april 2011

Burning Heaven


Ett bilde jeg tok hjemme høsten 2010


Joggetur resulterer i Nesten ingen pust.

Jeg har nettopp vært ute og tatt meg en joggetur, noe jegikke gjør ofte! Så da jogget jeg ikke så veldig lenge, og ganske normal fart. Det er ganske kald luft ute, noe som gjorde at det begynte å stikke i halsen/lungene. Så jeg begynte å puste på utpust med munnen og innpust med nesen, så det ikke skulle gjøre så vondt. Etter en stund jogget jeg hjem og satte meg ned på trappa. Da ente det opp med at halsen min ble tettere og tettere jo mer jeg pusta, og det gjorde dritvondt i brystkassa først, men dette gikk da over sakte men sikkert.  

Så da sitter jeg her med tett hals og hoster, så lurer jeg på hvor inni h****** utrent jeg er, eller om det er noe annet som er galt med meg? Har du noen anelse?

 


rett etter trening, VAKKERT


 


Skinny Love - Birdy

Jeg har fått helt dilla på denne sangen som Kat. viste meg. Det er egentlig en cover av Bon Iver, men jeg liker denne versjonen best . Enjoy and listen! 

 Come on skinny Love .. 


Ny header!

Jeg bestemte meg for å beholde den varme fargen med tanke på at sommeren snart er her! :) Så her er den nye headeren! Er Fornøyd! 

Synes?Se den i full størrelse her ←

Ny header - Coming up!

I tillegg til å ha bytta  litt på fonten slik at det er mulighet og se hvor det er fet skrift, så skal jeg laste opp ny header ikveld! Er meningen iværtfall. For å slå død litt tid, og muligens få pynta litt her. Så vurderer jeg å bytte til en slags gråtone? Hva synes du om det?

Dr. Crow!

Idag var første skoledag etter påskeferien. Det var kinda godt å komme tilbake til skolen, og møte klassen igjen! Synd at vi først nå må slutte i skolen, etter 3 år og da vi alle virkelig begynner å bli kjent med hverandre. Jeg kjenner at jeg har blitt mer kjent med klassen nå det siste halvåret enn noen gang. Trist at vi da er ferdige på skolen, og splittes opp. Men godt skal det bli å komme seg bort fordeom!

Etter skolen hadde jeg photoshoot sammen med Katarina F. Hun tok bilder av meg til en skoleoppgave der hun sminka meg som en kråke. Og jeg som vanlig klarte å leve meg inn i rollen *kra*. Haha, jeg var faktisk en ganske awesome-skummel kråke!


Nå på slutten av dagen sitter jeg og ser Grey's og chiller. Pål har besøk, og jeg er ikke  veldig inn i xbox idag! Så da ble det Grey's da. Senere ikveld skal jeg og Pål se videre på 2. episoden av Game of Thrones. En splitter ny, dritbra serie som handler om forskjellige kongedømmer! Også litt magi og gammel middelalder følelse av serien.

Har du sett enten Grey's eller Game of Thrones?

 

Nytt Ebay kjøp - Gel liner !

Tror jeg har fått dilla på Ebay! Sminke der er jo svinbillig! Det er jo nesten som å dra til Sverige for å kjøpe seg bacon, bare billigere, for jeg trenger ikke løfte på ræva engang. Off. Jaja, vi håper det blir noe bra kjøp! Denne gangen falt jeg for en ekstremt billig gel-liner. Gel-liner er noe jeg har ønsket meg helt siden jeg fikk dior-øyenskygge av Ayla i julegave. Den har en sånn innebygd gel liner, men jeg vil ha en egen utenom denne igjen. Så da falt det på denne til BARE 27 kr! Herregud!

Dessuten får jeg med en dobbelsidig børste, som kan brukes til øyenskygge også! :) Gleder meg til pakkene kommer. 

Har du prøvd noe lignende av denne?

 


klikk på bildene for å forstørre!

Bestilling for dagen! - 120 eyeshadow pallette

Har tatt tak denne gangen og fått meg til å bestille en eyeshadow pallette med 120 skygger, får også børster med på kjøpet! Er virkelig spent på å prøve disse pallettene, har hørt masse bra om dem, så håper de fungerer bra! :) Spent!

Har du prøvd slike palletter? 

 Bestillingen er gjort via ebay, og kostet til sammen  ca. 120,- for frakt og produkt. 
Grunnen til at jeg valgte en pallett med så sinnsykt mye skarpe farger, er for at jeg elsker å bruke slike farger i bilder osv. Hva synes du om dette? 

Null bloggork ikveld!

Er mett, chiller for full peising med Pål, Therese og Ronald. Så jeg føler ikke for å blogge noe ikveld! Kan heller komme tilbake muligens imorgen for å legge ut bilder fra ferien osv! :) Sneiks!

Happy!

