Mat

Smash-Havreflarn!

God kveld alle sammen!

Jeg og Hansi endte opp med å være veldig sløve idag, så jeg fikk en spontanidè om at vi kunne bake sammen. Så da ble det til at vi fant frem en oppskrift til havreflarn, og tilsatte smash-sjokolade. De er enda i ovnen, men det lukter himmelsk! :-) Her skal dere få oppskrifta vi bruker:

 

Ca. 50-60 stk.

500 gr meierismør
5 dl. sukker
7 dl hvetemel
8 dl Havregryn
3 ts Natron
1 pose (100g) Smash, knuses
(Her kan du og tilføye litt mer hvis du ønsker det). 

1 - Alle ingrediensene blandes sammen. Jeg tilføyde smashen i etter alt det andre var blandet, slik at det blir jevnt fordelt i deigen.

2 - Bak små boller og fordel dem spredt 4x4 på ett og ett brett. Klem dem litt flate med en gaffel. 
3 - Sett platene inn midt i ovnen på 200 °C i 20-25 min. De skal såvidt bli gyllenbrune da de er klare. Avkjøl dem på brettet.Beklager for dårlige bilder, hadde kun iphonen til stede.

Cheers!

Chocolate Cupcakes!

Da starta jeg dagen med å bake sjokolade muffins! :-) De ble utrolig gode. La oppi noen biter av Bergene melk med karamell i, så da ble de enda mer smaskens! Dette ble servert på Harry Hoovers-øvning ikveld, så nå er alle fornøyde! Sjokoladetoppingen er av melis, kakao og smør.. Pluss at jeg hadde noen skvetter kaffe i.

Cheers!

AdventsfrokostEttersom at rødbetsalat er lilla, og jeg hadde det i kjøleskapet.. Tenkte jeg å lage meg en adventsfrokost idag! Er egentlig en relativt vanlig ting å lage i Sverige året rundt, men ikke så veldig her i Norge. Kjøttbollene kjøpte jeg selvfølgelig i Sverige på gjenfart. Det er ekte "Mammas köttbullar" fra Scan. Anbefales på det sterkeste! Blir ikke det samme med denne "Svenske kjøtboller" fra Gilde.. I promise. De smaker ikke det samme i det hele tatt! Vel. Enkelt og greit rundstykker med rødbetsalat og delte kjöttbullar på toppen! :) Kjempenam!

Sydhavskongeboller!

Her er en leken liten oppskrift som jeg har tatt med meg siden jeg var lita! Små sjokoladeboller som vi tidligere kalte negerboller, men nå skal en jo være mer vennlig med slikt. Så da kaller jeg det for sydhavskongeboller! Dette er en utrolig god oppskrift som du kan bruke til lørdagskvelden, eller bare for å lage noe godt å servere til kaffegjestene. Anbefales på det sterkeste!Du trenger:
300 gr - Margarin
3 dl - sukker (Bruk gjerne 1 dl mindre for at det ikke skal bli for søtt).
7 dl - Havregryn
2 dl - Kokosmasse (Kan erstattes med havregryn + Pluss litt ekstra til å rulles i).
6 ss - Kakao
6 ts - Vaniljesukker
5 ss - Kald kaffe

Slik gjør du videre:
1. Mos alt sammen til det blir en fast og fin masse med sjokolade.
2. Ta en spiseskje og fyll ca. en skje med masse og rull massen til en ball.
3. Rull kulene forsiktig i kokos.
4. Legges så på et serveringsfat i kjøleskapet.
5. Spis i vei! Men ikke glem å del!

Min lunch.

Tørt knekkebrød!

Ettersom at vi ikke har noe smørost eller annet pålegg som tåler å stå litt ute i varmen, så ble jeg pent nødt til å spise tørt knekkebrød nå de siste dagene. Så hver 3. time så høgger jeg innpå med to tørre knekkebrød! Vel, ingen skal klage på at jeg spiser noe usunt og fett i det minste!
Førjulsstemning ? - Baking!

Jeg sto opp for noen timer siden og begynte rett på bakinga! Før jeg la meg igår satt jeg deig til Serinakaker, noe som skal stå kaldt natten over. Så jeg bakte først de, så bestemte jeg meg for å prøve meg på potemjøltopper, noe som ikke ble topper - men utrolig gode uansett! Så, her er det jeg har drevet med idag. 

