oktober 2012

Intensivkurs Dag 9 (Del 2) - Forbikjøring

Hei igjen alle sammen!

Da er jeg nettopp kommet inn fra forbikjøring. Enkelt og greit. Vi kjørte avgårde til ett sted hvor det var utrolig mye lange strekninger, slik at jeg skulle få prøve meg mest mulig på forbikjøring. Vi kjørte to biler, slik at vi slapp å øve oss på randoms i trafikken. Måtte avbryte forbikjøringen en gang. Tips: Kjør helt frem til du ser bilen bak deg i bakspeilet før du blinker inn til høyre og kjører inn på rett felt igjen. Da er du sikra at du får nok plass og slipper å få snuten til bilen bak deg i baken. Hihi!

Nå kjenner jeg at kjøring sliter på kroppen. Mye frem og tilbake. Snart er det til og med risikokurs! Puh!


//Ringsaker blad.

Intensivkurs Dag 9 (Del1) - Glattkjøring

Idag gikk turen til NAF øvningsbane for glattkjøring! Utrolig gøy var det! Først fikk vi se litt hvordan gassen påvirka bremselengda, hvor vanskelig det er å svinge med brems og håndbremsa osv. Jeg synes selvfølgelig det var mest gøy med håndbremsa. Ikke minst i svingebana! Men etterhvert så fikk vi da kjøre mot disse blå mennene som læreren har en kontroll til. De begynte da å "løpe" ut i kjørebana di, og da skal du svinge unna. Jeg traff min kun en gang, så jeg er smålig stolt!

Bilen ble jo full av rustvann pga. disse jernplatene under snøen, så den må nok vaskes!
Nå venter jeg bare på at de andre skal komme tilbake, så skal jeg ut på forbikjøring. Cheers!


 Mobilbilder !

En tur på puben.

Dagen idag endte med at jeg var øltørst. Så da nevnte jeg ideen om en liten tur på puben for å ta en pils til Cecilie. Hun nikket ja, og vi dro rett etter Cæsar. Da vi kom frem snakket vi masse, drakk 2 pils, før vi vendte den 20 meter lange snuten hjemmover. Haha! Utrolig koselig å bare gå ut døra for å ta seg en pils. Hjalp på tørsten! :) Nå sitter jeg å ser på Ingen kjære mor, noe som er utrolig gøy. Haha! Snart blir det søvn. Opp tidlig imorgen for en lang lang dag med glattkjøring og forbikjøring. Øla på puben er foresten utrolig billig for å være i Norge. 69,- for en 0,6L!


Gjett hva som er hvems!

Hjemmelagd pizza.

En kan vel skryte så mye en vil av at det er hjemmelagd pizza. Men når sant skal sies, så er pizzabunnen fra NÅ og fyllet fra Toro. Vel, jeg tilsatte i det minste litt løk, oliven, mais og sopp. Så litt hjemmelagd kan en skryte på seg! Den er vel klar om ca. 5 min. Så gleder meg. Spesielt etter en lang dag slik som dette, og med en ekstra lang dag imorgen. Imorgen blir det jo glattkjøring for så forbikjøring. Så vi blir nok å bruke hele dagen på det. Menmen! Litt kald pizza i matpakken skader aldri! :)


FinFin!

JA, til organdonasjon!

Jeg satt å skrobla ned på facebook oppdateringene da jeg kom over Stiftelsen Organdonasjon sin status. De har nemlig fått laga en app med Donorkort til 9 av 10 smarttelefoner. Så jeg som er en støttespiller til organdonasjon, tenkte jeg skulle dele denne med dere, så muligens flere tar den i bruk! Forhåpentligvis. Den er enkel og grei, og er selvfølgelig 100% gratis. De meldte også at en oppdatering er på vei, så en er klar over det.

Appen er som de fleste enkel å bruke. Du skriver kun inn navnet og to pårørendes navn og telefon nr. på "kortet". Så er det klart. Du kan også velge om du vil informere de nærmeste pårørende at du har meldt deg som organdonor. Appen finner du som vanlig i endten iTunes eller Play Store.. eller den butikken du har til smarttelefonen.
Bare å laste i vei!
Intensivkurs Dag 8 - Langkjøring

Idag gikk turen til Ålesund på langtur. Det var jeg og en annen på kurset som skulle kjøre hver vår vei. Først var det en lang landevei mot fergen mellom Ørsta og Ålesund. Da vi kom av den 20 min. lange turen med ferge, så ble det mer rundkjøringer og slikt. Vi fikk øvd en del på fartsøkningsfelt og fartreduseringsfelt. Noe som er veldig greit, for å få øvd mer på fletting og slikt. Turen ble veldig lang. Vi dro herfra 08.00 og kom hjem nå litt før klokken 14.00. Hvis noen av dere som leser skal på langkjøring, så anbefaler jeg å ta med matpakke. Med mindre dere skal stoppe for å sitte på cafè eller noe. Er også lurt å drikke mye kaffe hvis dere ikke har fått nok søvn fra natta! :)

Selve kjøringa inn til Ålesund gikk for det meste fint. Jeg selv må tenke mer på plasseringa inn i rundkjøringer og slikt, men det kommer seg nok etterhvert. Ellers gikk selve kjøringa inni byen fint. Vi tok noen runder rundt, ut av byen og inn igjen. Så kjørte vi litt slik i en time ca. Etterhvert var vi plutselig på tur ut av byen igjen og på vei hjem!

Jeg irrirterer meg fortsatt smått på at vi ikke får nok komplimanger på de tingene vi faktisk gjør bra. Vi hører mer klaging enn noe annet, noe som gjør at en blir litt lei av akkurat det. Selv om jeg spurte da vi var kommet frem om: "Hva synes du, da?".. Sånn rett frem hint om, litt komplimanger, takk? Men neida. Mer klager. Jaja, har hørt klagene tusen ganger, så de som kommer om og om igjen.. De begynner jeg snart å overse. Haha! Neida, får bare begynne å kjøre perfekt, så kanskje han tir stilt ei stund. :) Ellers finfin tur! Nå er det hjemmelagd pizza til middag snart!

Imorgen: Glattkjøring og forbikjøring.


Kilde

Snart avgårde mot Ålesund!

Ble en tidlig morgen her på Ørsta. Akkurat nå sitter jeg å blogger mens jeg spiser meg ett horn med kokt egg og kaviar. Tenkte jeg skulle kaste innpå med en iskaffe fra Starbucks også, den er så god! Så hjelper den vel på søvnen litt, så jeg ikke sovner av bak rattet! Hihi! Neida. Heldigvis har kjørelæreren clutch og brems på sin side, så hadde nok ikke vært ett problem uansett.

