september 2015

Studentmamma - Hvordan skal det gå?

Hei alle sammen!

Jeg har jo for tiden startet opp med studie. Det jeg har begynt med er Optometri, som da vil si en treårig utdannelse (med muligheter for fler år) for å bli optiker. Det jeg for tiden sliter med er hvor jeg skal få inntekt fra. Jeg har jo min kjære samboer som sliter og jobber for at ting skal gå rundt, men for min egen del føler jeg at jeg må bidra. Fra jeg var ferdig i førstegangstjenesten, har jeg jobbet litt som servitør, helt til dette ikke gikk lenger pga. tunge løft osv. under graviditeten. Da ble jobbinga kutta ut, og dagpenger fra NAV ble et must.

NAV har nå kutta dagpengene mine, fordi jeg er student og under utdannelse. Dette er noe som såklart ikke jeg eller noen andre kan gjøre noe med, da reglene bare er slik at en ikke får dagpenger under utdannelse. Pågrunn av at jeg ett år tidligere har tatt opp studielån for å studere i Oslo, så tenkte jeg å la være å gjøre dette nå, da jeg føler at jeg har nok i både studie- og huslån. Det eneste som er veldig dumt i forhold til høgskoleutdannelse er at en ikke har "rett" på noe videre med stipend. Jeg har nå søkt forsørgerstipend, men leste nettopp at det meste en kan få der er 1580,- i måneden. Så da er en nesten nødt til å søke om lån da, for å kunne overleve som student idag..?

Jeg har jo selvfølgelig søkt om foreldrepenger. Men i forholdt til dagpengene, så kommer disse i slutten av hver måned. Ikke går det å endre på heller. Jeg prøvde å forklare til NAV i telefonen idag at jeg har regninger å betale. De ba meg å ringe lånekassen for å be dem om å skynde frem behandlingstida på søknaden min. Dette var jo selvfølgelig heller ikke mulig, da det tar den tida den trenger. Men etter jeg fant ut at jeg får 1580,- i måneden, max. Fra lånekassen, så kommer jeg ikke veldig langt da heller. Så, hva skal jeg gjøre?

Jeg sitter her å blir stressa for å få hjelpa til med litt penger i husholdninga jeg og. Men må vente. Vente på svar, og vente på utbetalingsdato i slutten av måneden. Det er nesten som jeg skulle droppa ut av skolen, bare for å kunne overleve ut måneden. Ting kommer ikke til å gå rundt på en inntekt. Sånn er det bare, og det er veldig surt. For da begynner jeg kun å lure på hva jeg må finne på da kravet mitt om foreldrepenger går ut..? Hva skal jeg gjøre da?

Foreløbig kan jeg bare fokusere på en ting. Studie og fødsel. Har idag, endelig fått pakka ferdig fødebaggen. Er snart ferdig med maling av barnerom. Og har en uke høstferie/studieuke nå, hvor jeg skal være flink med lekser, og fullføre barnerommet. Men her må jeg og gå å tenke og vurdere hva jeg skal gjøre, for å få ting til å gå rundt. Jeg hater at en trenger de jævla pengene for å få ting til å gå rundt, men sånn er livet. Og i all hovedsak er jo det grunnen til å studere, for å få en fast inntekt en gang i livet..? Så dette er en ond sirkel, spør du meg.Noen ord fra ei høygravid ei

Det røsker, rister og slites i denne kroppen jeg har hatt i snart 23 år. Denne kroppen består merkelig nok av to hele kropper. Den andre kroppen er vel og merke pitteliten i forhold til min egen kropp, men den klarer å lage jordskjelv for meg et par ganger daglig.

Jeg har aldri vært gravid før. I en alder av 22, merker jeg det tungt nok å gå gravid i denne tredje fasen av graviditeten. De siste dagene har det slitt så mye på selve magen min, og huden at jeg ikke helt har skjønt hva som har foregått. Ikke har jeg lest eller hørt om noen som har slitt med smerter pågrunn av sliting i huden i mageområdet, men det er visst en faktor det og. Jeg synes en hel del synd i meg selv, og hvor sliten jeg er.. Men tenk da og på den stakkars mannen min som må holde ut med meg. Ja, han tenker sikkert ikke så mye over det, men jeg føler jeg klager litt vel mye om dagen. Mest på grunn av en tung kropp, tunge trapper og generelt at det føles ut som en elefant som sitter på brystkassa mi. Men så tenker jeg litt trøstende for meg selv, vi overlever jo mannfolka da de er forkjøla og mannesyk, så da må de klare oss gravide gjennom disse månedene vi gror denne kroppen inni vår egen. :)

