november 2012

SøkeSøke!

Nå har jeg tatt meg en runde rundt her i Lillehammer sentrum, mest for å søke på jobber. Men jeg endte opp med å kun gå inn i noen butikker for å spørre om de trenger folk. De som jeg gikk inn i hadde akkurat ansatt folk, så trenger ikke folk. Ellers gikk jeg inn på ett piercingstudio som trenger folk, (sier ikke hvor, av div. grunner).. Så snakka jeg med den hyggelige damen der. Å pierce, er jo en av drømmejobbene mine.. Så hvis jeg får denne jobben, så kommer jeg til å være lykkelig lenge! :) Så jeg snakka litt med henne, og kom tilbake med søknad litt senere. Woop!

Nå skal vi lage elgeburgere til middag! Noe som skal bli nammenam! :D
Mangler sosiale antenner.

Ikke det at jeg ikke tør å snakke med nye mennesker, men jeg vet bare ikke hvor jeg skal begynne. Jeg kjenner ingen her i Lillehammer, å vet ikke helt hvor jeg skal begynne henne heller. Jeg vet at ett alternativ er å møte folk via. forskjellige nettsteder, men jeg tror ikke helt på at en møter likesinnede mennesker på den måten. Jeg kunne gjerne tenke meg å finne en god venne eller to her i Lillehammer, som jeg kunne ha invitert på besøk når jeg er alene, eller når vi skal se film eller noe.. men er ikke så lett når en ikke kjenner så mange herfra før. Håper jeg finner meg en jobb snart, slik at jeg kanskje møter noen via. det.. :) Er ikke lett å være ny på en så stor plass som dette!

Imellomtiden får en bare høre på the Hellacopters å slappe av litt! Hihi!

Har du problemer med å møte folk?


//privat

 

Psykisk utmattet av arbeidsledighet.

Jeg har drevet i snart 6 mnd. i letingen av jobb. Har nesten lyktes en gang, men det gikk i dass. Jeg føler meg til latter av mange.. men til skuff av andre.. og meg selv. Jeg hadde tenkt at, å flytte til Lillehammer for å finne seg jobb, kom til å gå som smurt. Men etter en liste full av steder hvor jeg har søkt, så sitter jeg igjen tom uten jobb. Før jeg dro på intensivkurset i Ørsta, så fikk jeg beskjed at "Jeg ringer deg opp i neste uke, så får du prøvejobbe for oss".. Men så kom jeg på at jeg skulle på kurset, så jeg sendte mail å beklaget at jeg hadde blitt så ivrig at jeg glemte meg. Det var greit, så sa han at "Vi snakkes senere". Jeg skal ikke henge ut stedet nå, men jeg blir så utrolig sliten. Nå sendte jeg mail for å høre enda engang denne mnd. om Han faktisk hadde en jobb til meg eller ikke. Denne gangen derimot fikk jeg i det minste ett ærlig svar. "Nei, men lykke til på søkingen videre". Så da sitter jeg igjen her å tenker.. "Hadde det hjulpet å ikke dradd til Ørsta?". "Hadde han jobb til meg i det hele og store?". Men nei, jeg orker ikke tenke på det engang.

Jeg blir faktisk så utmattet av dette styret med arbeidsledighet.. Hadde håpet på at NAV kom til å hjelpe meg når jeg søkte om sosialpenger.. Men de bare punger ut penger i mnd, og ingen hjelp å få. De har til og med ett arbeidssøkerkurs hvor du kan møte mennesker som har en tråd ut i arbeidslivet, men de ville helst: "Se at du prøver selv først". Jeg har jo for f*** prøvd siden jeg begynte på videregående i 2008! Gahd! Ett år med arbeid, skulle være noe som var gøy. Ikke bare sitte på ræva hjemme å føle at en svikter hele omgangskretsen sin. Ikke minst, svikter megselv. Jeg føler meg ikke verdt en dritt når ingen vil Ha meg.