Iværtfall. Jeg skal kjøre ene veien til/fra Ålesund, så skal han andre gutten på internatet kjøre den andre veien. Jeg gleder meg til å kjøre langt. Er litt mer avslappende enn å bare kjøre inni en by eller ett visst område, så det skal bli bra. Rundt klokken 08.00 skal vi ut å kjøre!
Cheers!


Link

Anbefalelse - Smarte Apper!

Ettersom at de fleste nå lever med sin smarttelefon ved sin side, så tenkte jeg å dele med dere noen apper som jeg personlig mener er smart å ha på sin telefon. Noen av dem bruker jeg daglig, andre ikke like ofte. Kan også legge med noen morsome, slik som spill.. etc. Håper dere liker det!
Alle appene jeg bruker er foresten gratis, men kommer også oftest i en annen versjon uten reklame som en kan betale for.

Brukbare apper:


Facebook-app:

Vel, denne sier vel igrunn deg selv. Nesten alle personer jeg kjenner sitter daglig på facebook.
De fleste er innom nettstedet flere ganger daglig for å sjekke oppdateringer, varsler og meldinger.
Det meste av media går igjennom facebook, så det er ikke så dumt å ha den på mobilen.
Appen gjør det forsåvidt enklere for deg å laste opp bilder, sende meldinger.. etc.Bank-apper:
Jeg vet det finnes unevnelige mange andre banker som også har apper, men jeg orka ikke lete opp alle.
Så her er i det minste to. Bankene sine apper er utrolig smarte å ha i mobilen, med tanke på hvor kjapt
det er å bruke det i stedet for vanlig nettbank. Sparebank 1 har nettopp kommet med en ny del av appen
sin som gjør det enklere for deg som voksen å planlegge barnas lommepenger. Slik at de også lærer litt
om sparing og slikt fra en tidlig alder.
Appene er jo generelt bra å ha med tanke på hvis du er ute i butikken, å finner ut at du har for lite penger
på kortet for å betale, men du vet du har mer på sparekontoen. Da tar det rundt 2 min, så er du innlogga
på banken, til du er ferdig å overføre. Jeg selv bruker landkreditt, og har kun problem med en ting. Når jeg
skal evt. betale regniner, eller føre over penger til noen annens konto enn min egen, da funker det ikke alltid.NSB-App:
Tenk deg hvis du er ute på reise, og plutselig finner ut at shit! Du har ikke kjøpt billett enda. Da er det
utrolig smart med en slik app i tillfelle du må løpe samtidig som du må kjøpe billett. Det eneste jeg finner
negativt med denne appen er: At hvis du først har kjøpt ordinær billett, så kan du kun reise på det tidspunktet
som du har kjøpt billetten til. Litt strengere enn med vanlig papir billett.
Men appen er kjempelett å bruke, og konduktørene har lært seg å bruke den. Så bare å laste ned hvis du reiser
mye!WhatsApp:
Denne appen er en utrolig bra idè for de som ikke har så mange meldinger inkludert i sitt abonnement. Her kan du
nemlig sende gratis meldinger til alle dine kontakter. Det lønner seg jo selvfølgelig hvis motparten har appen den og,
hvis ikke funker det ikke så bra. De positive sidene er jo også at å sende bilder er gratis og det er mange søte smilyer
med i appen. Tekst i vei! (Krever selvfølgelig nett).Spotify-App:
De fleste som liker musikk, liker vel spotify? Og hvem liker vel ikke musikk. Anyhow. Spotify er ett av de mest populære
programene som er blitt laget iløpet av de siste årene. Programmet inneholder det meste du får av musikk, med noen
unntak. For kun 99,- i mnd, så kan du få deg spotify premium. Med spotify premium, så slipper du å høre all den irriterende
reklamen oppimellom musikken din, og du kan også få musikken din på mobilen med denne appen. Du lagrer spillelistene
dine som offline spillelister, og mobilen laster dermed ned listene via. appen. Utrolig smart! Selvfølgelig tar det litt plass, men
ikke like mye plass som hvis du hadde lagt inn dine MP3 filer eller lignende. Så er den lett å bruke! Kan også scrobble din
musikk via. Last.Fm.


Photo Grid-App: (Fant ikke icon)
Denne appen gjør det utrolig gøy å bruke blandt annet instagram (kommer inn under)! I Photo Grid så kan du velge en god
del av bildene dine, velge hva slags ramme du vil ha, hva slags oppsett du vil bruke osv. Da du har lagd ditt eget lille oppsett
av bilder med den rammen du ville ha etc. Så kan du overføre bildet til Instagram. Dette er slik folk går flere bilder inni ett på
Instagram! Gjør det mye gøyere!


Instagram-app:
De fleste til nå vet vel hva Instagram er. Det er ca. noe av det samme som Twitter, bare med bilder. Hvis folk blir lei av at du
spammer facebook veggen med bilder, så kan du bare logge deg inn på Instagram, å servere folket med så mye bilder du bare
vil! Programmer tar også i bruk hashtags (#), slik som i twitter. For å informere andre hva bildet omhandler. Dette gjør det lettere
for folk å søke opp ett ord som de vil finne bilder av, for så å finne et x antall bilder av akkurat det temaet på akkurat denne appen.
Appen gjør det også ekstra gøy med å legge inn div. filtrer du kan bruke på bildene, velge ramme eller ikke ramme, blur eller ikke blur.
Denne kombineres gjerne med Photo Grid (den over). Instagram kobles også opp til Facebooken din, slik at du kan se når venner
joiner. Gøy med masse bilder! Jeg heter foresten xfrostbite. Surprise!


Bandsintown-app:
Dette er en av appene jeg forguder! Du starter med å registrere deg, velge hvilken musikk sjanger du liker.. Så begynner da appen
å oppdatere deg hvilket band som kommer i nærheten av deg. Jeg foreksempel har valgt, Rock og Heavy Metal i Oslo. Så hver gang
ett band innenfor Rock eller heavy metal kommer til Oslo, så får jeg ett varsel. Så kan du også velge å få varsel på mail. SmartSmart!

Tar morsomme apper imorgen, hvis jeg har tid! Skal på langtur, så vi får se! :) Cheers!Noen som har prøvd Netflix?

