desember 2012

Nesten klart for bursdag!

Idag sto jeg opp i elleve-tida for å begynne å gjøre klart for litt bursdagspartaj her i morgen. Jeg har nemlig invitert de kuleste vennene mine ( de fleste av dem i værtfall ) for å komme å feire nyttår/bursdagen min her ute i ødemarka sammen med meg. De to siste årene har vi gjort dette, så jeg har sagt at det skal være en tradisjon! :) Så slik er det blitt. Vi koser oss kjempemasse med familien min, god mat og drikke. Så ender vi kvelden med å se på rakketter sammen, drikke noen øl ekstra. Før alle kryper inn i de sengene de har fått utdelt i det lille huset til mamma og pappa. Hehe, det er kanskje ikke så lite når det skal få plass til en god del folk. Så lager mamma kalkun til middag. I tillegg så har hun allerede bakt verdens beste sjokoladekake! ♥

Jeg gleder meg så utrolig mye til bursdagen min! Endelig 20 år "gammel".. Hah!
Julegavene i år

HeiHei alle sammen! Håper dere har fått feiret en skikkelig fin jul med familie og venner. Jeg feiret julen sammen med nesten hele familien (unntatt mine to eldste brødre som er sammen med sine fruer), og kjæresten min! Så kom også naboen vår over til oss, så han slapp å sitte alene. Vi har spist pinnekjøttet med alt det fantastiske tilbehøret. Spist opp riskremen, for så å hoppe over gavene. Lillebror Nicklas ble rimelig ivrig, så han hoppet ganske fort i det.

Jeg er utrolig fornøyd med det jeg fikk i år, og vil bruke anledningen til å takke alle sammen som har gitt meg noe i år. Det jeg har fått sålangt i år var:
Kjøkkenmaskin fra Bosch: m. kjøttkvern, hurtigmikser, deigkroker og visper og lester - Mamma og Pappa
Rosa brødrister - Rickard og Turid, Bror og hans fru
Led Zeppelin CD'er: In through the outdoor, Celebration Day (deluxe ed.),  BBC sessions (2CD), How the west was won - Hansi ♥
BodyWash og BodyScrub;
m. vannmelon og grapefrukt lukt - Nicklas, lillebror
As I Lay Dying CD -
Awakened - Affen
Gavekort på expert, "Wok Det"
(kokebok), 2 duker m. dyremotiv - Svigersene
Gavekort på Glassmagasinet - Tante og onkelen til Hansi
Servietter og serviettholder - Tante Tove og familien
Alien collection DVD - Inger Elise,
"Svigersøss"


Kan hende jeg har glemt noen, men har så vondt i skuldra at jeg har lagt meg ned for å suge til meg mest mulig av smertestillende. Så orker ikke røyse meg. Men er uansett like glad for alle gavene! :) Alt skal nok bli brukt til sitt! Orker ikke heller å ta bilde av alt, men det skal dere nok få en annen dag!

Om en uke fyller jeg 20 år, så da kommer fintbesøket til ødemarka for å feire meg for 3. året på rad! :) Gledes!

Ha ei fortsatt God Jul alle sammen! Og Takk for gavene!


Fra mamma og pappa!
+ Visp og deigkroker også med!


Første dag på jobb imorgen!

Da er det straks leggetid for små piker.. Ja, altså meg. Hehe! Nå er kanskje ikke jeg veldig lita, med tanke på at jeg er 180, men! Sagt er sagt. Imorgen skal jeg iværtfall stå opp klokken 05.00, er planen i det minste. Jeg skal nemlig på første dag som kantinemedarbeider for adecco her på Lillehammer. Etter det blir det kjøring hele veien til Røros, for så videre over grensa til Sverige. Så blir det roadtrip helt opp til Nord-Norge. Jeg gleder meg sånn til å komme hjem til jul! ♥

Ønsk meg lykke til på første jobbdag da! :)


Denne karen her skal holde meg med selskap! ♥

Siste julegaven innpakket

Vel, i vært fall den jeg har i hus! Har nemlig blitt ferdig med Hansi sin julegave, og er rimelig fornøyd med den. Hehe. Ellers så må jeg handle inn noen gaver da jeg er kommet over svenskegrensa imorgen! Imorgen er også første og siste dag på jobb (i det minste siste, før jul).. Skal å lage julelunch til folk i ei kantine! Gleder meg! Kanskje jeg får enda mere jobb hvis jeg oppfører meg pent.. Hehe.