Sitter sammen med en del av godtfolket og er klar for ikveld! Har møtt en gøy mann som satt å skrøt av hvor flott det er å møte ei ordentlig jente som ikke er snobb! Mannen var i 57 år alderen, og har tydeligvis kun møtt falske, snobbete kvinner nå til dags. Men jeg er enig! Det er ikke nok ordentlige kvinner nå til dags, som for det meste smiler til folk en møter. Jeg skal være 100% ærlig, og ikke for å være selvgod, men jeg er faktisk ett ordentlig kvinnfolk. Haha. Ja, det er greit å møte hyggelige folk iblant! Men etter å ha gitt oss resten av øla si, så stakk han. Snille mannen. Haha.

Vel! Ikveld er jeg klar for å møte kjentfolket igjen! Snille Therese, Amie, Ayla (skal også være med) så har vi jo gutta som jeg har vært med siden 12-tida idag. Jonas, Bengt og min kjære Pål. Er lenge siden jeg har møtt noen av dem egentlig! Men så gleder jeg meg jo til å møte Tina og broren også ^^ Har ikke møtt Tina før, har bare hørt snakk om henne, og gleder meg :) Tina er btw. dama til Amie!

Så da har vi øl, godtfolk, godt humør og flott vær! Love it! ♥ Jeg er så sykt glad at jeg ikke klarer å beskrive det engang. Det fine været er en ting, men når det kommer venner jeg ikke har møtt på lenge, så er det digg.

Har du det flott idag? :)

 


//erika virtanen - tagget bilde av meg på facebook.

 

Good morning sunshine!

Sitter her i Steigen enda og har ikke en døyt og gjøre.. tipper det blir litt Grey's Anatomy-kjøring før langfredagsquizen ikveld! Ja, det er quiz på pubben, og jeg skal vinne! Haha, jeg håper iværtfall. Ellers har jeg fortsatt med produktene fra The Body shop som du kan lese om her. Det er serien TEA TREE som skal rense huden min for urenheter, og jeg elsker den så langt! Har fortsatt litt skitne porer igjen på nesa og haka, men har jo bare brukt det i tre dager nå da. Men huden min er blitt så sinnsykt myk, etter at den har fjerna alle døde hudceller! Love it!

 

Har du uren hud? 
I så fall, har du prøvd noen produkter mot det?

 


//
www.xfr0stbite.blogg.no
 

Diagnosen - Dyskalkuli

 

Dyskalkuli er på lik linje den samme betegnelsen som Dysleksi, bare at dyskalkuli gjelder for matte. For dere som ikke vet hva dysleksi er, så er dette lærevansker innenfor skriving, eller rett og slett faget norsk. Alle mine tre brødre har diagnosen dysleksi, men jeg har aldri fått høre at skrifta mi var stygg, eller at norsken min var ekstremt elendig. Dessuten har jeg egentlig aldri hatt noen problemer med å lære meg språk, eller å skrive. Ja, dyskelsi er skrive- og lesevansker. 

Men når de kommer til dyskalkuli, så er dette en diagnose jeg fikk først i fjor. Denne typen diagnose er ganske nylig kjent rundt om kring. Dysleksi er litt mer kjent variant, og hver gang jeg kommer frem til at jeg har dyskalkuli da noen spørr, så spørr de med èn gang; Hva er det?

Jeg har derfor tenkt med dette innlegget å skrive litt om hvordan og hva dyskalkuli er, slik at flere kanskje kan få ett lite innblikk på dette.

 

Jeg kan huske helt siden jeg var lita jente at jeg hadde problemer med matten. Først i 2. klassen var det matten virkelig begynte å innta pultene våre, og jeg hadde allerede problemer da med å forstå hva pluss og minus var, og rett og slett hva det var til for. Jeg husker til og med min første matte-prøve. Den var i samme klassen; 2. klasse. Jeg husker at jeg satt å kika på sidemannens svar, og alle svarene våre var like, noe som gjorde at læreren sendte meg hjem med lapp til mamma. Jeg fikk kjeft for å ha jukset på en prøve, men hvordan skulle jeg ellers klare dette? Jeg ante jo ikke hva alt dette betydde. 

Da ungdomsskolen begynte, fikk jeg rundt 3-4 i matte. Noe som forsåvidt er bra! Men jeg husker også konkurranse innstinktet mitt da alle andre i klassen min fikk 5-6 og ropte det ut i klassen. Jo, jeg var vel forsåvidt fornøyd med 3-4. Men det var jo dette og lære seg alt utenatt. Det jeg hadde klart å få inn i hodet, ble liksom borte med kort tid. Regnestykkene jeg hadde kunnet utenatt ble borte. Algebraen kom aldri helt inn i systemet, og jeg ble rett og slett vant til å bruke eksemplene i matteboka som mal. Ja, eksemplene i matteboka var jo der for en grunn, sant?! Nei, slik var det ikke. Å replassere tallene som var i eksemplene, med de tallene som var i oppgavene, var litt juks. Jeg måtte jo lære meg dette utenatt.