Jeg satt å så på TV imorges, da reklamen om Netflix kom opp. Jeg som snart er fri for 70's show her på internatet begynte virkelig å vurdere det. Men jeg tenkte å spørre dere der ute har prøvd det først? Jeg er iværtfall kjempespent på det. Det koster 79,- i mnd. for å leie filmer. Så kan du bruke Netflix på konsoller, macen + +. Jeg synes det høres utrolig smart ut. Er som spotify, bare for film og billigere. I tillegg: Hvis en melder seg på nå, får en en mnd. gratis prøvetid. Og hvis en ikke liker det og vil betale for det, så kan en melde seg ut før den 1. mnd. Så jeg tror jeg skal prøve det da jeg er fri for 70's show.

Noen innspill?
Nye innkjøp

Jeg og Cecilie bestemte oss for å ta en snartur ned på senteret for å kike litt. Hun trengte dessuten hansker. Så da vi gikk inn på Nille kom jeg over 10,- for 5 par med sokker. Så jeg tok like greit med meg 4 pakker med 5 par sokker jeg! 40 kr for 20 par sokker, er ikke ille. Om jeg må si det selv. Sokker som forsvinner fortere enn svint. Ja, så nå har jeg iværtfall en god del sokker fremover. Skal foresten begynne å vaske dem inni vaskenett, slik at de ikke tuller seg inn i laken eller forsvinner. Nytt triks jeg kom til å tenke på! Men ja, anbefaler dere å ta dere en titt inn på nærmeste Nille for å se etter det tilbudet. Hihi!

Neste stopp som vi tittet innom var Norli bokhandel. Der fant jeg ett bord med 49,- for alt på bordet! Så fikk jeg øye på masse kokebøker. Jeg elsker kokebøker. Lærer så mye smart i dem. Hihi. Så da endte det opp med at jeg kom hjem med to nye kokebøker: "Deilig frokost" og "Meksikansk". Tror jeg allerede har "Italiensk", så jeg droppa den .. for now. Så har fortsatt mye penger igjen, selv om jeg handla inn litt ekstra idag! Og gjett om sokkehyllene skal fylles opp i den nye leiligheta! hihi!


Ny leilighet!

Wiih! :D Det eneste jeg mangler nå for å være komplett lykkelig er den jobben som jeg skal prøvejobbe for da jeg kommer hjem. Så savner jeg jo familien min såklart, men untatt alt det. Imorgen drar nemlig Hansi for å skrive under på en kontrakt på ei leilighet midt i sentrum av Lillehammer! Ikke sikker på hvor stor den er, men det skal ligge i ett gammelt hotell. Vi får møbler hvis vi vil låne. Vasking av klær og slikt er inkludert i leia. Jeg gleder meg utrolig mye til å bo alene sammen med Hansien min. Skal bli så godt å få flytta inn sakene, plakatene på veggene og alt det styret der. Gleder meg til den dagen vi kan sette oss ned i sofaen å tenke: "Ah, endelig alene..!". Det er jo helt greit å bo hos foreldrene hans, men jeg vil helst ha en egen plass for oss selv. ♥ Har fått noen bilder, men tror det er fra feil leilighet utav de han leide ut.. Så venter heller til jeg kan ta egne bilder da vi har alt på plass selv!

Gleder meg sånn! :) Om snart 3 dager kommer Hansi opp hit, jeg savner han så masse så det skal bli godt.
Ny kategori - Kun for intensivkurset

Ettersom at ikke så mange skriver om hvordan ett intensivkurs foregår, så tenkte jeg å lage en kategori om selve intensivkurset. Så er det lettere å finne frem, så får en sortert etter kun det hvis det er det en leter etter! Håper det kommer i bruk. Og at folk fortsatt synes at blogging om intensivkurs er spennende. Hvis folk er her kun for å lese om intensivkurset, så kan de like godt klikke inn på kategorier i menyen ovenfor for å komme seg videre dit. Skriver også litt om oppdateringer fra internatet. Tips til å finne på her i Ørsta.

Nå skal vi en tur på Eurospar for å sjekke ut 10kr markedet! Wihu!
Intensivkurs Dag 7 - Går bedre og bedre!

Hei alle sammen! Beklager så mye for alt for lite blogging de siste døgna. Som dagt, så har jeg vært på besøk i Byrkjelo, så ikke hatt noe spesielt tid fremfor macen. Men nå er jeg tilbake på internatet igjen, så da skal jeg fyre opp her inne igjen!

Idag sto jeg opp rundt klokka ti, spiste frokost og ordna meg. Da klokka var litt over 11.00 var det ut igjen sammen med kjørelæreren for å øve mer. Idag kjørte vi en tur inn til Volda sentrum. Der møtte jeg på bla. en som måtte kjøre over i mitt felt pga. at noen hadde parkert i hans kjørebane. Så ble pittelitt problemer der, men var bare å bremse, så gikk alt fint. Ellers øver vi mye på det samme hele tida. Og idag hadde han veldig lite å klage på. Det var mest på dette at jeg må "gi det mere tid". Jeg kjører litt for fort inn i rundkjøringer, svinger og slikt. Men da må jeg bare pakke inn i hodet mitt at jeg skal gire litt mer ned og bruke litt mer tid. Så om noen dager tror jeg dette også er i boks.

Gleder meg litt ekstra til imorgen. Da skal vi kjøre langtur til Ålesund. Jeg og han andre som er på intensivkurset skal kjøre en vei hver. Tror det skal bli litt mer avslappende å kjøre litt lengre strekninger. Det blir vel litt mer intenst da en kommer inn i byen og i rundkjøringer og slikt. Men jeg tror det skal gå bare fint tilslutt! :)

Ellers har snøen lagt seg litt bedre, så det er ikke så sinnsykt mye slafs som de forige kjøreturene. Mye mer behagelig å kjøre på slikt føre. Men sola er oppe, så jeg tror at snøen kommer til å smelte sakte men sikkert. Kommer garantert tilbake igjen om noen dager, men bort tror jeg den drar iværtfall for en liten stund.

Ellers beklager jeg at jeg ikke har så mange bilder å dele med dere. Det er ikke direkte lett å ta bilder når en kjører etc. Hihi!

Spørsmål? Bare rop ut!


Savner å ha pannelugg. :c

Kos på Byrkjelo!

Jeg har ikke blogga på noen dager nå fordi jeg er oppe i Skinlo på besøk hos Erika. Ikveld hadde vi ikke tid til noe, ettersom at jeg kom i halv fem tida.. Så var det så og si rett i stua for å drikke øl sammen med Erika, Rebecka og Renate! Utrolig koselig gjeng. Så dro vi bort til Førde for å være på en Halloween fest. Etter festen ble vi kjørt hjem igjen. Så idag gikk vi en liten tur før vi dro videre til Sandane på cafè. Der spiste vi litt lunch og is før vi dro tilbake igjen.
Da vi kom tilbake igjen begynte strømmen å gå litt rundt omkring, så det endte opp med å tenne mange stearinlys. Ble utrolig koselig stemning! Så nå har kvelden begynt å avsluttes med lasagne, godteri, kos og film!

