januar 2013

Hvordan det går på ny jobb

Som noen av dere kanskje har fått med dere, så er jeg begynt i ny stilling som servitør hos Egon på Gjøvik. Jeg begynte prøvejobbinga på Torsdagen i forige uke, og har allerede skrevet under kontrakt. Jeg trives utrolig godt i den nye jobben, og fordelene med å jobbe der er intet mindre behagelige. Vi får Norrein-kort med fordeler innenfor div. bransjer i Norge. F.eks. rabatt på noen hoteller, puber og på alle Egon i hele Norge. Har allerede lært meg kassa, noe som tydeligvis andre har brukt utrolig lang tid på å lære seg. Jeg begynte med kassa allerede etter noen dager,.. Mens andre som begynte jobbing i Oktober, enda ikke kan noe med kassa. Men ja, er ikke alle som vil lære seg det heller..

I tillegg får vi de fleste tingene på menyen til personalpris. Det trekkes da fra KR 35,- fra lønna di, for hver rett. Dette er kun hvis du har vært på arbeid den dagen du bestiller, hvis ikke får du kun den 40% (tror jeg) rabatt fra Egon. Men ja, ellers er alt bare fantastisk! Har allerede servert Høggern fra Vazelina Bilopphøggers, noe jeg selv synes var ganske gøy. Men ja! Det er en grunn til at jeg ikke blogger så mye om dagen.. For jeg er ofte på jobb, og når jeg kommer hjem er det godt å bare legge seg, eller sitte å se på TV evt.

Cheers!


//Visitnorway.com

Fast jobb!

ENDELIG! Jeg har skrevet under på kontrakt på Egon - Gjøvik! :) Nå er det bare å finne seg leilighet på Gjøvik, så flyttes det! Trives utrolig godt på Egon. Arbeidsmiljøet er helt topp, og jeg elsker servicejobben i seg selv. Wiih! Det var på tide!

 

Lite blogging.

Må bare slenge inn en liten "Beklager" for at jeg har blogga lite i det siste. Har begynt prøvejobbing nå på Torsdag på Egon på Gjøvik, og virker som at det blir jobb på meg. Så når jeg er hjemme klokka 22.00 på natta, så er det ikke lett å komme seg i blogginga. Har i tillegg besøk av min bror Rickard, så har ikke veldig mye tid til overs til å sitte på macen! Håper dere forstår!

Cheers!


Hjemme fra Dublin.

Ja, jeg kom hjem allerede på Søndag. Men har ikke tatt meg tid til å blogge siden da, har vært rimelig trøtt. Har ikke noe av bildene fra Dublin enda, kun på mobil. Men skulle få noen fra Susanne, men kan liksom ikke legge noe ut noe spesielt mange nå. Hehe! Men sånn er det.. Får heller legge ut ett bilde-innlegg senere engang. Nå tenkte jeg å skrive litt mer om hva vi har gjort på turen:

Torsdag (17.01):
Jeg og Hansi hadde akkurat gådd ut av Rema 1000 på tur hjem for å lage fiskegrateng. Plutselig skrev Katarina melding: "Vi drar idag... Ida.". Så da skvatt jeg til og begynte å skjelve. Hoppet rett i bilen og på tur hjem for å sjekke om jeg hadde noen sjans om å rekke å komme meg til Rygge innen 20.20. Og da var klokken 16.30. Jeg kom meg i bilen etter pakkinga, slapp Hansi av hos foreldra å henta GPS'en for å sjekke om når ankomst-tida var. Og der sto det 20.00. Så da begynte jeg bare å kjøre. Sulten som jeg var og ikke igrunn klar for avreise.
Etter mye om og men med arbeid på E6 og litt bryting av fartsgrensa, så var jeg fremme på flyplassen klokka 20.00. ca. Parkerte i P11 og løpte inn til gaten. Flyet var (for en gangs skyld, heldigvis) forsinka, men hadde nok akkurat rukket det uansett.

Da vi kom frem til Dublin, leita vi etter buss for å komme oss frem inn til byen. Da vi hadde kommet oss ett stykke innover til byen, så hoppa vi av i smålig panikk. Vi var nemlig usikre på hvor vi var. Så da tok vi taxi frem til hotellet. Hotellet vi lå på het Ashling Hotel, og var luksus. Det var 4 stjernes hotell, men føltes som 5-6 stjernes! Så var det billig. Vi betalte vel 500,- for en helg fra Torsdag til Søndag, noe som er under det du får for en dag her i Norge. Vi hadde jo ikke med frokost da, men det fikk du i tillegg for 9 EUR pr. dag. Så etter å ha sjekka inn på hotellet (som hadde doorman), så var det rett ut. Jeg måtte jo hive på meg en kjole, for jeg kom jo ikke direkte i ett fint antrekk. Så tok vi en taxi til Temple Bar, som er ett kjent barstrøk i Dublin. Vi gikk inn på den første puben vi kom over, selve Temple Bar, som var rimelig dyr. Den var nok midt i turiststrøket, så virka det som det var norske eiere.. Men i værtfall der kosta det 8 - 10 EUR for en drink/øl, så vi gikk videre etter den første.