Hva ønsker du deg mest i julegave?
Dagens tegning!

Ble sittende å skrible på en liten øgle idag, skal tegne flere tenkte jeg. Det er gøy med små detaljer, og hva passer vel bedre å tegne enn øgler da?
Følg meg på instagram hvis dere vil! :)
Mener det er xfrostbite (uten nulltallet) der og, men ikke 100% sikker faktisk.
Høhø.

Sweden Rock Festival 2013!

Igår bestilte Hansi endelig SRF billetter til oss! Og ettersom at vi skal kjøre nedover, så bestilte vi parkeringsplass også! Min første SRF opplevelse var i fjor, da fikk jeg sett mange utrolig råe band, og det skal jeg i år også. Ikke alle bandene er sluppet enda, men det er fortsatt utrolig mye bra som skal dit. Koselig festival med god musikk, øl og koselige folk! Så er det mange shopping områder hvor de selger dritkule merch og andre rare ting. Høhø. Rush, Kiss, Amon Amarth, Kreator... Er vel de jeg gleder meg mest til. Så er det jo en utrolig kul bonus med alle de andre bandene i tillegg!

I tillegg til dette har Katarina lånt meg penger for å bli med til Dublin i Januar på bursdags-reise! Jeg gleder meg noe utrolig. Vi er 4 folk som skal dra, og alle er kjempetrivelige! Blir koselig å møte Katarina, Richard og Susanne igjen! Long time no see! Er trist å ikke møte vennene på ett halvt år! Men ja, tur til Dublin blir det - og amazing skal det bli!

 

Kreativitet på høyt nivå!


Savner Oslo..

 

Ettersom at jeg ikke har noe penger for å kjøpe julegaver i år, så er det mange som får hjemmelagde julegaver i år! Men tror de fleste blir å like dem, selv om noen ble bedre enn andre. Orker ikke skrive hva jeg holder på med, ettersom at det kan være en viss sjanse for at noen kommer til å lese dette.. Men vi får se om jeg får vist dere det etter julaften!

Idag er jeg i relativt godt humør. Mest fordi at jeg har fått jobb, som noe jeg kommer til å trives som. Så kommer vel pengene rullende inn etterhvert, håper en på. Ellers er jeg litt grumpy fordi at armen/skuldra mi ikke oppfører seg pent. Fikk nesten ikke sove inatt fordi at vegvesenet i Lillehammer har bestemt seg for at de skal begynne å jobbe klokken 04.00 på morran.. eller.. natta! De tenker ikke at folk faktisk sover i den gata heller.. Neinei. Noe får en vel forvente da en absolutt skal bo midt i kaviarstjerna av Lillehammer. Vel. Skuldra plager meg, og de på legevakta kunne tydeligvis ikke gjøre noe med det heller.. Får bare ete ibux til jeg sovner. Holdt faktisk på å besvime inne på legekontoret, og alt som skjedde var at jeg fikk ett glass vann! Haha! Lenge leve legevakta!♥

Nei, nå skal grumpye Ida prøve å få gjort ferdig en julegave til.. for så å prøve på å få sovd litt.

Cheers!

Tegne-Portfolio laging

Jeg tok meg en spasertur til NorEngros for å kjøpe en plastmappe med plastlommer slik at jeg kan sortere yndlingstegningene mine på ett sted.

Dette er mest for å ta steget visere til å bli tatovørlærling, noe jeg drømmer om å bli. En får bare se om jeg klarer å oppnå drømmen min. Jeg håper iværtfall det, selv om jeg vet jeg trenger mer trening i å tegne.

Endelig jobb!

Nå har jeg søkt jobb i ett halvt år snart, og til ingen nytte! Men idag ble jeg vekt opp av Adecco som vil ha meg til å jobbe i en kantine nå på fredag. Først sa jeg: "Var litt dumt, for hadde tenkt å reise å fredag..", men så sa hun at arbeidstidene var imellom 06.00-13.00, så var jo litt dumt. Men da sa jeg, jaokei, men da får jeg bare slå til! Gjør ikke noe om jeg reiser litt seinere! :) Da ble hun veldig glad og lykkelig, og igrunn jeg og! Endelig fått den julegaven jeg virkelig ville ha! Så da blir det mest sannsynlig litt jobbing nå etter jul også. Først nå på fredag blir det vel mest smøring av julelunch i en kantine osv, men jeg gleder meg! Jobb er Jobb! Og kantinemedarbeider er virkelig ikke noe jeg har tenkt å klage på!