Imorgen går reisen tilbake til Ørsta. Så dere hører sikkert mer fra meg til den tid! :)


Evil baby

Venter i spenning

Har nettopp kommet ut av dusjen i vente på at Cecilie skal komme tilbake fra langturen sin. Jeg vet enda ikke om jeg skal på langtur eller korttur, men håper det blir kort ettersom at jeg skal reise til Erika idag. Så vil jeg helst komme frem litt tidlig. Før jeg la meg igår kom jeg til å tenke på at jeg har litt lite penger igjen med tanke på at jeg må betale førerprøven min, reisen med NSB fra Gardemoen og reisen frem og tilbake i helgene. Men gjett hva som skjedde idag? Jeg fikk inn randome penger. Jeg lurer på om det kan være søknaden min fra NAV som er gått igjennom, men synes det er rart å få penger fra dem før jeg har vært på møte med dem. Men ja. Jeg fikk iværtfall overført ett random nr. med penger!

Men jeg kommer tilbake senere etter jeg har kjørt! :) Cheers!

 

Klar for morgendagen!

Imorgen er jeg som sagt usikker på om jeg skal på langkjøring eller ei, så er ikke så lett for meg å si når jeg blir å dra til Erika. Men! Jeg har funnet ut at jeg kan bytte kjøretid med han andre her på kurset, for han skal være igjen her på Ørsta uansett. Så hvis jeg bytter med han, er jeg ferdig tidligere. Noe som da gjør at jeg kan dra tidligere også! :) Wihi! Jeg gleder meg til å møte lille Theodor igjen. Gleder meg jo til å møte hele den lille familien samla. Så blir det muligens Halloween party, og jeg gleder meg. Er ikke ofte jeg møter Erika i det hele tatt, så skal bli koselig å bruke litt tid sammen med henne. Når jeg får lappen skal jeg hilse på oftere.. Men ja! Det gledes! :)


Søteste familien! ♥

Finn meg på Deviantart

Som mange av dere kanskje vet, så er deviantart.com ett nettsted hvor en kan legge ut kunsten sin for å formidle den videre til andre. En kan også legge ut stock photos, bilder, tegninger, gadgets.. og slike småting. Så kan folk lete opp din kunst, mest for å se på den, men også for å finne inspirasjon. Jeg tenkte å dele med dere hvor dere kan finne mine bilder. Har lagt ut mye tullball der også for å laste opp det til bloggen bla., men også andre fotografier og slikt. Så er bare å ta seg en titt! Klikk på bildet under.
En ny ting å gjøre i Ørsta!

Jeg og Cecilie fant ut at vi hadde litt lyst å pizza idag, så vi dro på pizza Napoli! Vi spleiset på en stor pizza med bacon, pepperoni og løk. Den var utrolig god, men ble smålig skuffa av baconet, som var mer flesk med masse fett. Synes bacon skal være bacon jeg, og ikke flesk. Men det er kanskje bare meg? Nei, vi plukka vekk det meste av "baconet" og spiste det andre. Kjente det frista med en pils når vi spiste pizza, men lot være med den! Skal jo spare penga jeg! Hihi!
Ellers er været her helt ufyselig. Nesten som å bo i Bodø igjen! Er en av grunnene til at jeg aldri vil bo i Bodø igjen, faktisk. Men sånn er det!

Har du hatt en fin ettermiddag?
Foto - Gazing

Ble sittende å bla igjennom noen bilder igår, så kom jeg over dette bildet. Så jeg bestemte meg for å fikse litt å på det, for å få meg litt mer shiny! Liker å lage glød inne i øynene, er det som er mest gøy med hele photoshop. Å utforske på ting med øynene! Men her er iværtfall det ferdige resultat!
Intensivkurs Dag 5 - Glattkjøring

Det var ikke igrunn ment at vi skulle ha glattkjøring idag, men slik endte det opp ettersom at snøen og sluddet har landa på vegen iløpet av natta. Jeg synes selv det er veldig greit at vi får kjørt litt på realistisk glattkjøring istedet for bare bane før vi skal opp til førerprøven. Så vet vi hva vi har i vente hvis det blir snø. Så nå er jeg smålig forberedt på begge deler, men det som er her i Norge er at det finnes 100 typer vinter.. Så jeg har på en måte bare vært igjennom den ene typen idag. Men som sagt: Bedre å være forberedt nå, enn å  ikke være forberedt i det hele tatt før førerprøven!

Så idag har vi gjort ca. det samme som vi alltid har gjort. Kjørt litt rundt på Ørsta, litt ut mot Volda osv. Så det har vært litt forskjellig med rundkjøringer og alt. MenMen! Er bare å hoppe i det! Imorgen, hvis det ikke er snøstorm, så blir det langkjøring. Så drar jeg videre med buss til Erika etterpå! Gledes!Foto: Knut Arne Nygård

Lagd bloggdesign

I tillegg for å lagde header til Ronja, så smekka jeg like greit sammen ett design! Jeg plagdes med å legge headeren på plass med det hun hadde, så jeg fiksa det like greit med å lage alt fra bunnen av! Ronja ville jo ha ett nytt design igrunn av fra før av, så.. Jeg laga det jeg!

Jeg håper hun er fornøyd! :) Jeg synes iværtfall det ble fint, spesielt med tanke på pittesmå detaljer!

Bloggen til Ronja!
Foto - Over the Horizon

Her er noen bilder jeg tok da jeg og Hansi var på operataket i Oslo. Det var en tid da han kom til meg at vi gikk på operataket hver kveld det var fint vær som en slags kosetur! :) Så en kveld tok jeg noen bilder og utforska litt med linjer, fokusering og slikt.. Så dette er da utfallet! Håper dere liker de!
Alle bildene er tatt og redigert av meg.Bloggstatistikk er gøy!

Jeg er ikke så nøye på at mest mulig folk er innom bloggen min, men jeg synes allikevel gøy å se utviklingen innenfor statistikken min! De siste dagene har den økt og økt, og jeg lurer på en måte på hvorfor! Er det virkelig veldig interresant å lese om intensivkurs, eller er det noe annet folk interreserer seg for? Er iværtfall smånysgjerrig på det. Hallo! Se på økningen!