Jeg legger meg langflat og prøver å få sove. Jævla dritt. (Bildet er hentet fra oblad.no)

Ønskes til leiligheta

Ettersom at vi har det jeg liker å kalle for en "bar".. Så trenger vi jo også barstoler. Vi fikk jo også montert opp ett lite flipp-opp-bord under denne bardisken, så vi har ett spisebord å spise ved. Men vi har jo ingen spisestoler som passer til dette. Så bladde jeg igjennom Bilxtra sin katalog her om dagen, å kom over noe jeg tenkte kunne være en idè. Arbeidskrakk. Hah! Det høres kanskje smålig teit ut, men disse krakkene kan en stille opp og ned etter hvilken høyde som måtte passe. Ettersom at benken er høyere enn flipp-opp-bordet, så tenkte jeg det måtte være lurt å ha noe regulerbart. Så jeg synes det var en god idè. Ikke er de særlig dyre heller. 299,- for en. Så å handle seg inn to slike må ikke være noe stort problem! :)


Hva synes dere? Teit eller kult?

Kjøreruta - Ledig plass i bilen!

Hei alle sammen!

Sorry for lite blogging i det siste. Etter en har fått lappen har alle behov for deg! Haha! Det føles iværtfall slik ut når en bor ute på bygda. Men ja. Jeg tenkte å "annonsere" litt at jeg på fredag kjører strekningen Ågskardet - Lillehammer. Jeg kjører igjennom Sverige, for så å komme inn ves Trysil. Så det er iværtfall planen min. Turen gjennom Sverige tenker jeg er mye bedre enn Norge, ettersom at veiene i Sverige er bedre. Kursen er lavere, dermed blir bensin og mat billigere. Så kan jeg handle inn litt til innflytningsfesten også! Woop! Vel..

Er det noen som vet noen som har lyst å hajke med meg mellom Nordland og til Lillehammer, så bare si ifra. Blir nok kjedelig å kjøre helt alene. Vil ikke plukke opp en random hajker heller. Haha! Men sånn er det.. Her er kjøreruta mi!
Jeg fikk bestått, førerprøven!

Beklager at det har tatt så lang tid før jeg fikk skrevet dette innlegget.. Har ikke fått ordning på internettet i leiligheta, som sagt. Så nå er jeg reist hjemover en tur til Nordland, og her er jo nettet i behold. Vel.. Det jeg skulle fortelle om var jo førerprøven min. Er jo det selve avsluttende kapittelet til hele intensivkurset. Jeg kan jo avsløre med engang at jeg fikk bestått, og har fått førerkortet. :)

Den 9. November klokken 08.10 hadde jeg fått beskjed at jeg hadde førerprøven. De to siste dagene før, så hadde jeg tatt meg noen ekstratimer.. For å være 100% sikker på at jeg var klar. Så da dagen kom, startet vi en halvtime før. Slik at vi fikk varma opp litt først, gådd over litt forskjellige ting vi skulle være klar over. Så da klokken var 08.00, så gikk jeg  inn på Ørsta trafikkstasjon for å betale 890,- for FP. Da klokken var 08.10, sto jeg ute å venta på sensoren min sammen med trafikkskole læreren min. Sensoren kom, og var en utrolig hyggelig fyr.

Det første han gjorde var å forklare meg litt om hvordan dette fungerte. Etter det skulle jeg velge ett tall mellom 1-10, for å få "velge" ett sikkerhetsspørsmål. Spørsmålet jeg trakk var enkelt og greit: "Hvordan sjekker du at tåkelyset bak funker som det skal?". Så fikk jeg også spørsmål om hvilke ulemper det kunne ha hvis det sto på. Jeg gjorde det rette å sjekka tåkelysene bake.. Å svaret er jo enkelt å greit at du kan blende andre i trafikken.

Da det var gjort, så var det bare å begynne å kjøre. Alle som har førerprøven får på forhånd trekt ut en random kjørerute som sensoren skal ta en med på. Da vi begynte å kjøre, så skulle sensoren fortelle veien med å enten si f.eks: "Følg skiltningen mot...", eller "Kjør denne veien til enden, å sving så mot høyre.". Dette var ett rimelig enkelt opplegg. Så jeg kjørte ruta mi, hadde noen småfeil her og der hvor jeg f.eks. holdt på å svinge til venstre når han sa høyre. Men da sa han bare ifra at jeg holder på å svinge feil, så da var det bare å rette opp igjen. Verre enn det var det ikke. Greide å kvele motoren en gang da jeg satt i feil gir da jeg skulle opp en bakke. Dette lo jeg bare av å sa: "Dette er hva vi hjemme kaller for kjerringstopp...". Så da lo vi bare så kjørte jeg videre opp i ett boligfelt. Etter en liten stund med kjøring i Volda, så snudde vi snuten mot Ørsta igjen. Da kjørte vi bare en liten rute ned mot ett industriområde for så å komme opp tilbake på motorveien. Da det var gjort kjørte jeg tilbake til trafikkstasjonen, hvor jeg selv skulle få velge hvor jeg ville parkere. Så da rygga jeg bare inn der hvor bilen sto da vi starta.