Sorry mamma, kommer litt seinere hjem til jul! ♥
Slapp kveld i senga...

Typen er nettopp dradd på jobb, så endte opp med å ta med meg pleddet, macen og tegneblokka til senga. Så da skal det nok tegnes litt mer her snart. Er jo digg å bare slappe av i senga når en ikke har noe bedre å ta seg til. Tehe. Apropo designet så vet jeg ikke hvor lenge jeg orker å ha det slik som det er, skal i vært fall få tilbake den sidebaren, som jeg mangler.. Ellers var det jo helt OK. MenMen!

Hva gjør dere ikveld?


Elsker å tegne hodeskaller!

Nytt Design
Driver å mixer litt med nytt design, men må ordne resten da jeg er kommet hjem. Er noen småfeil her og der, men det skal jeg ordne senere. Synes det ble greit sålangt jeg!

Synes?


Tenk at..

Nå er det akkurat en uke til jul! Om fire dager tar jeg og drar med meg Hansi inn i bilen, over svenskegrensa for så å kjøre hjemover til nord-norge! Det skal bli utrolig koselig å endelig komme hjem til jul. Er litt spent på å kjøre roadtrip med så mye snø da, men det skal nok gå bare fint. Jeg er jo forsikra uansett! Hah! Jeg begynner iværtfall å være klar med de viktigste julegavene snart. Jeg har måttet være kreativ i år, ettersom at jeg har veldig smått om penger. Men sånn er det! Jul skal det bli i år uansett! :)


Hjemme! ♥

Hjemme-Søndag

Etter å ha våkna opp hos svigers idag, så spiste vi frokost! Mye gode rester fra gårdagen, så ble eggerøre med laks. Utrolig godt å starte dagen med en så god frokost. Litt før tre begynte vi å kjøre hjem. Jeg slapp av Hansi på Esso så han stakk på jobb, så kjørte jeg videre hjem. Parkerte i byen, ettersom at det er søndag er det jo gratis. Hadde jo tenkt å hente Hansi fra jobb, men så kom jeg på at Farmen-finalen er idag, så jeg spurte om han kunne gå hjem. Det var helt greit. Så da måtte jeg re-parkere bilen nå for litt siden.. Og jeg ble så irritert.. Hvorfor? Jo: - Det er en vei vi parkerer i her i byen ettersom at den er gratis. Da jeg kom opp dit idag, så blei jeg så irritert på de som har hus rundt denne veien, fordi at de måker snøen fra hagen sin ut på parkeringsplassene. Ikke er det noen brøytebil å se på langt hold heller. Så jeg blei stående halveis på skrå, og 5 meter fremfor bilen bak meg. Hvis jeg får noe kjeft eller skyld for det, så sier jeg bare det som det er. At det finnes så mange idioter som ikke kan tenke på andre enn seg selv. Vel.. Så blei jeg stående slik.. men det får bare være. Håper jeg kommer meg ut av snøskavelen imorgen.

Men nå er det Farmen!


Ha en fin 3. advent!Julefest idag!

Har blitt invitert på julefest hos svigers idag! Jeg gleder meg! Det som er enda mer gøy er at den litt avsosiale typen min har begynt å bli mer sosial av seg, så han gleder seg nesten mer enn meg. Tihi! Han er nettopp dradd på jobb, så da sitter jeg her hjemme alene igjen! Blir nok å spille Skyrim som vanlig, i bare underboksa! Ingenting som er bedre enn en bukseløs dag hjemme. Haha! Er jeg den eneste som synes det er digg? Don't think so! Har jo fått så deilige pledd i sofaen og, så trenger det jo nesten ikke.

Ha en fin Lørdag alle sammen!


Jeg og min kjære Katarina skal kanskje
en tur til Dublin i Januar! Hun har sagt
at jeg kan låne penger av henne, så er det
noe jeg ser frem til etter jul - så er det dette!