:)


Siste 30 dager

Koselig ettermiddag på Ørsta

Jeg skal innrømme at det blir den del lite å gjøre her å Ørsta. Jeg og Cecilie prøvde å google etter ting å gjøre her oppe.. Enten på Ørsta eller i Volda, men nada! Vi hadde spesielt veldig lyst å bade, men det var kun ett pittelite innendørsbasseng på ungdomsskolen. Altså, ikke noen sklier eller større basseng at all. Å bade sammen med eldre som trener har jeg heller ikke veldig lyst til! Men ja. Så var andre valget å dra på kino, men da gikk kun  Tingeling.. Og Paranormal Activity 4 imorgen, men jeg har ikke sett nr. 3, så da vil jeg ikke hoppe rett dit! Gahd. Jeg sier dere bare, skal dere hit og ta intensivkurs, så er det mye å glede seg til - MEN ta med ting å gjøre! Jeg er snart fri for '70s show! Hoho, hva jeg skal gjøre da blir ett mysterium!

Oppdateringer om kjøringen: Imorgen starter jeg rundt klokken halv tolv, som da betyr at jeg kan sove litt lenge! På Fredag mener jeg at det var snakk om litt landkjøring, men husker ikke 100% sikkert. Vel! Jeg skal iværtfall reise bort til Gloppen da for å hilse på Erika, Theodor og Joakim. Så får jeg lov å komme tilbake på Mandagen, så slipper jeg å stresse slik. På Mandagen skal nemlig de andre ha mørkekjøring og bykjøring. Jeg har mørkekjøringa fra før av, så får bykjøringa mi på Tirsdagen når jeg kommer tilbake igjen! Det var alt om det sålangt!
Photoshop - Headerdesign

Jeg titta heromdagen inn på bloggen til ei gammel venninne av meg, så så jeg at hun trengte en header. Så jeg sa at jeg kunne prøve å lage en! Så igår før jeg la meg satt jeg meg ned og brukte en halvtime på å sette sammen denne! Hun har ikke lagt den opp på bloggen sin enda, men den kommer vel sikkert etterhvert! :) Hun sa hun elsket den, så vi får satse på at hun mener det! Her er iværtfall headeren:
Klikk på bildet for å komme til bloggen hennes. Spent på å se hvordan den blir seende ut på bloggen hennes!
Photoshop: - Noen som ønsker Tutorials?

Jeg har tidligere laget noen tutorials for photoshop, mest for å hjelpe andre med litt enklere ting. Men nå tenkte jeg å spørre da dere som leser hvis dere har noen spesielle tutorials dere ønsker dere? Jeg lager det med video og legger ut på youtube for så å publisere den her. Jeg sier selvfølgelig ifra hvis jeg lager en tutorial til den som blir valgt ut. Hvis det er noen som vil ha selvfølgelig! :) Synes det er gøy å hjelpe, så skal jo gjøre mitt beste!

Ønsker du en tutorial? Isåfall, hva vil du lære?


En litt eldre video jeg lagde.

Intensivkurs Dag 4 - Starter å nærme seg!

Nå er det 4. dagen jeg er her i Ørsta på intensivkurs. Selv om jeg savner kjæresten min en del, så begynner jeg å mestre kjøringa sakte men sikkert! Idag tok vi ca. samme greia som igår, bare litt mer. Da kjørelæreren så på kjøringa mi at jeg huska kritikken jeg fikk fra igår, så kjørte vi videre på noen nye øvelser. Igår hadde jeg problemer med å stille meg 90° inn till midtrabatten i ett vegkryss. Vi kjørte samme ruta idag, og jeg huska å gjøre det. Det som var forskjellen fra igår i tillegg var at jeg faktisk fikk to hele komplimenter for at jeg var flink! Noe jeg mener personlig er viktig med slike ting, slik at en husker på hva en gjorde bra til neste gang. Vel! Så har vi øvd litt mer på å kjøre i rundkjøring og slike ting.. Kjørt enda litt mer i boligfeltet opp og ned, øvd på å følge med på høyre siden slik at en ikke bryter vikeplikta si fra høyresiden! Så alt i alt så øver vi mye på av det samme, men jeg merker forskjellen og at jeg gjør ting bedre! Wihi!

Jeg elsker å kjøre bil! :)


Rett plassering inn til midtrabatten er viktig!Hodeskalle sketsj!

Satt å tegna litt jeg! Følg meg gjerne på instagram! @xfrostbite
Leilighetvisning

Hansi har vært på leilighetsvisning uten meg på Fåberg. Det er en 50m2 leilighet som koster 10 000,- i mnd. Inkludert strøm, varmvann osv. Jeg synes selv 10 000,- er litt mye, når den ikke ligger i sentrum engang. Men den var utrolig nydelig. Leilighetene er ikke 100% ferdige enda, de driver fortsatt på å bygger kjøkken, ting på badet osv. Men fikk noen midlertidige bilder å se på. Jeg sendte mail til han som leier ut å spurte om han kunne holde av leiligheten til jeg var kommet hjem, for å være 100% sikker på at jeg får den jobben jeg tror jeg blir å få når jeg kommer hjem fra intensivkurset igjen.

Ellers synes jeg Hansi har vært utrolig flink å tatt et slikt intiativ selv! Han tok til og med noen bilder for meg. Noen av bildene har litt dårlig kvalitet, og som sagt.. Den er ikke ferdigbygd. Men her er den iværtfall! Så får vi satse på at jobben går i boks!Ny jakke - Fra mamma!

Jeg og Cecilie tok oss en tur ned på ett lite senter her like i nærheten på Ørsta. Så endte det med at vi tittet innom en G-sport som hadde mye på salg. Blandt annet en jakke fra Norheim som kostet 499,-, med førpris på 1300,-. Dette synes jeg var ett utrolig godt tilbud, så jeg meldte om det til mamma. Så fikk jeg da jakken hos henne! :) Er utrolig fornøyd. Den er varm, plass til genser under, så har den slike halve hansker inne i ermene, så det ikke kommer snø inn til armene. Utrolig god jakke med andre ord! Den er også fôret inne i, så den blir ekstra varm! :) Her kommer bildene.


Jeg HATER folk som smatter!

Ja, det er sikkert en idiotisk ting å gå inn på oppi hele oppstyret. Men akkurat nå irriterte det meg så innigranskauen som vi sier oppi nord. En av guttene på internatet sitter å pakker i seg brødskive og lager skikkelig høye smatte lyder. Jeg skjønner ikke at folk ikke kan tygge med munnen igjen? I tillegg til det, så går det å tygge uten å lage en lyd generelt... Gjør det ikke det? Hvis du smatter når du spiser, vil jeg gjerne vite hva du gjør for å få det til.. og hvorfor. Ikke minst hvorfor. For er dere klare over hvor sinnsykt irriterende det er?