Fredag (18.01):
Jeg hadde satt vekkerklokka på 10.50, så vi skulle få med oss litt av dagen. Vi alle greide å tvinge oss opp, men det tok sin tid før vi kom oss ut døra. Etter en stund leita vi etter ett sted å spise frokost på. Katarina hadde leita opp noe på nett, som hadde fått gode vurderinger. Så vi tok med oss ett kart i "finværet" og traksa på. Etter en stund med gåing, fant vi ut at adressa til nettsiden deres var feil. Så da gikk vi likegreit tilbake. Der fant vi en kjempetrivelig liten bistro som vi gikk inn i. Og jeg lover dere; Servicen i Norge, Sverige og Tyskland evt.. kan ikke måles med irsk service. Vi ble så godt tatt vare på. Fikk varme pledd og ble satt ved en ovn. Så hadde de ett tilbud på 9 EUR for dagens suppe, med valgfri chiabatta og valgfri brus. Så vi tok den. Suppa var utrolig digg, men det beste var chiabattan. Jeg valgte en chiabatta med parmesan og cheddarost. Og det var så fantastisk! Har ikke smakt så god mat i hele mitt liv.

Da vi etterhvert kom oss videre på føttene igjen, så gikk vi mot shoppingsenterene.. Vi bestemte oss fort for å ta taxi igjen, fordi det regna så voldsomt. Taxi i Irland var foresten over dobbelt så billig som her i Norge... Så, ikke det verste en kunne gjort. Da vi kom frem dro vi innom forskjellige butikker.. Det var da jeg fant den skinnjakka jeg ville ha. Den var full av nagler og i god kvalitet. Den kosta 50 EUR, så bestemte meg for å ikke kjøpe den.. med det første.

 

 

Fortsettelse følger....

In Flames Package

Kika innpå den Norske Jesterhead fanpagen, og der hadde de delt en link til shoppingsiden til In Flames. De selger en pakke med 3 skjorter og 2 pyntegjenstander til 10 Dollar. Så kom shippingen på 20 dollar, men det gjorde ingenting! 30 dollar i norske kroner er ca. 160,-. Så Hansi sa han kunne betale den hvis han fikk den ene skjorta. Så da får jeg 2 In Flames skjorter! :D Gledes!

Cheers!
Yaii!

Jeg er så lykkelig idag! Endelig ble jeg ringt opp av bedriften jeg skal prøvejobbe for! Våkna utav at den assisterende daglige lederen ringte meg og spurte om jeg ville prøvejobbe neste helg, og jeg sa "Ja, selvfølgelig!" :). Så nå har jeg vært på jakt på Strandtorget etter ei svart bukse jeg kan ha på meg, og jeg ble enda mer glad! I midten av Desember kjøpte jeg ei bukse i størrelse 48. Dette var da en størrelse mindre enn 50, som jeg har brukt siden i sommer.. Ja, jeg har vært ganske chubby. Men nå, idag.. så prøvde jeg den største størrelsen på Cubus (44), og ja, jeg fikk den over ræva og passer perfekt! De hadde salg på disse buksene til kr. 99,-, så jeg kjøpte likegjærne 2 stk! :) Yaii me! Jeg har ikke gjort noe for å slanke meg heller, det var først når jeg begynte å "akseptere" kroppen min at jeg plutselig ramla ned i vekt. :D Har nok gått ned rundt 10 kg. Wii!

Så, neste helg blir det prøvejobbing. Denne helga blir det reise! Woopdiwoo!

 

3 Dager til Dublin!

Åh herre så jeg gleder meg! Skal dra på tur sammen med Katarina, Susanne og Richard. Tre utrolig koselige folk, som jeg skal være med hele helga. Vi skal feire Katarina, og ha det dritkult! Hansi er nettopp dradd på jobb, så nå må jeg finne noe å bruke tida på. Kanskje jeg skal starte å brodere...? Haha! Nei, jeg ser på litt Masterchef Australia tror jeg! Digg!

Hva skal du i helga?


Katarina, Richard og meg. Mangler bare Susanne.

Ida Manson .. ?

gotta love photoshop!