På videregående kjente jeg mer og mer at jeg strevde med matten. Ikke nok med at lærerene var mer strenge, men P-matten (som da skulle være noe av den enkleste matten) var utrolig vanskelig. Algebraen var ett av de største kompetansemålene innen 1. året på vgs, noe jeg strøk på. Jeg strøk i matte, og jeg skulket utrolig mye av mattetimene. Jeg fant dem kjedelige ettersom jeg ikke klarte å gjøre en døyt. I matteboka var det masse tall som måtte gjøres, og tallene bare surra seg oppi hodet på meg. Da jeg leste tall, og algebra - så gikk hodet mitt i slow motion. Rett og slett. En annen ting jeg også husket var å regne økonomi, og skattefradrag - gikk rett vest. 

2. året fikk jeg kontakt med en rådgiver på skolen ang. matten min. Hun hadde hørt at jeg slet med matten, og at jeg fikk dårlige karakterer. Så jeg ble da satt igang med en test i dyskalkuli. Hun la veldig merke til at det var noen spesifike oppgaver jeg klarte, mens noe som sto helt stilt. Hun tok også tiden på meg, noe som stressa meg endel opp. Men dette hjalp ikke. Testen gikk så og si utrolig dårlig, så hun sendte meg videre til en PPT-rådgiver. Han skulle ta teste meg i å løse oppgaver, slik som pussel, sette sammen tegneserier og biter. Disse oppgavene er jo egentlig utrolig enkle, men jeg klarte kun noen av dem. 

Det han kom frem til var; Jeg har dyskalkuli. En diagnose som er mest kjent for mattevansker. Jeg har selv problemer innefor å regne kjapt, de fire regne måtene og rett og slett tallforståelse. Der er nok mange der ute som plages mer enn meg når det kommer til denne diagnosen, men  min diagnose var ille nok. Jeg ble satt inn i en egen liten matteklasse sammen med 4 stk. der fokuset var om å stå i matte. Ja, jeg klarte det! Jeg fikk en 2. på vitnemålet mitt. Noe jeg er utrolig glad for!

En annen ting jeg foresten har problemer med er; forskjellen på høyre og venstre. Jeg må virkelig tenke meg om når jeg skal vite hvilken som er hva. Derfor gruer jeg meg litt til å sett meg inn i vikepliktsordninga når det kommer til bil-lappen. Hehe. :)


Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse feltene, så er det bare å ta en test. Den skal være gratis på skolen din, så er bare å ta kontakt med enten klasseforstanderen din, eller rett og slett informasjonen på din skole. Det er mye bedre enn å gå rundt å lure på hva det er som er "galt" med deg.


 

Her er noen fler fakta fra dyskalkuli.net, der du kan finne ut alt om diagnosen.
(Har markert de feltene hvor jeg kjenner meg igjen i til FET.)

1. Selvmotsigende, inkonsekvente metoder for å beregne addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon.

2. Dårlig/Svak forestillingsevne av matematiske problemer. Redsel for penger og betalingstransaksjoner. Greier ikke å regne ut hvor mye man skal ha igjen på ett gitt beløp ved kjøp av varer og andre ting. Ingen oversikt over tips, skatt, gebyrer og rabatter.

3. Lite flink med penger og kreditt. Sjekkhefter, kontoer, plaskort er uorganiserte og uoverisktlige. 

4. Kortsiktig, ikke langsiktig økonimisk tenkning. Greier ikke å planlegge økonomi eller budsjett. Klarer ikke å avgjøre hva som er lønnsomt innen kjøp/salg.

5. Når man leser, skriver og memorerer tall, er disse feilene vanlig: Legge sammen summer feil, erstatte tall/endre tall, overføre tall feil, utelatte tall, bytte tall. Er aldri klar over/ser ikke feilene selv.

6. Dårlig hukommelse for matematikk og tall. Greier ikke huske og skjønne matematiske konsepter, regler, formler og rekkefølgen av operasjonene. Heller ikke grunnleggende addisjon, divisjon, muliplikasjon eller subtraksjon.

7. Dårlig langtidshukommelse, lagring og bruk av matematiske konsepter og mestring. Kan lære og utføre en matematisk utregning en dag, men har da glemt det neste dag!

8. Kan ha problemer med å skjønne musikalske konsepter, hvordan musikk er bygd opp. Vanskeligheter for å lære noter/lese noter. Vanskeligheter med å lære å spille ett instrument.

9. Ute av stand til å forestille seg mekaniske prosesser, ser ikke helhetsbildet. Liten evne til å visualisere tallene på en urskive, den geografiske plassering av land, byer, hav, gater osv.

10. Dårlig hukommelse av hvordan ting ser ut i virkeligheten, tekniske tegninger av bygninger etc. Går seg ofte bort og blir desorientert raskt. Har dårlig stedssans. Mister ting og virker fraværende. Opplever angst når man blir tvungen til å navigere/finne frem under tidspress. Som f.eks. bytting av klasserom, sportsbegivenheter (fotball, volleyball, basketball),

11. Har ingen retningssans; Nord, sør, øst, vest. Kan ikke skille høyre fra venstre. Husker ikke breddegrad eller lengdegrad. Horisontal fra vertikal etc.