På slutten da jeg hadde slådd av bilen, og parkert.. Så fikk du lov til å forklare deg selv om hva du synes om turen. Så skulle han si hva han syntes. Han sa han følte seg dønn trygg da han satt på i bilen sammen med meg. Han mente jeg opptrådde rett i forhold til regelverket. Og at ingenting å klage på. Så det var vel bestått sa han. Da gliste han bare å sa: "Lykke til videre". Så ga han meg en lapp som jeg skulle gå inn å vise til damen i skranken. Så gratulerte hun meg. Jeg betalte enda en gang for ett nytt førerkort (230,-). Så fikk jeg mitt midlertidige bevis. Så tutet jeg ned mot flyplassen for å dra hjem sammen med Hansi.

Thats that! :)

Det eneste tipset jeg har til dere som er nervøse: Ikke tenk noe videre på at han sitter å noterer ved siden av deg. Gjør du en liten feil, så holder du bare hodet kalt og kjører videre slik du ville gjort. Tenk deg at han er en slags GPS. Den bare er der. :) Ingenting farlig kan skje. Lykke til!

Lite blogging

Heihei allesammen! Slenger inn ett lite kort mobilblogg-innlegg for å beklage at jeg ikke har blogga siden jeg kom hjem fra intensivkurset på Ørsta. Dette er vel mest fordi at jeg og Hansi har fått flytta inn i leiligheta, hvor vi foreløbig ikke har fått ordna internettet. Men satser på at det kommer imorgen.

I overmorgen reiser jeg foresten hjem en tur til Nordland. For å hilse på familien hjemme og hente bilen. Sitter å ordner CDer til bilen og reisen hjem. Noen som trenger skyss fra Helgeland-Lillehammer i nærmeste fremtid, så er det bare å si ifra! Hihi!

Natta!

Intensivkurs Dag 14 - Siste dag!

Idag har jeg tatt min siste kjøretime! For godt, håper jeg! :) Vi tok en slik vanlig time mest for å drille på det jeg gjør litt feil og slikt. Men på slutten spurte han: "Kjører du slik imorgen?". Så sa jeg at forhåpentligvis så gjør jeg vel det. Da sa han at jeg mest sannsynlig kommer hjem med førerkort! :) Hihi! Jeg gleder meg faktisk mer til imorgen.

Men. Nå på slutten ble jeg smått irritert. Jeg føler at jeg har blitt litt lurt for pengene. Har tydeligvis kjørt to ekstratimer som jeg ikke visste om. Han har ikke fortalt meg at jeg har kjørt det to ekstratimene, så nå når han sa det, følte jeg meg lurt. Men jeg orker ikke direkte krangle på det. Ikke har jeg tid til det heller da kontoret stenger klokken 16.00, og jeg ikke rekker å betale imorgen. Så. Da ble det å betale 1180,- "for mye", i forhold til det jeg hadde tenkt meg.

Senere ikveld skal vi derimot ut å gå igjennom litt sikkerthetsrutiner på bilen. Sjekke olje og slikt. Det er slikt en får før førerprøven. Så vi må være forberedt! Jeg føler meg forberedt. Og hvis jeg kjører så bra som jeg gjorde idag, så skal det gå bra. Dessuten.. Så var jeg ordentlig uthvilt idag.. Det skal jeg være imorgen og. Hihi!
Intensivkurs Dag 13 - Ekstratime

Idag tok jeg tipset til kjøreskolelæreren å tok en ekstra time. Selv om den koster 590,- ekstra, så har jeg vel behov for det hvis han anbefaler det. Imorgen skal jeg også ta en ekstra time, og virkelig drille på de tingene som jeg har som en vane å gjøre feil. Jeg begynte kjempebra idag, men så soser jeg det til her og der. Men jeg tror jeg skal komme i mål. Jeg orker ikke sitte å tenke negativt på det, får heller tenke at det blir å gå bra. Slik som jeg tenker på eksamener. Hihi!

Men nå som bilen er i boks, så skal lappen i boks den og. :)


//privat

Kjøpt bil!