Ulempe med å fylle 20

Jeg har igrunn kun gådd å gleda meg til nyttårsaften da jeg endelig fyller 20. 20 betyr mer frihet, og den ordentlige åpninga til "voksenlivet". Friheten er jo at en kan handle sprit på polet, komme seg inn på de fleste uteplasser.. og komme seg inn på polet i Sverige. Det var igrunn de tingene som er kult med å fylle 20, men idag fant jeg en ulempe. De fleste av oss jenter på min alder går jo på p-piller. Jeg har enda ingen ulemper med å gå på det, ikke den typen jeg har nå iværtfall. Men ulempen med p-piller å fylle 20, jo nemlig: En må betale for dem. Jeg har jo ikke engang fylt 20 år, men da jeg skulle hente en ny pakke på apoteket idag, så fikk jeg ikke den gratis.. Fordi jeg fyller 20 år i denne mnd. Trodde det var til en hadde fylt 20 jeg.. Men veit du hva? Jeg skal få typen til å betale halve! Det synes jeg skal være rett! Haha!

Voksenlivet, here I come!...

Har foresten bestemt meg for å søke meg inn på videregående igjen til våren... Skal bli snekker! Hvorfor? Jo, ettersom at jeg er jente, så er det nok mer ettertrakta i yrket snekker. Da er jeg sikra en fast jobb og kan bygge eget hus. Skal også hjelpe mamma og pappa med å bygge deres hus. Det er jo praktisk å kunne snekre hjemme generelt! Så, jeg gleder meg! Det eneste jeg gruer meg til er vel to år til på skolebenken.. med folk som ikke er... vel, så voksne. Gutter er jo vanligvis ikke kommet så langt inn i utviklinga til å bli voksen i 15-16 års alderen.. Så håper noen andre litt eldre går der og.. Hehe!

Snakkes!
 

Ønskeliste fra Motehus

Ble sittende å kike igjennom nyhetene til Motehus.no, og de har så mye fantastisk fint inne der nå! Fant frem noen av de tingene jeg ønsker meg mest. Så mye råkult! Jeg trenger faktisk nye klær, er så dårlig til å handle slikt til meg selv.. Men tror jeg kommer til å bli flinkere den gangen jeg får inn fast inntekt! :) Here it goes!
(Klikk på bildene for å få opp produktet.)

Så langt kom jeg... :P Heh!

Klokken 12.12, Dato 12.12.12

Hvor mange ganger er det egentlig at slikt skjer? Nei, ikke ofte.. Hehe!

Idag blir det en tur til Gjøvik for å hilse på kompisen til Hansi, og for å hente noen kaker vi har bestilt fra dattra hannes. :) Så blir det nok litt handling og styr! KjøreKjøre! Ingenting mer befriende enn å ha lappen og kunne kjøre bil selv! ♥

Snakkes senere!
Gleder meg til jul!

Det er vel ikke noe overraskelse? Jeg gleder meg noe utrolig til jul, og nyttårsaften! Jeg og Hansi skal ta å kjøre hjem på morgenen den 21. Des. Vi skal vel kjøre ca. samme ruta som jeg kjørte sørover, altså via. Sverige. Det som er dumt er at jeg ikke har noe spesielt råd til julegaver.. Det meste har gått på bensin, forsikringpenger og omregistrering av bil. Hadde noe av det kommet etter nyttår, så kunne jeg sikkert handla noen gaver. Men, sånn er det. Har faktisk til og med vært litt kreativ, sier ikke hva jeg har gjort.. Men gjort mitt beste for å være fattig! Hihi!

Det jeg gleder meg mest til må vel være å ha en samlet familie rundt julebordet. Juleglede! Så kommer nyttårsaften da jeg endelig fyller 20 år. Da blir det festing med mange venner hjemme hos oss! Kan hende jeg må hente noen i Bodø, for de ikke kommer seg.. Men vi får se.

Gleder alle seg til jul?


Savner panneluggen min!

Mye å gjøre imorgen..

Fikk brev heromdagen om at jeg må betale omregistreringsavgifta på bilen min. Så da må jeg stikke innom på Statens Vegvesen imorgen for å få ett midlertidig vognkort og for å betale greia. Kjipt å bli kvitt så mye penger, men sånn er det å få seg bil. I tillegg må jeg stikke innom Nille å få handla inn noe ting til julegaver osv. Ellers er det ikke så alt for mye på planen.. Blir vel godt å få slike ting overstått! Hihi!