12. Til tross av god fysisk form og styrke, er koordinasjonen av kroppen dårlig. Greier ikke følge raske endringer på det fysiske plan (aerobic, dans etc.)  Som ett resultat av dette unngår en ofte fysiske aktiviteter som dette.

13. Vanskeligheter meg å holde følge med resultatene i sport og spill, f.eks. bowling. Mister fort oversikten om hvems tur det er. F.eks. kortspill og andre brettspill. Begrenset strategisk planlegging i b.la. sjakk. 

14. Normal eller rask språklig utvikling. Både verbalt og skriflig. Poetisk anlagt, god hukommelse for det skrevne ord. Geometri, ikke formler men kreativ kunst. 

15. Problemer med tidsskjemaer, kan ikke huske tabeller, ruter eller rekkefølgen av tidligere eller fremtidige hendelser. Kan ikke passe tiden, er kronisk for sen. Kan ikke huske rekkefølgen av historiske hendelser; fakta eller årstall/datoer. Historiske tidslinjer er derfor vage.

16. Forveksling av navn. Dårlig hukommelse for navn/ansikt. Bytter om navn med samme forbokstav. Ingen system i dette.

17. Tendens til å personliggjøre statistikk, odds og muligheter grunnet manglende forståelse for vanlige store tall, relative for en situasjon.

18. Tendens til å drastisk undervurdere frekvensen av tilfeldigheter. Tendens til å tilskrive stor viktighet til sammentreff av forskjellig art istedet for å legge vekt på de små, veldig konkluderende data.Vet det ble ett utrolig langt innlegg. Men håper at dere som leste dette, lærte dere noe nytt! :)


Planer for ferien!

Ettersom at Pål ikke ga meg den isen jeg hadde ønska, så bestemte jeg meg for å blogge om planene mine for resten av ferien! Ja, det skal vel skje noe iværtfall i løpet av de siste dagene..

Fredag - Langfredag, også quiz og pub her på Nordskot i Steigen.
Lørdag - Planen så langt er Alias, og brettspill pilsing ilag med folk jeg ikke har møtt på ei stund! :) Gleder meg!
Søndag - Chill dag? Muligens dra videre til Breivika, pappaen til Pål bor der. :)
Mandag - Reiser vi videre til Bodø igjen. Da har vi ikke noen planer så langt.
Tirsdag - Siste dag av ferien! Ta livet med ro før skola  begynner igjen!

 


happy times ♥
 

Fortsettelse av ferie!

Ferien har faktisk bestått av tur så langt! Hadde jeg ikke trodd. Men påsken er jo kjent for at en skal gå på turer, i finværet. Ja, det var jo ikke direkte fint vær idag da - men tur ble det allikevel. Jeg, Pål og Thor-Rune (svigerbror) gikk på klatre-tur opp på linken idag. Ja, det var litt skummelt på noen plasser ettersom det var så glatt, men jeg kom meg opp! :) Fant ut at hoftene var utrolig bra verktøy da man skulle klatre ned mellom steiner osv. Haha.

Vel, jeg tok ikke noen bilder.. desverre. Men tenkte jeg skulle dele det før farmen begynner om ett kvarter! ♥ Kan også fortelle at jeg og min  kjære hadde en skikkelig koselig kveld igår der vi så hancock (for andre gang) og pilsa litt. Ingenting er bedre enn litt kjærestetid! Dessuten ble han overlykkelig for alt snopet og potetgullet. Og pilsen da selvfølgelig!


Ellers i ferien har vi planlagt en liten fest-kose-kveld med folka! De vi ikke har møtt på ei stund da! Gleder meg! Selv om de er mest Pål sine venner, så er jeg glade i dem jeg og. Så da blir det å møte Amie, Therese, Jonas igjen! Og så får jeg møte to nye folk! Dama til Amie, Tina! Og broren til Tina! :D Gleder meg.

 

Hva skal du i helga?

Nye hudprodukter!

Idag da vi kom til byen i 10-tida, så gikk jeg rundt om kring mens jeg venta på at Pål skulle bli ferdig med å finne seg mat. Jeg svippet innom the Body Shop, for jeg har lovet meg selv gode hud-rense produkter lenge.. Så idag ente jeg opp med disse : 

 


klikk på bildene for å få dem større.

For dere som ikke klarer å lese det, så står det: TEA TREE, blackhead exfoliating wash & TEA TREE, skin clearing foaming cleanser.

Disse produktene skal hjelpe med å holde unna urene porer, og fjerne feit hud. Håper virkelig de funker bra! De var ikke så dyre heller faktisk! :) 

 

Har du prøv disse produktene?

 

Nye episoder!

I natt kommer de nye favoritt-seriene mine ut med nye episoder! Da er det snakk om Gossip Girl & How I met your mother! Jeg gleder meg syyykt til Gossip Girl! Gjør du?

  Selvfotografering - April 2011

Her er de bildene jeg tok av meg selv i det fine påskeværet! 