Lillehammer på en Tirsdag..?

Jeg har null anelse om hva en kan gjøre i Lillehammer på en hverdag. Har begynt å lure på om jeg skal finne meg en frivillig-jobb jeg kan gå til mens jeg søker jobb osv. Men vet ikke hvor en skal starte på noe slikt. Sitter å venter på en telefonsamtale enda, som jeg virkelig håper kommer. Lillehammer er finfint, men jeg har litt dårlig idè om hva en kan finne på.

Any ideas?
Romantikk!

Visste ikke at jeg hadde en så romantisk kjæreste! I forigår når jeg kom hjem fra Oslo lå dette til meg på stuebordet (innlegg). Og idag da jeg våkna (da han hadde vært på nattevakt, Esso) så fant jeg denne boksen! Greit, dere synes kanskje det er teit med en hjerteforma bolle, men jeg synes det er utrolig koselig å tenke på at han tenker så mye på meg! ♥

Har dere en romantisk kjæreste?

Nytt Design - Januar/Februar

Ble ganske fort lei av det designet jeg laga for en stund siden. Greit at det var ryddig og pent, men jeg liker tydeligvis ikke når sidebaren er vekk. Så nå har jeg laga ett nytt igjen, men sidebar. Har også fått plassert noen bilder det. Foreløbig valgte jeg bare noen random, så kan hende jeg oppdaterer dem senere engang.

Hva synes dere?
Dagen idag.

Idag har igrunn vært ganske chill. Sto opp ganske seint, regner med det var godt å sove i egen seng igjen! Da jeg sto opp begynte jeg å lage frokost til meg og min kjære. Jeg hadde lyst på eggehviteomelett, så det ble det. Hadde i cherrytomater, spinat og løk! NamNam! Spinaten smaker igrunn ikke noe særlig, har det mest i pga. at det er sunt og full av jern! Til Hansi stekte jeg bare egg og bacon, men lagde litt spesielle brødskiver til han. Stekte de i panna med margarin, hvitløkspepper, oregano og ost. Virka som han likte det. Så, fin start på dagen!

Etterpå fikk jeg melding fra Inger-Elise (svigersøss) som lurte på om vi ville finne på noe idag. Så hun kom hit i rundt 6-tida, da hadde jeg lagd klar pasta carbonaraen og marengsvisj (en familie-ting), så koste vi oss med film! Først så vi "Ghost Ship", som igrunn var ganske teit. Så etterpå såg vi "Scary Movie", som igrunn og er teit, men på en gøy måte! Nå er Hansi dratt på jobb og Inger-Elise hjem.

Imorgen skal jeg få høre fra Egon på Gjøvik, ringte dit idag og spurte hvordan det hadde gått med intervjuene. Hun sa jeg lå på den positive bunken! Så jeg gleder meg! :D
Photoshop - Background fix (Dale)

Satt  meg ned å lekte med ett bilde av kompisen min Dale fra Göteborg. Han er egentlig Amerikansk, men bor i Gøteborg og spiller i band. Han er kjempetrivelig. Etter han og bandet hadde vært hos fotografen, bestemte jeg meg for å leke litt med bildet, som han nå bruker som profilbilde. Så skal bare dele det med dere!


Før og etterEndelig hjemme!

Etter å ha sittet på toget i rundt 2 og en halv time eller noe, så er jeg endelig hjemme. Har hatt en finfin tur i Oslo. Hadde det spesielt kult på fredagen da vi var ute sammen alle vennene, dagene etter har vi liksom ikke helt hengt ilag føler jeg. Så var litt hipp som happ. Men neste helg bærer det iværtfall til Dublin - Irland! Og jeg gleder meg noe så sinnsykt!

Nå savner jeg bare kjæresten min, som er på nattevakt. Men kom i det minste hjem til en utrolig søt overrakselse! Han har kjøpt sjokoladehjerter og skrevet en liten lapp til meg som lå klart på stuebordet! ♥ Elsker de små tingene i livet som gjør en lykkelig! :) 


//orka ikke flekke opp speilrefleksen!

Dagen i bilder

Jeg og Hansi startet dagen med en deilig frokost (som vi fortsatt er mett på). Før vi tok turen ut døra og opp mot hoppbakken. Der gikk vi en tur nedigjennom mot den lille hoppbakken og opp igjen. Den lengste bakken var desverre stengt, så fikk kun stå på siden å se på. Men var gøy å se Lillehammer litt på avstand, ovenfra. Er en nydelig by. Da vi hadde vært der en stund, så tok vi turen ned til bunnen av bakken, for å se den nedifra.
Da vi kom hjem har vi slappet av med kakao med krem og croissanter. Utrolig digg! Lagde kakaoen fra bunnen av, slik det skal. Lagde den litt mørkere enn jeg pleier, og den ble bedre enn noen anna kakao jeg har smakt. Nå slapper vi kun med Game of Thrones! Digg! :)

Besilling fra Ebay!