Kos dere sålenge!
2. Juledagskos

Idag hadde vi blitt invitert på søndagsmiddag til svigers. Så etter at Hansi ble slipt av på trening, så dro jeg direkte til dem. Så satt jeg der å venta til de andre kom hjem igjen.. Da blei det steik med grønnsaker og potet til middag! Det var utrolig godt. Nå sitter jeg og Hansi å ser ferdig sesong 6 av Dexter. Utrolig spennende! En episode til nå, så skal jeg kjøre han på nattevakt. Gleder meg sånn til å kjøre hjem til jul! Selv om det er litt ekkelt føre, så skal nok det gå bare fint. Ta oss god tid, så er vi hjemme i fin tid. ♥

Får ikke lasta opp bilde nå, så får legge det inn senere.

Nytt profilbilde

Satt meg å redigerte ett nytt profilbilde.. So, here it goes!
Lørdagskos!

Har nettopp spist løvbiff med tilbehør. Hansi hadde aldri smakt det før, så da måtte vi jo selvsagt ha det til middag! Droppa pomfrien og lagde heller ordentlig kokte
poteter ved siden av. Etter det satt vi på Dexter og har bare kost oss hele kvelden. Ble litt øl idag igjen.. Hvem går vel en lørdag uten øl? Vel..

Fikk jo forespørsel for en stund siden fra mitt kjære søskenbarn Erika, om jeg kunne ordne noen bilder for henne av Theodor.
Skulle igrunn ordne bakgrunnen og litt slikt, men fiksa egentlig mest på lys, kontraster og litt forstyrrelser i bakgrunnen.
Så åpna jeg bildene i Lightroom for å fikse dem mest mulig. Så da la jeg også til litt sepia og svarthvit effekt på noen av dem.
Legger ved noen bilder.. Så dere får sett.

Gleder meg foresten til å kjøre hjem til jul. Har fått Hansi til å ordne julemusikk til bilen..
Og denne skal jo være med.. Når jeg først har fått meg bil! Hihi!

Før:
Etter:Før:


Etter:Før:Etter:
Før:Etter:

 

Alle fotoene er tatt av Erika Virtanen, jeg har kun
redigert dem!

Julebord ikveld

Har blitt invitert i firmaet til svigerfar sitt julebord i år! Er det noe jeg liker så er det julebord sesongen. Synes det er gøy at det finnes folk der ute som gjør det lille ekstra for medarbeidere (og deres fru?) i jula. Julebonus er en ting, men ingenting slår vel litt ekstra kos med mennesker og god mat rundt seg? Vel, jeg skal iværtfall pynte meg litt! :) Gleder meg masse! Ser også frem til å kjøre hjem til jul, skal bli godt å komme hjem til jul slik som jeg alltid har gjort! :)

Flere som gleder seg til jul?
Advent i hus!Imorgen er første advent, så jeg og Hansi har gjort klart litt småpynt til ukene som kommer! :)
Vi har nettopp støvsugd og bært ut litt søppel, så ble mye koseligere her. Fikk også hengt opp ei lampe
i vinduet som jeg fikk av mamma til en annen innflytning engang. Har også fått kjøpt inn litt
lørdagskos! :) Fikk skikkelig lakrissug idag, så tvang Hansi til å gå byen rundt sammen med meg for
å finne rett, salt type med lakris! Men nå skal vi starte på elgetacoen! NamNam!

AdventsfrokostEttersom at rødbetsalat er lilla, og jeg hadde det i kjøleskapet.. Tenkte jeg å lage meg en adventsfrokost idag! Er egentlig en relativt vanlig ting å lage i Sverige året rundt, men ikke så veldig her i Norge. Kjøttbollene kjøpte jeg selvfølgelig i Sverige på gjenfart. Det er ekte "Mammas köttbullar" fra Scan. Anbefales på det sterkeste! Blir ikke det samme med denne "Svenske kjøtboller" fra Gilde.. I promise. De smaker ikke det samme i det hele tatt! Vel. Enkelt og greit rundstykker med rødbetsalat og delte kjöttbullar på toppen! :) Kjempenam!

hits