 
Dette er for tiden bare noen av bildene . Kan hende det kommer noen flere
poppende inn her. 

Coming up..

Nye Self-photoshoots - bilder idag! 

Tenkte ettersom det var så sinnsykt fint vær, så måtte jeg jo benytte sjansen! :)

Nytt bilde

Igjen har jeg funnet ut at jeg elsker å samle sammen masse stock-photos og bare mixe dem sammen til noe fint! Idag har jeg lagd enda en collage av stock-photos, og håper dere sier det dere mener om den! :) Er blidd avhengig av og lage slike, så ikke bli lei av å finne en del av dem her inne.

 Hva synes du? 

 

Det kommer til å bli en samling av disse til slutt. Skulle hatt noen av dem på lerret. 

Noen innvendinger?

Hei alle sammen!

Nå har jeg idag lagt ut min første photoshop tutorial, men vurderer å lage flere. Screen-capture er en veldig lett og enkel måte og lage tutorials på fant jeg ut av, og noe jeg likte å gjøre. Så vurderer å lage flere.

Har dere noen ønsker? :)


Photoshop Tutorial - Sirkulær ramme

 

Hvis dere har noen innvendinger, let me know! :)

Hjem for påsken!

Om en halvtime sitter jeg og Pål på bussen på tur hjemover til Meløy! Skal bli godt å komme hjem til mammami igjen! Etter helga, en eller annen gang bærer det til Steigen - Nordskot, noe jeg også gleder meg til! :) Skal også få møte gamle bekjente der oppe og muligens få ta en slags bursdagsfeiring for Pål, noe han enda ikke har hatt muligheten til stakkars. Jeg fikk jo heller ikke helt feiret min med folket i byen, men nå er det da Pål som virkelig ønsker seg dette, så det gleder han seg til!

Men nå er det slik at vi drar hjem, er vel der i kveld en gang, så da skal jeg blogge tenkte jeg også. Tenkte jeg skulle prøve meg på en slik videotutorial slik som mange andre gjør, det er jo bare så sinnsykt kjekt! - Så ikveld kan dere lære dere den enkle greia med å lage simple fine runde rammer rundt bildene deres! Dette blir da for dere som har photoshop.

Hva skal du i påsken?

Foto - MizukiEtt år gammelt bilde av den gamle katta vår  ♥ Rest in Peace Mizuki

Kvittering skriver?

Jeg selv har lyst på en skriver som kan skrive ut kvittering, men er det en grunn til at det ikke finnes slik at man kan få kjøpt slike selv? Hadde vært kjekt å hadd. Noen som vet av en slik luring?

Ny header - April 2011

Nå har jeg lagd en ny header til min egen blogg. Ikke 100% sikker på om den passet inn, så er super fornøyd om du kan fortelle din mening! :) Hva synes du?

 

Video-tutorials?

 Jeg har tenkt å prøve ut en ny måte og lage step by - step læring på. Jo, jeg skal lære meg og filme selve dataskjermen. Det blir å fungere på lik linje som print screen, bare at jeg nå kan filme. Så da blir jeg og filme mens jeg holder på i photoshop, så da slipper jeg all denne print-screeninga da! Flott!
Tror jeg blir og bruke noe som heter Bimp. Ikke 100% sikker på dette, så skal ikke uttale meg helt enda. Men bare å gå inn på itpro.no for å sjekke dette selv om du vil prøve selv.


 Jeg og Pål har vært på fellini der han spanderte middag på meg ♥ Dette var utrolig godt, men jeg føler meg så sykt ussunn akkurat nå. I tillegg skal vi på byen en snabbis sammen med Ayla og Ola - til og med kanskje Pat! Så vi får se hvor kvelden bærer, ikke sikker på at Rock er åpent engang. Men på minibaren er det skinn og lær fest - haha. Eier ikke noe av verken skinn eller lær, så blir ikke noe dit nei. Oo

Skal du noe ikveld?

 

En annen ting er at jeg og Pål kanskje skal hjem til mamma. Men så er det slik at vi har avtalt med mammaen til Pål om å komme dit først. Så, enten skal vi til Ågskardet imorgen, eller Steigen. Ikke helt bestemt oss enda! Vanskelig, spesielt når det koster så sykt mye for å reise. Vi får jo kun 8,- i året bare til reisestipend. Nesten som lånekassen ikke regner med at vi reiser hjem i helgene. Drit lånekasse.

Må vel begynne å pynte meg som skal på byen! Sneiks ;€


Nytt bilde

Satt og kjeda meg i IT-timen, så jeg mixa like godt sammen ett bilde! :) Synes det ble kult.

 

STYGGDAG!

Idag på skolen er det styggdag. Dette betyr intet mer enn at jeg er dritstygg idag! Haha. Men akkurat nå sitter jeg og venter på IT-læreren min, så har ikke noen bilder desverre. Men Katarina har tatt noen, så de kommer sikkert engang! :) Synes det er dumt da folk ikke kler seg ut lengre, og bare slutter midt i uka. Jaja, jeg har iværtfall fulgt med.