Satt meg ned igår å kika litt på Ebay. Hadde lyst å bestille noen fake eyelashes, så det ble til det. Fant en 10 pack for 13,-. Så da bestilte jeg to forskjellige typer. Frakta var gratis, så det er bare fantastisk! Tror jeg skal kjøpe lim hos Vita eller noe, for å stole på slik billig lim, det tror jeg ikke er så lurt. Men! Gleder meg til de kommer!

Imorgen blir det Oslotur.


Link til Ebay siden herOslotur!

Da er det vel så og si bestemt. Jeg drar en helgetur til Oslo nå på Fredag. En liten tur til Oslo frem til Søndag, helt til jeg drar til Dublin neste helg igjen! Jeg gleder meg! Endelig får jeg møtt Katarina igjen. Så blir det godt med litt ordentlig Osloluft! Haha! Nei, lufta er vel ikke i hovedsak det jeg savner, men selve Oslo.

Imens koser vi oss med Game of Thrones for 3. gangen (for min del).. Hansi har aldri sett det før, så det var på tide!

Hva skal dere i helga?


//privat

Dagens (andre) innkjøp!

Da har vi fått brukt det andre gavekortet vi til jul idag! Vi fikk nemlig ett gavekort på 2000,- på Expert fra svigersene mine! Er evig takknemlig for det, for idag handlet vi nemlig inn støvsuger og krølltang til meg. Krølltanga kosta 349,- og støvsugeren 999,- ( med 50,- i avslag ettersom at det var utstillings-modellen). Men ja! Så vi har enda rundt 500,- igjen på kortet etter å ha handla det og støvsugerposer. Wih! Så nå, etter å ha støvsuga hele leiligheta, tatt oppvasken osv, så skal det koses her. Vi har mekka moussaka, med salat og hvitløksbaguetter. Så nå blir det spising og se en av yndlingsfilmene våre: "Role Models".

Cheers!
Dagens innkjøp: Glass-skål og ølglass!

Som jeg skrev igår, så hadde jeg lyst å bruke gavekortet vi fikk til jul på ølglass eller en skål til å ha frukt i. Så da tok jeg muligheten idag for å sjekke ut prisene på slike ting rett rundt hjørnet her idag, og fant ut at jeg fikk råd til begge deler! :D Jeg er så lykkelig. Endelig ordentlige ølglass med fot! Og en finfin fruktskål/salatskål.. alt ettersom! :) Jeg er storfornøyd. Begge delene er fra Hadeland Glassverk, og jeg betalte vel tilsammen 575,-. Så jeg måtte altså betale 75,- mer enn det som var på gavekortet, men den sjansen tar jeg når finfine ølglass er til halv pris. Gleder meg til å få brukt dem!
Intervju i morgen!

Spent som vanlig..? Nei, jeg begynner faktisk å bli relativt vant til dette å måtte gå på intervju. Pluss at det er andre gangen jeg skal dit jeg skal nå, så dette skal nok gå bare fint. Kan sikkert de fleste av spørsmålene de kommer til å spørre meg fra før av. Tehe. Vel! Det blir en liten roadtrip på oss i det minste, så skal vi på besøk til Affen og M.T. etterpå. Blir kos, som vanlig!

Planen idag er å mekke fiskeboller i karrisaus (m. flesk og macaroni). Det har nemlig jeg lagd en gang tidligere til min kjære som "ikke liker fiskeboller".. Og han elsket det! Elsker å få han til å prøve nye ting som han finner ut at han liker, allikavel.

Cheers!


Savner Berlin.. snart blir det Dublin! :)

Hull i nesa?

Jeg har vurdert en sak. Mamma kommer sikkert til å drepe meg hvis hun leser dette, men det får vel være. Jeg har vurdert hull i nesa en stund nå. Vil gjerne ha en ring på siden, som jeg kan bytte ut til en stud hvis jeg skal på evt. intervjuer. Helst ville jeg hatt på midten nede i leppa, men da dreper iværtfall mamma meg. Så er det ikke så lett å "skjule" det hvis en skal på jobbintervju. f.eks. Dere skjønner. Men ja, en ring i siden av nesen vil jeg ha.. Så er spørsmålet: Ja, eller nei?


Dessuten savner jeg luggen min, men har ikke råd
til frisør.. :/

Fruktskål eller Ølglass?