OK, nok om det! Nå skal jeg på Europris, så slipper jeg å høre på dette mer!
Intensivkurs Dag 3 - Øvelse gjør mester!

Da har jeg nettopp vært ute på min andre kjøretur med læreren. Han kom sånn ca. rett rundt åtte, så hoppet vi rett i bilen for å kjøre. Det er alltid en viss sjekkeliste jeg må gå igjennom i hodet mitt før vi starter å kjøre, og underveis. Det er alltid: "Setebelte, lys, stille inn sete,..".. osv. Så er det jo å huske hele sulamitten da en er ute å kjører.. Blinklys, giring, kryss, vikeplikt.. osv. Ja, det er mye som skal inn i hodet og ut i virkeligheten for å si det slik. Men det er jo noe alle vet når det kommer til å kjøre bil.

Idag kjørte vi tilbake til en parkeringsplass som vi var på i går. Stoppet for å øve litt på å rygge med clutchen. Når vi var ferdig med det, kjørte vi inn til Ørsta sentrum område og oppi boligfeltene for å øve på litt vikeplikt for gangfelt i kryss og slikt. Så var det også mye forskjellig med giring som jeg må huske å øve mere på. Igår klagde han litt på at jeg girte ned før jeg bremsa mot ett kryss, noe som tydeligvis var feil. Så idag har jeg skjerpa meg på det,.. virka det som iværtfall! Det er en ting jeg synes er dumt med kjørelæreren, det er at vi får ikke nok komplimanger på ting vi gjør rett. Jeg synes det er greit å få litt hint om hva en gjør bra, så en ikke får alt det dårlige slengt opp på fanget med en gang. Det kan jo hende det har noe med taktikken hans å gjøre, ikke vet jeg. Men slik føler jeg det iværtfall.

Så imorgen blir det noe av samme kaka, bare at jeg kan sove litt lengre. Så det er noen andre sin tur å stå opp da hanen galer imorgen! Men ja. Nå skal jeg tenke på det jeg skal øve på. Så skal jeg sove en time ekstra, mens Cecilie er ute.

Er det fortsatt noe dere lurer på, så bare å kommentere!


Kilde

Opp en tidlig morgen, for å kjøre!

Etter å ha vært oppe litt for sent igår sammen med Cecilie, så er jeg småtrøtt nå. Men er også småspent, så fikk ikke til å sove. Om en halvtimes tid er det ut på veien igjen med den fine BMW-en! Har virkerlig fått sansen for de bilene. Vel, jeg sitter akkurat nå å spiser rester fra carbonaraen til frokost, med mitt siste glass melk. Så lurer jeg litt på hvordan dag 2 med kjøring blir å foregå. I går ble det jo bare en liten kjapp runde bort i krattet for så å snu igjen, idag skal det være litt lengre. Men jeg kommer tilbake til det!

Vi fant foresten en av de mest koseligste pubene i hele Ørsta (er jeg rimelig sikker på!). Er iværtfall den første vi har vært innom sålangt.. forutenom hotellet, som ikke er en pub.. etter min smak. Men Norrøna pub er en familie bedrift her på Ørsta, om jeg forsto det rett! De selger øl til en billig penge (for å være i Norge): 67,- for en 0,6L ! I tillegg var det en meget koselig atmosfære der, meget brunt og fint. Jeg trives mer i slike omgivelser enn stygge diskotek, om jeg får si det slik. Men ja!

Kommer tilbake om rundt to timer å skriver mer! Med mindre jeg bestemmer meg for å legge meg å sove litt til først. Sov jo trots alt kun 5 timer inatt! Hihi!


Kilde - Moanytt

Kveldstid på Ørsta!

Nå er kvelden kommet hit igjen og straks er det klart for Farmen. Jeg og Cecilie ser Farmen sammen, så vi var heldig med den. Kjenner jeg gleder meg til helga, da skal jeg reise til Gloppen for å hilse på Erika. Søskenbarnet mitt. I tillegg har jeg fått beskjed om at halvtanta mi Rebecka mest sannsynlig blir å komme dit også, samtidig. Så da gleder jeg meg bare enda mer. Så jeg har kikket litt på buss og slikt, men er ikke 100% sikker på hvordan jeg skal gjør det enda. Er ikke kjent i Møre i det hele tatt. Men det går seg vel til! Det kan faktisk muligens være at jeg kan få fri på Mandagen og. Ettersom at vi skal ha bykjøring på Mandag og Tirsdag i neste uke, så kan han kun ta to stk. om dagen. Så da spurte jeg og Cecilie om vi kunne få Tirsdagen, ettersom at vi skal bort til helga. Så blir det litt mere tid på reising og slikt for vår del. Så er rimelig praktisk at en kan planlegge litt ekstra. Jeg og Hansi driver forøvrig å planlegger litt at han skal komme hit siste helga mi her. Så skal vi reise til Ålesund sammen for å hilse på en kompis av hans. Kan bli gøy! Så kjekt at jeg har med kamera.

Kan forøvrig si at jeg har fått førerprøven min bestilt til den 9. November klokken 08.10. Er smånervøs allerede, men er jo mest bare å slappe av... Er vel da det går best! :)
Forøvrig så kan dere bare spørre i vei om intensivkurs så mye dere vil, så skal jeg prøve å svare mitt beste. Vi har fri i helgene for dere som lurte litt på det. Det virker også som at dette var ett interresant tema for en del av dere. Har fordobblet lesere iløpet av døgnet.. Godt over det og! Så regner med det er en del av dere som leser. :)

Oppdatering fra internatet:

Jeg har funnet ut en positiv ting, og en negativ. Den positive er at de har en kaffemaskin som kan lage kakao, caffe mocca, caffe latte, svart kaffe.. + + her. Kakaoen er fantastisk god, spesielt når en er forkjøla! Hihi! Den negative er at jeg som kun har to bukser som jeg generelt alltid bruker og vasker når de må vaskes... Trenger en vaskemaskin. Noe internatet ikke har. Kanskje hvis jeg spør dem, at de kan anskaffe det..? Vel, hvis ikke må jeg ty til håndvask. :)


Tok nettopp ut hårbøyla, så ser litt ut som ett lykketroll!

Vært å sjekka ut Ørsta!

