kakao, caffe mocca, caffe latte, svart kaffe.. + + her. Kakaoen er fantastisk god, spesielt når en er forkjøla! Hihi! Den negative er at jeg som kun har to bukser som jeg generelt alltid bruker og vasker når de må vaskes... Trenger en vaskemaskin. Noe internatet ikke har. Kanskje hvis jeg spør dem, at de kan anskaffe det..? Vel, hvis ikke må jeg ty til håndvask. :)


Tok nettopp ut hårbøyla, så ser litt ut som ett lykketroll!

Intensivkurs Dag 2 - Første kjøretime

Idag sto vi opp rundt klokken 09.00. Spiste frokost og gjorde oss klar for første time hvor vi skulle hilse på læreren å få gjennomgang i hva vi skulle gjøre. Så da ble vi delt opp i tre deler av en dag. Jeg var første mann ut for å kjøre idag, og startet kjøringa sånn ca. 11.15. Vi begynte å kjøre litt bortigjennom, før vi av og til kjørte inn i noen avstikkere så han skulle se hvordan jeg reagerte. Læreren må vel bli kjent med kjøringa vår, slik at han kan se hvordan vi må tilpasse oss. Han hadde kun noen få ting å pirke på med kjøringa mi. Det meste var at jeg gira ned før jeg bremsa i kryss og slikt. La meg litt for langt til høyre i svinger.. Men det er slikt som jeg kan tilpasse meg. På slutten sa han iværtfall at han trodde vi to kom til å komme i mål sammen. Noe som jo selvfølgelig er målet mitt her på kurset. Så da satser vi på at han har rett!

En ting jeg kan tillegge internatet er at folk er ikke like renslige som oss. Igår tok jeg alle glassene i skapet og vaska de på nytt. De var rett og slett klistjete og ekle! Så idag blir det innhandling av pappkopper, pappfat og plastbestikk! Enda en fordel med det er jo: Mindre oppvask!
Nå venter jeg bare på at Cecilie skal ha kjørt ferdig, så skal vi ned på senteret å handle litt.Priser for de tingene jeg skal ha.


Intensivkurs Del 1 - Hybel og internat

Beklager at det ble lite skriving de siste dagene, har vært en tur i Oslo for å hilse på Ayla sammen med Hansi. Igår var vi på Sabaton konsert (+Wisdom og Eluveitie). Så ble det ikke senga før klokken var rundt 03.00. Så jeg har ikke direkte sovd mye inatt, da jeg sto opp klokken 09.00 for å rekke flyet mitt. Så jeg og Hansi tok toget sammen til Gardemoen hvor jeg hoppet av og han kjørte videre. Jeg var nemlig på tur til Ørstad, hvor jeg skal kjøre opp til Klasse B, bilsertifikat ved Bondhus Trafikkskule. Så her skal jeg bo i 15 dager (minus eller pluss), har ikke regnet 100% sikkert enda. Men! Jeg tenkte iværtfall at jeg skulle legge inn litt hva vi gjør daglig. Skal iværtfall prøve. Har aldri sett noen som blogger om det, så tenkte det var greit å gi folk ett lite innslag om hva intensivkurs egentlig går ut på.

Så, når det er sagt. Så tenkte jeg at jeg skulle presentere hybelen idag! Ankom nå for ca. en time siden. Fikk hybel med engang. Hybelen har to senger inne i seg, så jeg må dele rommet med ei som heter Cecilie. Som virker meget hyggelig, så dette skal nok gå bare bra! Begge vi to er opptatt av å få med oss Farmen, så vi vet hvem som skal okkupere Tv'en ikveld! Hehe! Her er iværtfall noen bilder fra internatet. Har allerede dusja, så snart skal jeg koke meg nudler. For pengene skal brukes på førerprøven.

Har du noen spørsmål ang. intensivkurs, bare å rope ut!
Glad for å få pakka ut i ett internat som var
overraskende fint!

hits