Er du med i noen sort for ståkuke?

Mens katten er ute danser..

Nei, nå er det jo slik at jeg ikke har råd til å dra på russens styggfest idag. Så da ble jeg hjemme idag, skrapet sammen resten av pengene og lager oss sjokoladepannekaker. Kanskje like greit å bare holde seg inne, har jo en religionslekse som skal inn i overimorra også! Så vi hjemme skåler med vann for pannekakene og tar det fint med ro. ♥ Dessuten får vi litt kjærestetid alene for Christer har dratt hjem! Kos!

 

To kattunger gis bort!

Tenkte jeg skulle hjelpe ei venninne i nød og legge ut en slags liten annonse på bloggen min om to stakkars guttepuser som må gis bort! Hun kan ikke beholde dem selv ettersom hun skal flytte! Men de er jo übersøte! 
Guttene er 5 mnd. gammel, noe som er perfekt for tilpassning av nytt hjem!
Bor du i Bodø området og ønsker deg ny pus?  Bare å ta kontakt med meg under her, eller på facebook for den del! :)

 OBS! Husk at bildene er litt gamle, så de er nok litt eldre.

Bompenger & eksamener i russetida

Frp står fortsatt for å bekjempe bompenger, noe en ser i avisa den dag idag vet at det er behov for. Ikke nok med at bensinen stiger og pengene går så og si rett i lomma til Jens, men nå skal de skatte oss med å kjøre igjennom byen vår. Jeg vet ikke hvordan planen for de andre byene rundt om kring i landet ser ut, foreløbig har jeg iværtfall ikke sjekket det ut. Men her i Bodø ser planen slik ut:

 


//an.no

 


Dette mener jeg er idiotisk og unødvendig. Ikke det med at vi betaler sånn halve lønna våres til staten bare ved skatt ved inntekt, eller eiendomskatt - så skal vi plusse på med litt ekstra! JA, SUPERT!

En annen ting Frp vil få endret er å skille eksamentida og russetida. Russetida er en tid som de fleste elever, okei uten å lyve kan jeg vel si alle gleder seg til helt fra starten av. Men så legger de eksamentida midt oppi. Ja, dette er jo flott. Greit at man kanskje skal kunne styre seg igjennom russetida, men når en kan flytte eksamenstida, så hvorfor i all verden skal man ikke det? Flertallet er jo for det også!
Da slipper nødvendigvis russetida og ødelegge for eksamenen, og da blir både lærere og foreldre glade - og elevene selv da selvølgelig.

 

Så for å være helt ærlig så synes jeg kun en ting er bra for tida med AP, og det er nok at de har fått fingeren ut av rævva for å avvikle pelsdyrnæringa! TAKK GUD!

 

Hva synes dere om politikken som drives idag?

Dagens middag - Curry Pasta

Ja, da ble det middag idag også! Fant ut jeg hadde passe nok ingredienser til å lage karri pasta! Ikke direkte sunt, men gjorde mitt beste og brukte fullkornspasta! So here it is:Ingredienser:

Pasta, hvilken sort bestemmer du selv
4 DL. Helmelk, går også å bruke lett om du ikke har noe annet - blir tynnere!
2 ss. Fint mel
Smak til: Salt, pepper, karri, malt muskatnøtt

Steg 1: Kok opp pasta, du bestemmer selv hvor mye du vil ha.

Steg 2: Bland melka og melet. Ha også i passe mye salt, pepper og muskatnøtt. Husk å rør om ofte! Dette svies lett! Kok det opp til det er ganske tjukt, du bestemmer tjukkelsen helt selv. Jo tjukkere, jo mer stuing blir det. nam
 
Når det begynner å nerme seg slutten, smak til karri. Og evt. andre krydder du liker!
Jeg hadde bla. også i vårløk denne gangen, så kan du også ha i bacon. 

Steg 3: Bland den kokte pastaen oppi stuingen/sausen. Server den varm, gjerne med litt salt på siden.

- Velbekomme!

 

Bensinprisene - til besvær?

Jeg kjører ikke bil selv, så jeg legger ikke så fort merke til at de endrer seg. Men jeg har en bror som kjører til skolen hver dag, og han plages nok en del av det. Men selv er jeg student, har verken råd til lappen eller bil, så da hadde jeg neppe hatt råd til noen bensin heller. 

Jeg synes uansett det er idiotisk at bensinprisene skal drive å øke hele tida, når de faktisk er høye nok fra før. 

Plages du av dette med bensinprisene?

 


//regionalreklam.se


Hva skal jeg ha til middag idag?

Jo, nå er jeg fri for penger! Akkurat før stipendet kommer. Så da har jeg ikke mye å velge mellom til middag. Knekkebrød eller brødskive?

Middagen min!

Jeg sa jo at jeg kom til å legge ut bilder! Dette var den deilige middagen min idag! Salat slår alt! Alt er sunt untatt dressingen, og muligens de "Grove" baguettene. But anyways! Digg!