Sålangt idag har det gått bra! Etter at Cecilie kom tilbake fra kjøringa, dro vi rett ut for å sjekke shoppingsenteret rett nedi gata. De har faktisk ett Afmi kjøpesenter her, noe jeg aldri hadde trodd før jeg kom hit. Trodde Ørsta skulle være mye mindre enn det er. Men overraskende på en positiv måte iværtfall. Vi tok oss iværtfall en svippetur ned dit for å se hva det var, og hvordan det var. Jeg kom tilbake med ett par nye briller fra Nille. Her hadde de nemlig ett stort utvalg med billigbriller. Så jeg prøvde -1 i styrke, noe jeg er usikker på om det passer. Jeg så iværtfall bra med dem, men lurer på om jeg får smått vondt i hodet av dem. Vel, harryfaktoren på de var stor, så jeg ville ha dem. Synes de var kule! hihi! Slik ser de iværtfall ut! Ser bedre med enn uten.

Men nå er han andre straks ferdig på kjøkkenet. Så pasta carbonara skal straks mekkes! Ikveld blir det muligens en tur på puben med Cecilie, så vi får sitte ned litt bare å snakke over muligens en pils.
Cheers!

Intensivkurs Dag 2 - Første kjøretime

Idag sto vi opp rundt klokken 09.00. Spiste frokost og gjorde oss klar for første time hvor vi skulle hilse på læreren å få gjennomgang i hva vi skulle gjøre. Så da ble vi delt opp i tre deler av en dag. Jeg var første mann ut for å kjøre idag, og startet kjøringa sånn ca. 11.15. Vi begynte å kjøre litt bortigjennom, før vi av og til kjørte inn i noen avstikkere så han skulle se hvordan jeg reagerte. Læreren må vel bli kjent med kjøringa vår, slik at han kan se hvordan vi må tilpasse oss. Han hadde kun noen få ting å pirke på med kjøringa mi. Det meste var at jeg gira ned før jeg bremsa i kryss og slikt. La meg litt for langt til høyre i svinger.. Men det er slikt som jeg kan tilpasse meg. På slutten sa han iværtfall at han trodde vi to kom til å komme i mål sammen. Noe som jo selvfølgelig er målet mitt her på kurset. Så da satser vi på at han har rett!

En ting jeg kan tillegge internatet er at folk er ikke like renslige som oss. Igår tok jeg alle glassene i skapet og vaska de på nytt. De var rett og slett klistjete og ekle! Så idag blir det innhandling av pappkopper, pappfat og plastbestikk! Enda en fordel med det er jo: Mindre oppvask!
Nå venter jeg bare på at Cecilie skal ha kjørt ferdig, så skal vi ned på senteret å handle litt.Priser for de tingene jeg skal ha.


Første natt i Ørstad!

Er igrunn meget glad at jeg dro hit på Søndagen, istedet for imorgen. Har på en måte vært litt slik "Bli kjent tid". Så da har jeg blitt kjent med Cecilie som jeg deler rom med! Meget trivelig pike! :) Vi deler faktisk en del felles interesser, noe som er meget positivt! Så nå har vi sett farmen og spist potetgull. Kos! Men nå er jeg spent på morgendagen som kommer, så jeg skal legge meg! :) Vi snakkes! ♥
Intensivkurs Del 1 - Hybel og internat

Beklager at det ble lite skriving de siste dagene, har vært en tur i Oslo for å hilse på Ayla sammen med Hansi. Igår var vi på Sabaton konsert (+Wisdom og Eluveitie). Så ble det ikke senga før klokken var rundt 03.00. Så jeg har ikke direkte sovd mye inatt, da jeg sto opp klokken 09.00 for å rekke flyet mitt. Så jeg og Hansi tok toget sammen til Gardemoen hvor jeg hoppet av og han kjørte videre. Jeg var nemlig på tur til Ørstad, hvor jeg skal kjøre opp til Klasse B, bilsertifikat ved Bondhus Trafikkskule. Så her skal jeg bo i 15 dager (minus eller pluss), har ikke regnet 100% sikkert enda. Men! Jeg tenkte iværtfall at jeg skulle legge inn litt hva vi gjør daglig. Skal iværtfall prøve. Har aldri sett noen som blogger om det, så tenkte det var greit å gi folk ett lite innslag om hva intensivkurs egentlig går ut på.

Så, når det er sagt. Så tenkte jeg at jeg skulle presentere hybelen idag! Ankom nå for ca. en time siden. Fikk hybel med engang. Hybelen har to senger inne i seg, så jeg må dele rommet med ei som heter Cecilie. Som virker meget hyggelig, så dette skal nok gå bare bra! Begge vi to er opptatt av å få med oss Farmen, så vi vet hvem som skal okkupere Tv'en ikveld! Hehe! Her er iværtfall noen bilder fra internatet. Har allerede dusja, så snart skal jeg koke meg nudler. For pengene skal brukes på førerprøven.

Har du noen spørsmål ang. intensivkurs, bare å rope ut!
Glad for å få pakka ut i ett internat som var
overraskende fint!

"Ingen kjære mor" !

Har nettopp sett ferdig første episode av "Ingen kjære mor" på Tv2! Utrolig gøy! Er det noe som irriterer meg så er det små bortskjemte jenter som har fått hele livet servert på gullfat. At mora og faren deres ikke har skjønt hvordan de skal oppdra ett barn, er utrolig. Så det er det som er utrolig gøy, å se disse små pistrete pikene slite seg ut i jungelen. 2. episode sendes allerede nå 21.40 etter sporten og været. Så gleder meg! Fra middag på gullfat til å måtte drite på latrine, dette blir bra!

Har du sett på Ingen kjære mor?

 

Neste: Wants av plugs.

 


Foto// TV2.no

Da har jeg flytta bloggen!

Ettersom at jeg har fått flytta rumpen min sørover til Lillehammer, så bestemte jeg meg for å ta bloggen med meg! Folk må vel rett og slett vite hvor den rette plassen jeg bor, er... Eller noe. Vel, jeg bestemte meg for å gjøre det. Så hadet bra til Meløy!

Idag starta jeg iværtfall dagen med deilige brødskiver med kokt egg og kaviar, før jeg og Hansi trøska rumpen vår ut av døra for å gå tur med de gigantiske bikkjene deres! Kos! Er igrunn godt å gå en tur som start på dagen, er bare å komme seg ut i det som vanligvis er det største problemet. Hehe! Men det går, er jo på en måte nødt til det uansett. Vi var iværtfall å så på vår første leilighet igår! Den var rundt 90m2 og helt relativt god standard på. Den lå utrolig sentralt også, så hadde igrunn ikke gjort meg noe å bodd der.. var bare noen ting jeg kunne likt å bytta ut.. Men blir det for ille, så kan vi jo bare flytte! :) Hihi! Vi får se om vi får den i det hele og det store.