Selv om det er storm ute og ingen snø - betyr det vel ikke at man kan kose seg inne fordeom?Har du baket ? / Vil du ha kake? 

Mat-ukeplan!

HeiHei!

Satt meg ned å leste bloggen til Ina, og ble skikkelig inspirert til å gå ned i vekt ved å lese hvordan hun hadde klart det! Men mitt problem er ikke treningen, det er mer hva jeg spiser. Jeg har alltid for lite inspirasjon til matlaging og slik, men hun er alltid så flink til sånt! Så da sendte jeg henne mail for å spørre hvor hun fikk oppskriftene sine fra og slikt. Så hun anbefalte noen sider! De fleste bildene mine er hentet fra frukt.no, ellers er det fra Ina. 

Gleder meg til å sette igang med denne planen! Skal fortsette med dette en stund! Blir nok en del  ny mat fremover!

Har du en fast mat-plan?
Tapas!

Igår fikk jeg besøk av Katarina, så jeg satt meg ned å rulla noen tapas! 

Ingrediensene jeg brukte var:

Ruccolasalat
Tortilla lefser
Spekeskinke
Rødløk
Sorte oliven
Sennepsaus

Philadelphia ost (Hvitløk, sort pepper)

Ble kjempe godt! Dette burde dere prøve dere på! Lag deres egen smak.

 

En annen ting jeg vil anbefale dere til neste fest er midori! Det er en vannmelon basert sprit som må bestilles inn til polet. Så du må spørre i informasjonen om de kan bestille inn til deg, så får du melding iløpet av noen dager om at den er kommet inn i butikken. Her er ett bilde av en drink jeg lagde engang.
Fårikål til middag!

Jeg som ikke bor hjemme hos mamma nå lengre, har bestemt meg for å lage min egen fårikål. Mamma er alltid den som har lagd det til meg, men jeg bor 16 timer unna henne, så jeg fikk prøve for første gang selv. Den er på kok, og jeg har smakt på kålen - det er 10 min. til den er klar. Og alt virker som det skal, den lukter til og med himmelsk!

Liker du fårikål?
Foresten! Lykke til med valget!

 

Monin Sirup - Anbefalelse


illustration bilde


For dere som leste forige innlegg, så leste dere om monin sirup. En sirup som kan brukes til alt som drinker, kaffe, milkshake osv. Akkurat nå skal jeg skrive om hvordan du kan lage en digg milkshake i sommervarmen - med Monin sirup. Først må du svippe innom Partyman en tur, hvor enn du bor!

På Partyman Bodø har dem flere sorter monin sirup som du kan velge mellom. Jeg var innom der igår å kjøpte meg en sirup med vannmelon smak! Digg. Idag som det er så fint vær, bestemte jeg meg for å lage en milkshake med sirupen.

Du trenger:

1. Monin sirup - hvilken som helst smak som du vil
2. Vanilje is
3. Du kan også bruke sjokolade-saus om du ønsker det.

 

Ta så mange kuler is du vil i en mixer. Bland oppi sirup, men ikke ta for mye - da blir det for søtt. Mix dette sammen og server i ett glass. (Hvis du skal ha sjokoladesaus, lag dette som en slags spiral i glasset før du har oppi shaken).

 

Banankake !

Da har jeg tatt mine to modne bananer og lagd meg banankake.. igjen! Banankake er en kake du kan lage så mange forskjellige vrier på, men kan ende opp utrolig god uansett hvordan du egentlig gjør det! Her er grunnoppskriften jeg bruker, så kan du velge om du vil legge til evt. sitron, kanel eller kardemomme oppi. Du kan ha ca. alt oppi!

Lykke til!

1 dl. sukker    
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts. bakepulver
50 g smør/margarin
2-3 godt modne bananer

 

1. Visp sammen sukkeret og eggene til en luftig eggedosis
2. Rør hvetemelet & bakepulveret sammen i eggedosisen 
3. Smelt smør, og ha oppi
4. Mos de modne bananene å rør dem forsiktig oppi sammen med resten.
5. Stek på 175°C midt i ovnen i ca. 40-45 min.

 

NAM!

hits