 Boksa mi dett sakte men sikkert av! Må kjøpe nye klær eller belter snart!
Over til en annen ting, så er jeg klar for hore-dagen imorra! Jeg føler jeg blir litt lettkledd, men det er vel slik det kommer til å bli. Haha. Off, kommer sikkert bilde!

Dagens sitat:

Eric Van der Woodsen:

‎"Mom paying someone off again. Wow, we should make this a drinking game"

Ny headerLagde denne i en konkurranse der vinneren får noe i posten. Og så skal hun bruke headeren da selvfølgelig! 

Likte du den?

On my way to the store

Idag har jeg planert ut en deilig salat til middag! Salat kan være perfekt, så lenge du har de rette ingrediensene oppi! Jeg selv elsker cherrytomater, mais er også en ting som må til. Så idag skal jeg prøve meg på en enkel skinesalat, med ett grovt rundstykke til! Kommer bilder senere! MmmM deilige mat!

 

Hva skal du ha til middag?

Vil ha meg jobb!

Jeg er så sinnsykt lei av å drive å søke etter jobb hele tida. Jeg tror siste løsninga mi blir å skrive en allmenn søknad å gå rundt og slenge med den overalt. Da tenker jeg egentlig på å dele den ut overalt da. Men nå er det jo ikke så lenge til jeg skal flytte sørover, så enten må jeg få meg jobb sør eller sommerjobb her i nord. Så hvis du eier noen butikk eller lignende, og trenger folk. HIRE ME. 
 
Muligens noe av det rareste jeg har gjort på bloggen før. Men jeg er dønn ærlig og sier at jeg trenger virkelig en jobb. 

 Copyright - Ida Andersen 2010
Guitar 

Ny uke - ståkuka:

Jeg er sykt klar for ståkuka nå! Russetida kommer på innspurt og jeg er syyykt gira! 

 

Mandag:
Hemmelig ID/Forbilde, jeg skal være miss swan fra MADTV Imorgen!

Tirsdag: 
Pimp/Hoe

Onsdag:
Grilldag!  - Styggfest på rock på kvelden.

Torsdag:
Styggdag, de samme klærne som ble brukt kvelden før som skal brukes

Fredag:
Gother/Emo dag.Sinnsykt klar!

Jeg gleder meg til sommeren!

I sommer har jeg så langt èn plan. Det er å dra på sonisphere sammen med Ayla, Patrick og Pål. Kanskje Kanskje en til? Vel, dette er planen jeg  har så langt. Men sommeren er mer enn bare gøy, det er også snakk om arbeid inne i bildet, og jeg har så langt ikke fått meg en enda. Jeg har søkt både hjemme og i Trondheim - faktisk. Og håper bare på svar! Vi satser på at jeg får meg noe før sommeren har startet. 

 Den 9. Juli, så er det sonisphere. En slags festival konsert med musikk som jeg liker, metal. Ja, hvis du er sjangernazi, så er dette garantert feil. Men for meg så går det under dette akkurat nå. Og jeg gleder meg bare så sinnsykt til en roadtrip sammen med noen av mine beste kompiser og kjæresten min såklart. ♥ 

Her kan du kike litt på hva Sonisphere inneholder av band! Gleder meg mest til de to øverste bandene såklart. Favourits! Så tenkte  jeg at når vi først er i Sverige at vi kan hilse på noe slekt, kanskje sove der eller noe! Og Liseberg er noe jeg vil ha med mine venner på! Også kan de få se hvor jeg vokste opp henne! :) GØY!

 

Skal du noe spesielt i sommer?

Legger ned pelsoppdrett!

AP har faktisk klart å gjøre noe jeg liker denne gangen - Å gå inn for å fjerne all pelsdyroppdrettene i Norge. Dette synes jeg er sinnsykt bra, for da slipper de dyrene her i Norge som blir misshandlet til døde bare for at noen der ute skal få seg en stygg kåpe. Ja, de er stygge. Så AP har klart å overraske meg, og faktisk høre på folket denne gangen! FLOTT JOBBA!

Les nyheten her!

Denne gangen var det Norges Pelsdyralslag som tapte kampen! Slutt med pelsdyrnærigen for en gangs skyld? Og vil den kanskje komme tilbake? 

 ildere er noen av de rasene som blir brukt til pels i Norge.

Ny logo!

Bodø Metal Klubb har en oppgave/konkurranse for alle medlemmene om å designe en logo, så jeg slo meg løs igjen idag på denne oppgaven jeg. Idag gikk det litt bedre enn de andre gangene. Men vurdere også å legge til ett dødninghode på toppen av hele greia, som muligens "titter" ned på logoen. Kunne blitt kult, eller hva tror du? :)

Noen som så Total Black out idag?

Satt nettopp og så Total Black out på TvNorge, og vi kom frem til at han som vant het Scott Maurstad. Så hvis dere husker Fritt Fram på nrk før? Så var det Asgeir som var sjefen over alle sjefer, og vaske. Vel, han som vant Total Black out idag var vaskebjørnen! :)

 

Photoshop Tutorial ?