Det blir kanskje mye syting fra oss gravide. Jeg har igrunn ikke følt jeg har klagd så mye før, som akkurat nå. I tillegg ble jeg nødt å starte på jerntabletter her om dagen, pågrunn av mangel på blodprøvene mine. Dette er noe som er høyest uønsket, da tilstanden i magen ikke blir helt som ønsket av det. De fleste skjønner nok hva jeg prater om. Men her skal en gjøre det beste for seg selv og det lille knøttet.


1 Måned igjen til termin, på dette bildet.
Har kun dette dårlige mobilbildet, dessverre.

Men, skal vi gå fra klaging til det som er det helt fantastiske med det hele: Jeg har snart gått 9 måneder med en liten voksende prins inni meg. Mens jeg nå sitter å skriver merker jeg han ligger å rister, ber meg om å røre på liket igjen, slik at han får vugga seg litt. Men neida, idag så er det avslapping på høyt nivå. Kroppen er lat og sliten, og skolen starter på mandag, da får han vugga seg nok i alle trappene på den nye høgskolen i Kongsberg, Krona.
Denne helga har jeg brukt på å male den lilles soverom. Han blir nok ikke å sove der inne den første tida uansett, men det er så deilig å få gjort noe kreativt. Dette er jo et av de få rommene en kan slå seg skikkelig løs på, da barn elsker alt mulig rart av mønster og fasonger. Så jeg har slått litt på stortromma, og dette skal bli bra. Jeg kan dessverre ikke avsløre noe, før det er 100% ferdig. Det endelige resultatet skal bli så fint.

Nå trenger denne tunge kroppen litt tidlig søvn (for en lørdag å være), så jeg får legge meg ned å sove litt. Blir spennende å se alle de utfordringene vi har fremfor oss. Både med skole, baby og hus. Alt blir vel snudd på hodet, men jeg gruer meg alldeles ikke. Uten utfordringer har vi jo ingenting å leve for.

God natt til dere alle! :)

 

Ca. 1 måned igjen til termin

Hei igjen!

Som vanlig er det lenge siden sist, da jeg pleier å ikke ha inspirasjon til å blogge noe særlig. Men sånn er det, da en har plenty av andre ting å måtte gjøre.

Jeg har jo startet på høgskolen her i Kongsberg, hvor jeg studerer Optometri, som da vil si at jeg skal bli optiker. Dette er ett treårig studie (Bachelor), men kan hende det blir fire år for min del, da jeg må ha med meg en baby ved siden av! Men jeg føler at jeg er klar for de fleste tøffe tider som kan oppstå, så jeg må bare prøve mitt beste på å komme meg igjennom det her.

Nå er det snart bare en måned igjen til min termin! 12. Oktober er datoen satt, men han kan komme før, og han kan komme etter. Jeg er så spent på hvordan den lille kommer til å se ut, hvilken hårfarge han har, hvem han ligner mest på av meg eller Eirik. Men mest av alt gleder jeg meg jo til å møte han, bli kjent med han og det å være mamma. Det skal nok bli en helt fantastisk opplevelse, som vi begge gleder oss mye til.

Sånn bortsett fra det, så er vi ferdige med oppussing av stua, hvor jeg har lært mye. Har fått så utrolig mye hjelp, og vi er så takknemmelige! Vi hadde nok ikke klart det uten all hjelpa, da det var mer jobb enn forventa. Men da vet vi det til neste gang. Neste prosjekt på huset nå blir å få malt barnerommet, og isolert på loftet. Har fått varmepumpe i gave, så da skal det bli godt og varmt til vinteren er her. Male barnerommet skal jeg for det meste gjøre selv. Det blir et lite prosjekt, bare for å få bort den fæle gulfargen før bebien kommer. Jeg har og tenkt å male noe mønster av noe slag, enten det blir bulldosere og andre maskiner, eller dinosaurer osv. Vi får nesten se hva det blir til, fint skal det iværtfall ende opp med å bli! :-)

Har dere hatt en fin sommer?Bilder av stua etter oppussinga. Mangler litt oppdatering av møbler, seksjoner og litt slikt, ellers er det bra.


Ludvig. En av pusene våre. <3

 

hits