That is the question! Dere skjønner. For en stund tilbake så greide min klums av en kjæreste å knuse den eneste store glass skåla vi hadde i hus, så jeg vil gjerne ha en ny. Ettersom at vi fikk et gavekort på 500,- av tanta og familien til Hansi på Christiania Glassmagasin, så tenkte jeg å bruke det på en slik en. Men vi var innom der for ikke så lenge siden å kika litt, og jeg så noen nydelige ølglass. Jeg har i bunn og grunn nok glass som det er, men har ikke ordentlige ølglass på fot. Tror jeg har samlemani på glass og denslags. Men.. Jeg tror ikke vi har råd til begge deler, så hjelp!

Ølglass eller en glass-skål til frukt/salat?


Nytt design - Rebline

Min tante hadde lyst på nytt design til den nye bloggen hennes, så da var det bare å hoppe i det! Ble ganske fornøyd med det selv. Tror hun også ble det!

- Her kan du titte på designet hennes -
Betennelse i armen..

.. eller noe lignende! Jeg hadde det til tett før jeg dro hjem og til jeg var en tur til kiropraktoren og knekte opp litt nakke og rygg. Så var det borte, helt til nå. Det kom vel tilbake ca. igår. Armen min er ett helvette. Jeg må sikkert fortsette å gå til kiropraktoren, for så å begynne å trene. Snakket litt med mamma om det ista, så det blir mest sannsynlig å kjøpe månedskort på en svømmehall. Svømming er god trening, og i tillegg elsker jeg jo å bade. Er ikke noe spesielt flink i direkte brystsvømming, det har jeg aldri vært heller. Men, noen runder skal jeg nok greie å ta. Da kan jeg jo kanskje til og med bli litt flinkere, for så å søke meg inn på politiskolen. Eller noe.

Hovedpunktet er jo å få armen min til å slutte å verke. Tror det er en slags betennelse i skuldra/armen.. i en eller annen muskel. Så skal iværtfall komme meg til kiropraktoren en tur til. KnekkKnekk!


Savner den søte hybelen min..

Ingen piercerjobb!

Sto opp rundt klokken 11.00 idag, fikk ikke sove noe mer. Like etterpå ringte de fra Safarihuset og sa at jobben var blitt besatt. Men til det positive sa hun at hun skulle beholde søknaden min just in case! Så hvis det viser seg å bli noe problem med den nye ansatte, så skulle hun ta kontakt. Heh. Ja, som om det blir å skje.

Men motet mitt er fortsatt ikke nede! Jeg skal jo på intervju på Gjøvik - igjen! Dette er andre gangen jeg kommer innom på samme stedet, så kan jo bli spennende. Forige gangen snakket jeg jo kun med den assisterende daglige lederen da.. Så denne gangen blir det "The Real Deal". Satser på at Lucky charmen ligger på 2. gangs forsøk! :) Men blir det jobbings på Gjøvik, så blir det flytting. For pendling 1 time hver dag, det orker jeg ikke. Ikke tar jeg meg råd til det heller.
Tilbake på Lillehammer

Startet kjøreturen igår klokken 09.45 for å rekke ferga klokken 10.30. Da ferga var fremme ca. 11.40 startet den lange reise hjemover mot Lillehammer. Jeg og Hansi hadde pakka ned julegavene og bagasjen baki bilen og var klare for tur. Denne gangen kjørte vi Norge ned. Vi stoppet en tur på Grong for å spise. Så vi bestilte oss likegreit pizza, for hvis det ble noe til overs så ble det turmat. Hehe! Stoppet noen få ganger på turen, tror jeg sov tilsammen 3 timer inatt. I tillegg besøkte vi jo Camilla og typen hennes i Korgen, så gikk en time der med bollespising. Menidag var vi fremme i 10.00-tida! Så tok ca. 23 timer! Er en lang tur, spesielt når en er alene om å ha lappen. Vel, vi kom oss iværtfall frem i fin form til Lillehammer. Det eneste er at vi er småtrøtte begge to.

Det første jeg faktisk gjorde var jo faktisk å dra på jobbintervju med engang! Skulle på intervju for ett piercingstudio, noe jeg synes gikk bra! Er jo en av drømmejobbene mine, så tror det kunne blitt dritkult! Da jeg kom hjem fra intervjuet hoppa jeg i senga for å få sovd i noen timer. Ellers har vi kun slappa idag, selvom leiligheta må ryddes. Høhø. Men, det tar vi imorgen! Imorgen skal vi også å kike på expert etter oppvaskmaskin, forhåpentligvis! :)

Hvordan har dere hatt det?
hits