Idag gleder jeg meg mest til konsert i helga! Sabaton og Eluveitie. Så skal vi jo hilse på Ayla, ei god venninne av meg. Pluss at jeg og Hansi har vært sammen i 6 mnd. på Lørdagen! Så mye kos! På Søndagen drar jeg opp til den helt ukjente plassen Ørstad for å begynne å kjøre opp til bil! Wihu! Kanskje jeg består lappen! Hvem vet.

Cheers!
"Ny" favorittsport

Jeg husker kun da jeg var lita og var på besøk til besteforeldrene mine i Sør-Sverige, så irriterte jeg meg grønn på farfar som måtte se ishockey klokken 06.00 på morgenkvisten - mens jeg lå på sofaen. Men ingenting mer enn det. Ble bare irritert, men tenkte aldri at en dag kom jeg selv til å like hockey. Har igrunn aldri vært noe spesielt sportsinterresert. Har kun likt å kanskje se pittelitt på WWE - Wrestling av og til. Men i bunn og grunn kaller jeg det mer skuespill enn sport. Nå har jeg derimot funnet en sport som jeg synes er mer interresant enn dødkjedelig fotball eller håndball.. Nemlig Ishockey. Har vært med på to kamper.. Allerede etter første kampen var jeg frelst! Lillehammer føler jeg meg dedikert til å være supporter for, noe som ikke gjør meg noe som helst.. Så bra som de er! Heia L.I.K!

Noen fler enn meg som liker ishockey?

Har du en annen favorittsport?


// Arild Åssveen @ Maxiprint

Fårikål fest!

Om en times tid skal vi over til naboene her på Lillehammer for å få servert fårikål! Jeg har i den anledning bestemt meg for å bake gulrot- og sjokoladekake som jeg tenkte jeg kunne ta med til naboene som en "Takk for invitasjonen!". Tenkte det kunne være koselig. Håper bare kaken smaker godt.. For det er jo ulempen når du først skal ta med noe, så kan du ikke direkte prøvesmake. Hehe! Satser den smaker godt! Spurte jo mamma etter glasuren til gulrotkaka, så den blir nok god! ♥ I forhold til ren melisglasur som jeg tror mange andre bruker på slik kake.. Denne er med philadelhiaost, noe som smaker mye bedre! Synes jeg da. Glasuren på sjokoladekaka kan det heller bli litt mer spennende med.. For den er nemlig egenkomponert.. Haha!

Skal i det minste bli gøy å hilse på noen ukjente fjes ikveld! Så satser vi på at etter ett par øl så henter Hansi gitaren å synger litt Øystein Sunde for oss! Han er så flink til det.
Ha en fiinfin Lørdag!

Lykken er tilbake!

For en stund siden skrev jeg ett lite innlegg om hvor kjipt det er mest å gå uten jobb! Vel, nå igår snudde lykken seg. Jeg er ikke blitt fast ansatt enda, men skal få prøvejobbe da jeg kommer hjem fra Ørstad. Jobben er som servitør, men blir mest sannsynlig også å være litt på kjøkkenet også! Jeg gleder meg! Dette er akkurat en slik jobb jeg har lyst på, så hadde ikke skada å fått den 100%! :) Så da tenker jeg at om ca. en mnd, så er jeg igang med prøvejobbingen. Så har jeg mest sannsynlig lappen i tillegg! Så passer meg utmerket!

I tillegg til dette skal jeg og Hansi ta en helgetur i Oslo før jeg reiser opp til Ørstad. Skal hilse på søte Ayla og dra henne med på Sabaton og Eluveitie konsert! Det gledes!
Foto - Untiteled

Har enda ikke kommet på en tittel til bildet. Var mer kveldskos da Hansi har dratt på nattevakt!
Life, just now

Livet mitt akkurat som det er nå er ganske chill. Med chill mener jeg alt for lite å gjøre. Jeg sender inn søknader hver dag til stillinger jeg ca. aldri får svar på. Jeg trenger sårt en jobb, slik at jeg kan flytte til egen leilighet å slutte å bo i kjelleren hos foreldrene til typen. Planen var å ta meg ett jobbeår, slik at jeg kunne jobbe inn litt penger, å la studiehodet roe seg ned litt. Men sålangt har jeg ikke fått noen jobb.

1. Jeg bor på Lillehammer hos svigersene
2. Jeg er arbeidssøkende, uten hell
3. Drømmejobben er å bli tatovør, men må øve mye på tegning
4. Blir småsliten av å sende inn såpass mange søknader
5. Om ca. en mnd. har jeg mest sannsynlig lappen
6. Har søkt om hjelp fra NAV, som mest sannsynlig ikke kan hjelpe meg noe særlig

Så, sånn er det. Satser på det dukker opp noe snart!

Sydhavskongeboller!

Her er en leken liten oppskrift som jeg har tatt med meg siden jeg var lita! Små sjokoladeboller som vi tidligere kalte negerboller, men nå skal en jo være mer vennlig med slikt. Så da kaller jeg det for sydhavskongeboller! Dette er en utrolig god oppskrift som du kan bruke til lørdagskvelden, eller bare for å lage noe godt å servere til kaffegjestene. Anbefales på det sterkeste!Du trenger:
300 gr - Margarin
3 dl - sukker (Bruk gjerne 1 dl mindre for at det ikke skal bli for søtt).
7 dl - Havregryn
2 dl - Kokosmasse (Kan erstattes med havregryn + Pluss litt ekstra til å rulles i).
6 ss - Kakao
6 ts - Vaniljesukker
5 ss - Kald kaffe

Slik gjør du videre:
1. Mos alt sammen til det blir en fast og fin masse med sjokolade.
2. Ta en spiseskje og fyll ca. en skje med masse og rull massen til en ball.
3. Rull kulene forsiktig i kokos.
4. Legges så på et serveringsfat i kjøleskapet.
5. Spis i vei! Men ikke glem å del!

Gummitrynet mitt! - Video

Ja, det er sikkert 1000 av dere som synes dette er teit, men jeg tror det er flere som synes det er fasinerende, så jeg deler den. Det mest vanligste spørsmålet om gummitrynet mitt er: "Hvordan finner du ut at du kan gjøre slikt?".. Vel, jeg vet ikke! Men jeg tenkte allikevel jeg kunne dele videoen jeg sendte inn til raske menn, så får dere glede dere litt med den dere og. Ja, jeg kan mye rart.

 

hits