Takket være mamma, så har jeg blitt eier av en bil! En Honda Civic. Husker ikke resten av informasjonen, men den står hjemme i Meløy regner jeg med. Så får sikkert tatt den med meg hjem etter nyttår. Gleder meg! Trodde aldri at jeg kom til å eie en bil for ett år siden.. Kanskje ikke engang i sommer.. Menmen! Fikk den for 9000,-, så med omregistrering så blir det litt oppi 10 000,-. Gleder meg utrolig mye til å prøvekjøre den osv. Den er grønn.


Ca. samme modellen!

Intensivkurs Dag 12 - Kartkjøring

Idag sto jeg opp klokken 07.50 for å gjøre meg klar til kartkjøring. Begynte å notere ut etter beskrivelsene jeg hadde fått om hvor jeg skulle kjøre. Markerte på kartet hvilken vei jeg hadde planlagt å kjøre, så var det bare ut i bilen. Da jeg kom i bilen gikk vi igjennom det jeg hadde notert meg. Han ga meg noen tips om hvilke andre veier som var bedre å kjøre, så kjørte vi utfra det. Læreren var kartleser å sa hvilke skilt jeg skulle følge osv. Så rimelig enkelt var det igrunn. Var ca. det samme som de andre kjøringene, bare litt lengre og at det var du selv som måtte planlegge.

Idag vimsa jeg litt mye. Kanskje mest fordi jeg var småtrøtt. Fikk ikke helt sove om natta før litt seint. Men jeg skjerpa meg da jeg innså det selv. Men imorgen bestemte jeg meg for å ta en ekstra time, bare slik for sikkerhetsskyld. På Torsdag tror jeg vi skal gå igjennom litt forskjellige ting med bilen, sikkerhet osv. Ganske greit!

Anbefaler alle å ta intensivkurs. Spesielt her på Ørsta.
Selv om det blir litt lite å finne på til tider.
Intensivkurs Dag 11 - Landveiskjøring

Beklager at jeg har skrevet lite de siste dagene, har som sagt vært i Ålesund en tur for å hilse på en kompis og dama. Vi hadde det utrolig kjekt i helga, og jeg ble kjent med en av de beste kompisene til Hansi! Men nå er jeg og Hansi tilbake på internatet, og jeg er ca. nettopp kommet hjem fra landveiskjøringa.

Vi startet kjøringa i 13.00-tida, og kjørte avsted mot Hareid. Der snudde vi og kjørte tilbake for så å kjøre inn mot Fosnavågen. Jeg tenkte at kjøring generelt er rimelig avslappende og greit, men etter noen timer kjente jeg jammen at det ble tungt i ryggen og høyre foten. Men ja. Da vi kom til Fosnavågen parkerte jeg, så gikk vi en tur på bakeriet for å ta en pause. Jeg fikk spandert kaffe av læreren ettersom at jeg hadde glemt kortet.. Og den trengte jeg! Kjente jeg begynte å bli rimelig sulten og, hadde kun spist ei brødskive til frokost. Menmen!

Da vi hadde drukket opp kaffen var det bare å snu tilbake igjen. Grunnen for at en kjører på landevei, er vel for å øve og finne ut av hva som kan være farlig i slike forskjellige situasjoner! Jeg fikk en situasjon som jeg blir å tenke mer over fremover. Var en syklist på en av de største bruene. Jeg så ikke hva som kunne komme fremfor meg på bruen, så i det jeg var på vei forbi sykkelen kom det en svær trailer. Neste gang skal jeg heller kjøre litt sakte bak syklisten, slik at jeg ikke kræsjer med vogntog pga. en sjanse. :)

Kjøreruta idag

Men nå har Hansi lagd middag! :) Fredag er det oppkjøring!

2 timer igjen

Endelig! Nå er det gått snart 2 uker siden jeg reiste hjemmenfra for å stikke til Ørsta. Nå er tiden endelig kommet, for at Hansi kommer hit. Vi skal reise til Ålesund å kose oss i helga, og jeg kan ikke si hvor mye jeg gleder meg! Så skal vi reise hjemover sammen den 9. November, da jeg forhåpentligvis har lappen klar! Wihu!