Jeg tenkte jeg skulle legge ut en til tutorial (steg for steg) i Photoshop, men er ikke sikker på hva jeg skal legge ut. Vurderte å legge ut en simpel "hvordan å lage rund ramme", men vil ha deres meninger først! Noe du ønsker å lære deg?

 
Eksempel på rund ramme! Snart sommer også! ♥

Søkt på jobb !

Da har jeg blaket rundt om kring etter jobb i Tr.heim, har tatt for meg Tønsberg, men nå var det altså Tr.heim sin tur! Jeg håper jeg virkelig får meg jobb denne gangen! Savner å ha noe og gjøre i tillegg til skolen. Dessuten er det sinnsykt kjekt med ekstra penger, noe jeg virkelig trenger ! 

Har du noen arbeidsider du vil anbefale for meg? :)

 

Tønsberg eller Trondheim?

Som noen av dere kanskje vet, så har jeg kommet inn på idèfagskolen i Tønsberg. En plass som jeg vel og merkealdri har vært på heller. Men hører det er veldig fint osv, der så det skal egentlig ikke være noe problem. 

Men så kom det da til at jeg har snakket med intervju folk på noroff, og de sier at jeg er en av de ledende søkerne de har inne så langt - så kommer sikkert til å få ett ja der. Dette er da i Trondheim, og skolen blir liggende midt i byen. Så om du bor der, kom gjerne med henvendelser hvor jeg kan bo - der det er billig såklart. 

Begge studiene er mediedesign, og begge har en avgift på ca. 90 000 ,- ! Ja, det er sinnsykt dyrt! Hehe, men med skole blir man smart, sant?

Men mediedesign er noe som passer perfekt for meg, så om du har noen henvendelser om hvordan det er å bo på enten Tønsberg eller Trondheim, let me knooow! :)

 
Lagde en forside til tentamen da jeg hadde tid til overs :)

Ståkuka på Bodin vgs!

Tenkte jeg skulle legge ut ståkuka her, slik som bodinrussen hadde gjort på deres blogg også! Så hvis dere vil, kan dere gjerne følge med her og, bare for å få med dere bilder av oss i ståkuka! Jeg gleder meg!

Hvis dere lurer på hva ståkuka er, så er det en uke der vi får utdelt ett tema hver dag i en uke, der vi skal kle oss ut etter temaet. Så slik ser dette ut:

Mandag 11.04:
Hemmelig ID, forbilde

Tirsdag 12.04:
Hore/Hallik

Onsdag 13.04:
Grilldag

Torsdag 14.04:
Styggdag

Fredag 15.04:
Gother Emo

Idag - 04.04.2011

 LIdag kom jeg på skolen til vanlig tid - til min store fornøyelse møtte jeg med ett stort TENTAMEN i trynet. Noe jeg helt hadde glemt! Jeg tenkte bare, OKEI - det går slik som det uansett hadde gått. Tentamen er ikke noe jeg ser for meg å kunne forberede meg til, ettersom vi ikke får oppgavene før selve dagen. Men jeg tror nok at det gikk bra, fikk skrevet litt bedre denne gangen i forhold til de andre tentamene, tror jeg.

Etter tentamen, dro jeg ned til City Nord for å handle på panduro. Så da har jeg handlet inn decopasj, noe som jeg brukte til oppgaven min. (Forige innlegg). Så det ble decopasj, perler og servietter. Jaja, læreren blir vel fornøyd. Etter dette dro jeg til Ayla for å arbeide med oppgaven, så har vi strøket på merkene på buksa hennes - noe jeg gleder meg sykt til å gjøre på min egen! Ellers er jeg ferdig tidlig imorgen, sånn i halv to tida. Og har da også fått levert en av oppgavene mine! yaaai!

Hva har du gjort idag?

 

Ellers vet jeg foresten at jeg har en pus hjemme som savner meg, og jeg hadde egentlig lovet han å se Titanic idag. En film han enda ikke har sett. Men jeg glemte det bort. :( så imorgen blir det Titanic og Linsesuppe - noe jeg aldri har lagd før! Kryss fingrene! Haha. ♥ Love you hon'

Sorry!

Jeg vet jeg har vært sinnsykt lat i å blogge i det siste, men det er vel bare slik det har blitt? Har litt mye og gjøre på skolen for tiden - tentamen og shit. Har ei innlevering av redesign av sko imorgen, og jeg er sånn ca. klar. Mangler noe nede på hælen av skoen, men har ikke det jeg trenger. Skoene er ikke noe jeg hadde kommet til å brukt selv, noe jeg baremå påpeke! Haha, så ikke le. Tror derimot lærerene mine kommer til å elske dem!

For dere som lurer, så har jeg brukt decopasj, noe limting og servietter. Funket helt greit det! ObsObs! Under en måned igjen, så er det russetid!

 


Cammen min suger max, kommer sikkert bedre bilder!

 

Blir kanskje å ta bort perlene på hælen. btw.

hits