Lykken smiler til meg:

- Egen leilighet
- Verdens beste kjæreste
- Verdens beste familie
- Snart 20 år
- Skal prøvejobbe da jeg kommer tilbake til Lillehammer
- Trives i Lillehammer
- Snart er det jul! ♥

Har dere det bra? :)
Klin Gærn

Jeg er ei jente som ikke er som mange andre typiske jenter. Jeg har vokst opp med 4 brødre hele mitt liv, og kun gått i klasse med gutter helt til ungdomsskolen. Da jeg begynte på ungdomsskolen begynte jeg i klasse med noen andre jenter. Jeg kjente de ikke noe spesielt fra før av. Med tanke på at jeg kun har hatt gutte "venner" hele mitt liv, så greide jeg ikke å lese kvinner noe spesielt når jeg først ble kjent med dem. Jeg tolker rett og slett ikke kroppspråket til jenter noe videre, og er dermed mer en guttejente. Jeg trives mye mer i kompis samvær enn venninne samvær.

De siste årene har jeg begynt å gi opp å stole på jenter. Jeg har hatt noen venninner oppigjennom, men det har stortsett alltid endt opp med at de har gått bak ryggen min. Jeg gir alltid nye sjanser, og begynner å stole på samme personene på nytt og på nytt igjen, men til ingen nytte. Nå er det nok! Jeg er piss lei av å stole på folk, uten at jeg får noe igjen for det.. Bare dritt! Planen med dette innlegget er ikke å henge ut noen som helst person, men jeg tror nok de som leser dette og føler seg truffet vil tro det. Men følerer de seg truffet, så får det vel kun være deres eget problem. Når jeg blir venninner med folk, så spør jeg ofte etter deres oppriktige mening om ting, uten å få det svaret jeg leter etter.

Til min andre nytte så er jeg mer flink å lese personer generelt, så vet hvis de lyger eller ikke. Jeg har nå i det siste funnet ut at noen av de jeg trodde jeg kunne stole mest på, ikke går å stole på rett og slett. Jeg vet at det sikkert ikke finnes en 100% oppriktig person der ute.. Akkurat nå føler jeg at når du først åpner deg for en person, så går det til helvette uansett. Jeg kan stole på Hansi og familien min. Men ofte så snakker jo "venninner" om ting som en ikke gjør med de andre. Noe som generelt tydeligvis ikke er så lurt.

Jeg har funnet ut. At herfra, så skal jeg holde meg og mine tanker mest til megselv. Så får folk bare spørre om det er noe ekstra de vil vite!


Det er meg og mitt liv,
hva dere synes bryr meg midt i kaviarstjerna!


Intensivkurs Dag 10 - Masse skryt!

Idag kjørte jeg bare en vanlig kjøretime sammen med læreren rundt om kring i byen og litt slikt. Det gikk utrolig fint, og jeg begynner å bli skikkelig flink nå! Det var en gang som det holdt på å skje noe, men det var ikke min feil. Men jeg lærer av slike feil og. Det var en fyr som holdt på å rygge ut av en parkeringplass, og fulgte litt for mye med på høyre side av bilen, så han fikk ikke med seg at jeg kom kjørende fra venstre. Så da ble det en bråbrems der, å han så veldig uskyldig ut. Haha. Teite folk. Men ja. Da har jeg lært enda en gang at det finnes uoppmerksomme folk der ute. Får jo slike eksempel hver dag. Menmen!

På slutten fikk jeg iværtfall mye skryt. Og det er noe av det minste vi har fått her ifra. Læreren er mer en klager, så vi har nesten begynt å lukke ørene når han plaprer i vei om slike ting du egentlig vet. Men idag åpna jeg ørene da han skrøyt av meg at vi er på rett vei. Jeg er blitt mer trygg på trafikken og roligere i kjøringa. Så han er veldig fornøyd. Er han fornøyd, så er jeg fornøyd!

Nå går jeg i dvale for helga! :) For i morgen kommer kjæresten!


Sexye Robert PlantSnart ut på veien - igjen!

Idag blir det bare en vanlig kjøretime før Cecilie skal ut på veien litt lengre idag. Når jeg er ferdig med min kjøretime idag, så går jeg i dvale til ca. klokken 13.00 i morgen, for da kommer Hansi! ♥ Jeg har nemlig fri imorgen, for han har så mange andre timer med andre folk. Så blir nok ikke å blogge noe om intensivkurset imorgen, for da drar vi videre til Ålesund for å hilse på Marius osv. Blir kjempekos! Hansi er foresten nå å setter inn depositum på egen konto, betaler husleie og litt slike ting. Så få levert kontrakta. Wihu! Endelig ett eget sted å bo på! :D

Kos dere så lenge!


Over her skal vi bo, midt i sentrum!

hits